Реклама
Реклама
Реклама

Середньовічні міста в країнах Азії

  1. Середньовічні міста. В період розвиненого середньовіччя країни Сходу вступили в різний час. Утворилися...

Середньовічні міста.

В період розвиненого середньовіччя країни Сходу вступили в різний час.
Утворилися як адміністративні центри та військові фортеці середньовічні міста швидко росли і розвивалися, завдяки ремеслам і торгівлі.
Найбільш великими містами Азії були Чанань, Лоян, Ханчжоу,
Каїр, Дамаск, Багдад, Самарканд, Бухара, Камакура, Кіото, Осака, Делі. Мінар, XIII в. У них відкривалися школи, бібліотеки, жили вчений, поети, художники, музиканти. Міста Азії виникали на державній землі. Жителі міст Азії, на відміну від європейських, не боролися проти своїх сеньйорів. В одному з найбільших держав Азії - Китаї поява і розвиток середньовічних міст довелося на IX-XIII ст. Китайські міста підпорядковувалися імператору.

Розвитку міст заважали загарбницькі війни. Середньовічна Індія і її міста багаторазово піддавалися нападу чужинців. Нескінченні війни перешкоджали розвитку міст Індії.

Середньовічні міста Японії виникали по різному: поблизу буддійських храмів, на перехрестях і вздовж торгових караванних шляхів, біля моря, біля фортець. На місці міста Хейан, повністю знищеного пожежею в 1177 році, побудували нове місто - Кіото, який став столицею. Багато століть це місто було великим економічним, релігійним і культурним центром Японії.

Життя міст.

Міста азіатських країн пройшли власний шлях розвитку. В XI ст. високого рівня досягло містобудування в Китаї. Для імператора і знаті будували розкішні палаци. Оскільки дерева, придатного для будівництва, в Китаї було мало, будинки будували з цегли, кераміки та каменю.

У великих містах середньовічного Китаю, на відміну від Європи, вже користувалися інженерними комунікаціями. За керамічним трубам в місто подавалася чиста питна вода, працювали очисні споруди, пожежна охорона.

За керамічним трубам в місто подавалася чиста питна вода, працювали очисні споруди, пожежна охорона

Населення міст Азії в порівнянні з Європою було численним. Так, в Китаї в XVI в. в Пекіні проживав 1 мільйон чоловік, в Нанкіні ще більше. У великих містах Ірану - Ісфахані, Ширазі було по 200 тисяч жителів. В кінці XIV - початку XV ст. високого рівня розвитку досяг Самарканд, який прославився на весь світ як столиця імперії Аміра Темура. Поети і філософи середньовіччя називали його «прикрасою землі Сходу». Центром релігії і культури, торгівлі і ремесла вважалася в східному світі Бухара.

Міста мусульманських країн Азії забудовувалися за певним планом: в центрі розмішався арк - твердиня глави міста, а навколо міста розташовувався рабад, Гузар ремісників з їх майстернями. Майже у всіх ісламських містах основним будівельним матеріалом були камінь і цегла, так як лісів на Сході практично не було. Тому правителі і багатії будували свої палаци і будинки з випаленої цегли і мармуру, а бідняки - з пахси. Будинки будинків були неміцними і постійно вимагали ремонту. Коли такі будинки передавалися у спадок, то зазвичай їх зносили і будували заново.

  • Здрастуйте, панове! Будь ласка, підтримайте проект! На утримання сайту кожен місяць йде гроші ($) і гори ентузіазму. 🙁 Якщо наш сайт допоміг Вам і Ви хочете підтримати проект 🙂, то можна зробити це, перерахувавши кошти одним із наведених нижче способів. Шляхом перерахування електронних грошей:
  1. R819906736816 (wmr) рублі.
  2. Z177913641953 (wmz) долари.
  3. E810620923590 (wme) євро.
  4. Payeer-гаманець: P34018761
  5. Ківі-гаманець (qiwi): +998935323888
  6. DonationAlerts: http://www.donationalerts.ru/r/veknoviy
  • Отримана допомога буде використана і спрямована на продовження розвитку ресурсу, Оплата хостингу та Домену.