Реклама
Реклама
Реклама

Як переконати Sosедей (НЕ мото) - Юридичні питання - UAMOTO [moto] (Україна, Мотоцикли, Байкери, Ukraine, Motorcycles, Bikers)

Ruzhinskiy
Кому: усім

20/11/2008 2:02 PM | 1 | # | 20/11/2008 2:02 PM |   1   |   #   |

Ситуація. У мене в квартирі труби подачі гарячої та холодної води і зливний стояк знаходяться в передпокої в невеликій ніші. З недавнього часу труба стояка зверху стала мокрою, потім в ніші взагалі початок капати. Викликав майстра, майстер сказав, що проблема в сусідах зверху, треба, щоб вони дали доступ до свого стояка, тоді він визначить, де чого і звідки тече.
Зайшов до сусідів. Сусіди виявилися людьми м'яко кажучи незговірливими. Кілька моїх походів до них і ненав'язливих переконань, що необхідно цю проблему вирішувати, ні до чого не привели. В результаті то вони погодилися дати доступ до стояка, але якщо ми за свій рахунок розберемо вбудована шафа-купе, який у них загороджує цей самий доступ, знімемо акуратно гіпсокартон, відклеївся також акуратно шпалери, замінимо то що там тече, а потім все це зберемо на місце, та так, щоб вони не змогли причепитися. За їх підрахунками, щоб це все зробив суперський майстер їхній знайомий - це буде коштувати порядку 1500-2000 гривень. За наш рахунок ясна річ. Тому що за їхніми словами це тільки наші проблеми, а наші проблеми їх зовсім не колишатся.
Ясен-червоний, що такий варіант нам абсолютно не підходить. Тому дружина пішла вчора в ЖЕК, прояснити ситуацію, і написати заодно заяву. У ЖЕКу склали там якийсь акт, сказали, що надішлють сантехніків до сусідів, сантехніки попросять дати доступ до стояка. На що дружина сказала, що сусіди сантехніків м'яко пошлють і сантехніки підуть ні з чим. На що працівник відповів, що таким чином ми не зможемо їх змусити, тому як їх квартира це приватна власність, і вони мають право не пускати сантехніків на поріг. Тобто на думку працівниці жека виходить, якщо людина бикует, ти його не змусиш ніяк.
Власне питання винесено в назву теми. Як переконати сусідів дати доступ до стояка. Чому в юридичний розділ - тому як цікавить правове вирішення питання. Поради типу - обрізати стояк і заварити, і нехай биковатие сусіди тонуть у власному лайні не розглядаються.


ftw
Кому: Ruzhinskiy

20/11/2008 2:21 PM | 1 | # | 20/11/2008 2:21 PM |   1   |   #   |

Насправді останнє речення - найреальніше в сенсі побороти, а не поборотися.
Ну а якщо пріоритет все ж саме поборотися, то сусіди свого часу підписали договір з ЖЕО (точно так само, як і ти - можеш глянути свій екземпляр, щоб їх зайвий раз не турбувати), де зобов'язалися надавати безперешкодний доступ до комунікацій. Їх шафи, шпалери і гіпсокартон - це їх шафи, шпалери і гіпсокартон, і всі пов'язані з цим проблеми - це їхні проблеми. Я б навіть не став цього з ними обговорювати - ваша власність, що і як з нею будете робити, мене не е6ёт ні крихти, хочете - ремонтуйте, хочете - ні, не мені вам вказувати ...
Тому можеш рухатися далі за стандартною схемою:
1. пару-вісім заяв в ЖЕО - обов'язково з копіями, датами і вх. номерами;
2. акт про відмову твоїх добрих сусідів допустити майстра ЖЕО з аварійного виклику до труб;
3. позовну до суду з проханням винести рішення зобов'язує сусідів дати можливість відремонтувати труби.
Тільки робити все доведеться самому, т. К. ЖЕО вигідна будь-яка можливість ніхvя не робити. Може простіше все ж домовитися з сусідами?


Vladis Кому: delink

25/11/2008 7:25 PM | 1 | # | 25/11/2008 7:25 PM |   1   |   #   |   робиться це так: пишете в жек заяву (ку), що нібито тече вода в санвузлі, типу труба потекла, вони, по-хорошому якщо, коммандіруюю майстра - він визначається з подальшими діями на місці, а по-нашому (у мене так було , коли мені мийку треба було змінити) - відразу слюсаря і зварного робиться це так: пишете в жек заяву (ку), що нібито тече вода в санвузлі, типу труба потекла, вони, по-хорошому якщо, коммандіруюю майстра - він визначається з подальшими діями на місці, а по-нашому (у мене так було , коли мені мийку треба було змінити) - відразу слюсаря і зварного. У другому випадку - просто описує ситуацію, даєте кран і 50-100 грн - і вуаля у вас стоїть кран. По першому випадку - доведеться дати майстру, щоб він "призначив" правильне рішення "(він сам пояснить в конторі для чого там зварений і придумає привід урізати кран в стояк або ще чого набреше . Знаєте як в газовій війні у нас з "москалями" - кран - сила! ...
PS ^ запам'ятайте, що "голодні" до готівки ЖЕКівські працівники зроблять все набагато дешевше (адже їм все одно за оклад день відбувати, а так спосіб подкалиміть за рахунок держави) і напевно якісніше, вони навіть об'ява можуть на под'ез повісити "нібито попереджувальний ремонт"
Exile

Відгуки: 16 100% Кому: ftw 15/1/2009 10:55 AM | 1 | # |

У мене зараз вийшла теж схожа ситуація, зверху почали затоплювати каналізацією - основний стояк в туалеті, а пляма на стелі і стіни початок образовиватся в кухні, тобто тече слив з раковини на кухні.
Сусіди зверху люди виявилися взагалі несамовиті - спочатку навіть в квартиру не пускали, типу у нас нічого не тече. Коли вже прийшов з управдомом виявилося, що у них цей злив замурований кахлем так щільно що навіть якщо там напором побіжить - йому легше буде просочиться в міжповерхове ... Ті ж самі відповіді - якщо хочете, ремонтуйте, але потім повністю відновите кахель.
Будинок у нас відокремився від ЖЕКу, тобто окреме управління, тітка-управдом, приходила, подивилася - сказала що мовляв у сусідів дійсно все ок, це ви щось мутите. А що я можу каламутити якщо у мене на стелі пляма розпливається все більше і більше? Управдом вперлася і ні в яку не хоче, ні актів ніяких підписувати, ніяких пояснювальних писати - нічого.
Що робити в такому випадку - подавати в суд одночасно на кербуда і на сусідів?


Може простіше все ж домовитися з сусідами?
А що я можу каламутити якщо у мене на стелі пляма розпливається все більше і більше?
Що робити в такому випадку - подавати в суд одночасно на кербуда і на сусідів?