Реклама
Реклама
Реклама

У Мурманській області з'явилися результати ДПА з предметів за вибором

У Мурманській області стали відомі результати іспитів з предметів за вибором серед випускників 9 класів.

У цьому році кількість дев'ятикласників, які здавали фізику, збільшилася на 360 осіб (73%), біологію - на 170 осіб (50%), і історію - на 168 осіб, або в 4,5 рази, географію - на 374 особи, тобто в 2,5 рази. Англійська мова в 2015 році також вибрали на 34% більше випускників, ніж в 2014.

У порівнянні з минулим роком кількість дев'ятикласників, які здали фізику на «4» і «5» збільшилася на 2,6%, біологію - на 3,5%, географію - на 10,8%. Водночас кількість хороших робіт з англійської мови зменшилася на 4,4%. Також в цьому році випускники гірше написали історію - тільки 68 чоловік впоралися на «4» і «5». Це на 28,9% менше, ніж в 2014 році.

- Серед випускників, які здавали ДПА з фізики, немає жодного, який не впорався з роботою. За біології кількість дітей, які не складуть іспит, зменшилася в 2,5 рази в порівнянні з минулим роком - тільки 2 дитини не впоралися з роботою, - повідомила СеверПост заступник начальника відділу загальної, додаткової освіти та виховання міністерства освіти і науки Мурманської області Олена Шульпіна.

Таким чином, в цьому році в Мурманської області збільшилася кількість випускників 9 класів, які не складуть іспити з історії, географії та англійської мови.

Читайте також на СеверПост: У четвер випускники із Заполяр'я напишуть ЄДІ з фізики та іноземних мов