Реклама
Реклама
Реклама

Здрастуй, небо: інтер'єри в блакитних тонах

  1. Курс на південь
  2. Блакитний для вітальні, спальні, дитячої, санвузли ...
  3. Розбираємося в поєднаннях

Блакитний по праву вважається одним з найбільш ніжних і приємних кольорів. Багато в чому це пов'язано з асоціаціями, які підсвідомо спливають в голові при погляді на предмет блакитного кольору, - ясне небо і морська гладь. Небо і море дарують нам відчуття спокою, чистоти і гармонії. Однак психологи говорять про те, що надлишок блакитного в інтер'єрі може створювати депресивний настрій і сприяти зниженню активності. Давайте розбиратися, як змусити блакитний працювати на комфортний інтер'єр, а не проти нього.
Блакитний по праву вважається одним з найбільш ніжних і приємних кольорів

Курс на південь

Небесний, бірюзовий, блакитний, волошковий і інші - все це відтінки блакитного, вони різні за насиченістю і характером, але все асоціюються зі свободою і простором. Блакитний відноситься до групи холодних кольорів, які професійні дизайнери та архітектори рекомендують використовувати в південних, південно-східних і південно-західних кімнатах. Це допомагає легко досягти гармонії: сонце освітлює південні приміщення більшу частину дня, тому блакитний не здається настільки холодним. Крім того, при попаданні сонячних променів відтінки голубого і синього здаються більш глибокими і цікавими.


Крім того, при попаданні сонячних променів відтінки голубого і синього здаються більш глибокими і цікавими

Блакитний для вітальні, спальні, дитячої, санвузли ...

Багата палітра відтінків дозволяє використовувати блакитний колір для оформлення будь-яких за призначенням приміщень. У вітальні він буде мати у своєму розпорядженні до спілкування, в спальні - сприяти розслабленню, у ванній - збільшувати невеликий простір ... Одним словом, блакитний всюди буде до речі. Що стосується стилістики, то блакитні відтінки відмінно впишуться як в класичний інтер'єр, так і в сучасне оформлення, наприклад в скандинавському стилі або стилі мінімалізм.


Що стосується стилістики, то блакитні відтінки відмінно впишуться як в класичний інтер'єр, так і в сучасне оформлення, наприклад в скандинавському стилі або стилі мінімалізм

Розбираємося в поєднаннях

Блакитний - дуже пластичний і піддатливий колір, який добре поєднується з іншими. Головне, пам'ятати просте правило: на додаток до блакитного варто вибирати відтінки тієї ж яскравості і насиченості, що і він сам, тоді практично будь-яке поєднання буде виглядати гармонійно.

Давайте розглянемо докладніше кілька класичних кольорових комбінацій.


  • Блакитний + білий
  • По суті, блакитний - це розбавлений білим синій колір, а значить, сама природа блакитного кольору говорить про вдалу поєднання його з білим. Інтер'єри, оформлені в такій гамі, завжди здаються більш просторими, наповненими світлом і повітрям. Це ідеальний варіант, якщо ви задумали створити інтер'єр в скандинавському стилі. Кілька акцентів приглушеного жовтого кольору - і комфортний простір готове.


    Кілька акцентів приглушеного жовтого кольору - і комфортний простір готове

  • Блакитний + чорний
  • Поєднання блакитного і чорного досить спірне. Ще б пак, воно може надати простору строгий вид, а може викликати відчуття, що ви перебуваєте в не зовсім чистому і свіжому приміщенні. Справа в тому, які вибрати відтінки і в якій кількості використовувати. Так, на ілюстрації вище видно, що коли блакитний і чорний виступають в ролі акцентних, а основним є який-небудь інший колір, інтер'єр виходить цікавим і комфортним. Крім того, можна додати додаткові яскраві плями, тоді на скучность, строгість і несвіжість не буде і натяку. В даному випадку робоча стала більш барвистою за рахунок бірюзових акцентів.


    В даному випадку робоча стала більш барвистою за рахунок бірюзових акцентів

  • Блакитний + бежевий
  • У світлі популярності скандинавського стилю актуально поговорити про поєднання блакитних відтінків з бежевими. Це одне з найбільш гармонійних поєднань, які тільки можна собі уявити. Блакитний - колір моря і неба, а бежевий - колір піску, воістину природна гармонійність. Такий дует відмінно підходить для оформлення маленьких приміщень, так як здатний візуально додавати обсягу.


    Такий дует відмінно підходить для оформлення маленьких приміщень, так як здатний візуально додавати обсягу

  • Блакитний + сірий
  • У блакитному і сірому безумовно є родинні риси. Як правило, інтер'єри в такій колірній гамі дуже свіжі, але при цьому затишні. Поєднання сірого і блакитного можна використовувати як для інтер'єру в сучасному стилі, так і для класичного і неокласичного оформлення - інтер'єр буде вишуканим і витонченим.

    Підбирайте цікаві відтінки і поєднання, періодично оновлюйте свій інтер'єр, і тоді ніякі депресивні стани вам не страшні.