Реклама
Реклама
Реклама

Мій будинок - моя дах

Де в Москві знайти «зелену» експлуатовану покрівлю Де в Москві знайти «зелену» експлуатовану покрівлю   Фото: ФСК «Лідер»   Прикрашають будинку галявинки, садки, прогулянкові зони і все, що прийнято називати «зеленими» експлуатованими покрівлями, в світі річ популярна, і не тільки в південній Італії або серединної Німеччини, а й у цілком північній Канаді

Фото: ФСК «Лідер»

Прикрашають будинку галявинки, садки, прогулянкові зони і все, що прийнято називати «зеленими» експлуатованими покрівлями, в світі річ популярна, і не тільки в південній Італії або серединної Німеччини, а й у цілком північній Канаді. А в Лондоні, наприклад, років через десять пунктів мають належати «зеленими» 35% дахів - така існує установка.

У нас в країні, по суті, все тільки починається: навіть в Москві справжніх «зелених» дахів - на пальцях перерахувати. Та й просто експлуатовані покрівлі, доступні не тільки для власників пентхаусів, а для всіх мешканців будинку - симпатичні, але поодинокі. І справа-то явно не в грошах: саме нехитре облаштування обійдеться в 7-8 тисяч рублів за квадратний метр, трохи серйозніше - в 15-20 тисяч рублів за «квадрат», в масштабах всього проекту - не розмова!

Забудовників намагаються переконувати мовою економіки, але немає - частіше за все не виходить. Тоді адепти руху переходять на мову екології та естетики: облагороджена дах - це затишно і приємно, це поглинає шум і покращує мікроклімат, це розширює інфраструктурні можливості житлового комплексу і дає в руки девелоперу ще один маркетинговий козир, але знову - майже завжди вперте «ні» .

Втім, на ринку є об'єкти, автори яких чудово розуміють красу і цінність картини «Життя на даху». Один з них - «Подих», преміальний проект фінансово-будівельної корпорації «Лідер», розташований на півночі Москви, в Тімірязєвському районі.

Взагалі, «Дихання» - будинок, який з самого моменту своєї появи на ринку порушив громадський і професійне увагу, а кілька разів змусив говорити про себе настільки голосно, що не помітити його стало просто неможливо. Наприклад, проект відразу ж назвали знаковим, оскільки він, по суті, заново відкрив Тимирязевский район Москви з його добрим ім'ям, цікавим розташуванням, багатою інфраструктурою і в той же час камерної відстороненістю від столичної круговерті. Багато, дивлячись на карту, тут же почали здивовано жати плечима: і як це ми раніше не звертали уваги на таке чудове місце, де поруч два парки (Тимирязевский і парк «Дубки»), дві загальноосвітні школи зі списку кращих шкіл Москви, спецанглійская і музична школи, безліч відмінних дитячих садків, два супермаркети, чотири басейни і сім фітнес-клубів. Втім, все це були вже розмови на користь бідних - місце прозорливо було зайнято ФСК «Лідер».

Минуло небагато часу, і все більший інтерес почала викликати пара «Подих» - Філіп Старк. Креативний директор всесвітньо відомої студії YOO inspired by Starck Філіп Старк не тільки став автором архітектурно-філософської концепції проекту - паралельно він ввів в московський побут визначення «новий шик»: той, який не сковує людини рамками традиційної розкоші, але при цьому гарантує максимальний комфорт. Тому «Подих» (немов справжній вдих-видих що складається з двох частин: в одній - 2 секції в 28 і 12 поверхів, в іншій - 3 в 22, 28 і 12 поверхів) - це настільки характерне для Старка з'єднання класичних рішень і сучасного дизайну . Ось, скажімо, вдома: обсяги начебто прості і чіткі, але різкі межі засклених фасадів «ламають» погляд - і прямолінійність обертається складною оптичною грою, а самі фасади перетворюються в живий організм, який дзеркально відображає світ навколо. До речі, в створенні фасадів застосовано два типи кріплення - в результаті повне відчуття, що все побудовано з цільного шматка скла! У цьому сенсі «Подих» - технологічний колега, якщо не сказати більше - естетичний конкурент багатьох хмарочосів ОАЕ, які в світі будівництва прийнято називати знаковими об'єктами.

Наступною гучною новиною стало включення проекту в Книгу рекордів Росії, куди представники ринку нерухомості потрапляють, м'яко кажучи, нечасто. А ось лідеровское «Подих» потрапило - як «Будинок з максимальною кількістю поверхів різної площі, збільшується вгору»: його фундамент по площі на 90 кв. м менше, ніж дах! Даний рекорд не має аналогів серед російських житлових проектів, і навряд чи комусь скоро вдасться його перевершити або хоча б повторити. Подібний архітектурний підхід забезпечує ту саму «адресність», яку так цінують покупці, і до того ж дає максимальну варіативність: в «Диханні» запроектовано 406 унікальних планувань, представлені квартири від 1 до 5 кімнат площею від 47,3 кв. м до 211,2 кв. м, а також пентхауси з панорамним склінням і виходом на експлуатовану покрівлю.

Ось ми і повернулися до розмови про покрівлі, який вимагає деякого передмови. Спеціально для свого московського проекту агентство YOO inspired by Starck створило унікальні інтер'єрні рішення просторів для дозвілля та відпочинку. Скажімо, вхідні групи «Дихання» заслужено претендують на звання «особливої ​​родзинки» комплексу - оформлені чорним і білим мармуром, деревом і кольоровим склом, вони служать ефектним і в той же час дуже логічним переходом від ультрасучасного фасаду до дизайнерського різноманітності квартир і громадських зон. При цьому задуми дизайнера відрізняє не тільки політ фантазії, але і елегантний прагматизм. Звичайно, слідуючи класиці преміального жанру, «Дихання» - будинок з ресепшен, зонами відпочинку і підземним паркінгом, де німецька автоматизована система Klaus дозволяє розмістити на одному просторі відразу два автомобілі. До недавніх пір його ще могли позиціонувати як «будинок з камінним залом», «будинок з кінотеатром» або «будинок з бібліотекою», а з вересня напевно почнуть називати «будинком з пляжем на даху». Дотримуючись запропонованої Філіпом Старком концепції «нового шику», ФСК «Лідер» ... да, практично вже завершує облаштування експлуатованої покрівлі з декоративним басейном. В результаті до вже наявних громадським просторів додасться оригінальне нове, де можна буде займатися йогою, милуватися видами, або просто відпочивати, смакуючи той радісний для кожного покупця факт, що житло преміального рівня вдалося придбати за ціною бізнес-класу.

А так і виходить: зараз квартири в повністю готовому «Диханні» коштують від 14,7 млн ​​рублів, знижки на певний квартирний пул доходять до 5,5 млн рублів, а на пентхауси досягають 6,3 млн рублів. Так що Філіп Старк запропонував жителям «Дихання» сучасний архітектурно-планувальний комфорт, ФСК «Лідер» забезпечила його матеріально-фінансову складову. І нехай кожен сам вибере, хто в цій парі грає провідну роль.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Ru в ваші джерела новин?