Реклама
Реклама
Реклама

Кавказький Вузол | Жителі сочинського мікрорайону поскаржилися на екологію і соціальні проблеми

Мешканці мікрорайону Донський в Сочі провели мітинг, на якому поскаржилися на забруднення навколишнього середовища, бездіяльність чиновників, хаотичну забудову і житлові проблеми

Мешканці мікрорайону Донський в Сочі провели мітинг, на якому поскаржилися на забруднення навколишнього середовища, бездіяльність чиновників, хаотичну забудову і житлові проблеми. Участь у мітингу взяли близько 50 осіб.

Повідомлення про мітинг жителів мікрорайону Донський прийшло на смс-сервіс " Кавказького вузла "О 10.14 мск 25 серпня." Жити вже так неможливо ", - написав автор повідомлення.

Користувачі WhatsApp можуть надсилати повідомлення на номер +49 157 72317856, користувачі Telegram - на той же номер або писати @Caucasian_Knot.

25 серпня з 16 до 18 годин в Сочі пройшов санкціонований владою мітинг у мікрорайоні Донськой, де проживає 50 тисяч чоловік 25 серпня з 16 до 18 годин в Сочі пройшов санкціонований владою мітинг у мікрорайоні Донськой, де проживає 50 тисяч чоловік. Мікрорайон вважається самим неблагополучним в місті по екології і соціальних проблем. Участь у мітингу взяли не більше півсотні людей, передає присутня на акції кореспондент "Кавказького вузла".

На акції були присутні близько 15 співробітників правоохоронних органів і чиновників мерії. Представник прес-служби мерії знімав те, що відбувається на камеру.

Організатор мітингу Вахтанг Езугбая зазначив пасивність місцевого населення.

Пасивність населення даного мікрорайону і небажання брати участь в масових акціях протесту дає можливість чиновникам безкарно порушувати права громадян "Пасивність населення даного мікрорайону і небажання брати участь в масових акціях протесту дає можливість чиновникам безкарно порушувати права громадян. Оприлюднені на мітингу проблеми повинні вирішувати ми самі, якщо чиновники не можуть виконувати свої обов'язки", - заявив він на акції.

Вахтанг Езугбая заявив, що в числі основних проблем мікрорайону Донський - порушення громадського порядку, забруднення навколишнього середовища автомобілями, бездіяльність чиновників і сил правопорядку щодо скарг громадян, житлові питання і забудова мікрорайону комерційними об'єктами.

Учасниця мітингу, мешканка будинку №88 по вулиці Донський Наталя Синельникова розповіла, що під вікнами будинку почалося будівництво торгового центру Учасниця мітингу, мешканка будинку №88 по вулиці Донський Наталя Синельникова розповіла, що під вікнами будинку почалося будівництво торгового центру.

За її словами, цей торговий центр "ліплять на клаптику зеленої зони між школою №10 і жилим багатоквартирним будинком".

15 липня більше 30 мешканців будинку №88 по вулиці Донський провели сход проти будівництва торгового центру , Який, за їхніми словами, порушує їх право на сприятливе навколишнє середовище. За словами забудовниця, вона уклала договір оренди ще в 2011 році, але через Олімпіаду не могла почати будівництво. За ці роки вона витратила на оренду ділянки сім мільйонів рублів, і, якщо влада міста повернуть їй ці гроші, вона відмовиться від будівництва.

Ми написали листи всюди "Ми написали листи всюди ..., щоб перевірили, хто торгує зеленими зонами і пожежними проїздами в Сочі, і хто роздає дозволи ... Але ми будувати не дамо. А якщо центр побудують, ми його все одно змусимо знести. Він загрожує нашій життя ", - заявила Синельникова.

Домком будинку №15 по вулиці Донський Ірина Різдвяна розповіла, що кімнати в їхньому гуртожитку чиновники "перетворили в квартири" і звалили на плечі мешканців всі тяготи ремонту, при цьому половину будинку мерія відремонтувала і здає в найм.

"Чекаємо своєї черги на квартири по поліпшенню жілусловій. Живемо по 7-10 чоловік на 15-18 квадратних метрах все життя, при цьому цілий" муніципальний поверх "пустує. На прохання передати нам ці квартири як поліпшення жілусловій - тиша", - заявила вона.

За її словами, мешканці вимагають оформити і закріпити за ними всі кімнати в гуртожитку.

Голова Екологічного ради міста Сочі Володимир Остапук поскаржився, що на мітинг зібралося так мало людей Голова Екологічного ради міста Сочі Володимир Остапук поскаржився, що на мітинг зібралося так мало людей.

"У вашому мікрорайоні проживає понад 50 тисяч осіб, а прийшли всього 50. Це одна людина на тисячу! А решта все живуть відмінно? Або перестали вірити в те, що влада в Росії належить народу?" - заявив Остапук на мітингу.

За його словами, "мікрорайон Донськой - дійсно самий проблемний в екологічному плані і, замість того, щоб поліпшити ситуацію, влада посилюють її тим, що продовжують забудовувати кожен клаптик землі".

Учасники мітингу відзначили також бездіяльність правоохоронних органів в питаннях охорони громадського порядку і бездіяльність чиновників, які вирішують питання не на користь жителів міста Учасники мітингу відзначили також бездіяльність правоохоронних органів в питаннях охорони громадського порядку і бездіяльність чиновників, які вирішують питання не на користь жителів міста. На мітингу було схвалено резолюцію, згідно з якою її організатори зажадали відставки місцевих і крайових властей.

Автор: Світлана Кравченко; джерело: кореспондент "Кавказького вузла"

А решта все живуть відмінно?
Або перестали вірити в те, що влада в Росії належить народу?