Реклама
Реклама
Реклама

Податкова заборгованість по ІПН фізичної особи

  1. Заборгованість зі сплати податків фізичних осіб
  2. Перевірити і подивитися борги по податках фізичних осіб
  3. Заборгованість по податках на сайті ФНС по номеру ІПН?
  4. Заборгованість по податках на сайті держпослуг
  5. Дізнатися заборгованість по податках на сайті ФССП РФ
  6. Непрострочена податкова заборгованість по ІПН та суму податку
  7. Перевірити прострочену податкову заборгованість по ІПН
  8. Податкова заборгованість фізичних осіб по ІПН на сайті ФССП
  9. Як дізнатися борги по податках фізичної особи по ІПН через інтернет
  10. Висновок: де перевірити борги по податках фізичних осіб

Розберемо, якими способами можна дізнатися податкову заборгованість по ІПН фізичної особи. Найпростіше це зробити через інтернет-ресурси, на деяких сайтах ця інформація відкрита, на інших потрібно допуск від податкової інспекції.

Мова далі піде про те, як подивитися заборгованість по податках власника номера ІПН.

Чи можна дізнатися в податковій інспекції інформацію по заборгованості по податках (також і через інтернет)?

Заборгованість зі сплати податків фізичних осіб

  • Інформація про вже сплачені податки для виключення повторної оплати.
  • Поточних податків та тих, які належить сплатити.
  • Чи не сплаченої заборгованості з числа податків, стягнутих податковою інспекцією.
  • Заборгованості за простроченими податках.

Найпростіше дізнатися свою заборгованість по податках можна звернувшись безпосередньо до податкових органів або ж через інтернет.

Для отримання інформації про борги по податках вам знадобиться тільки ваше повне ім'я, ІПН, дата народження або номер СНІЛС . Також може знадобитися особистий пароль для доступу до бази даних.

Такий пароль ви можете отримати на особисте прохання в податковій інспекції, згодом за допомогою цього пароля ви будете авторизуватися на сайті ФНС.

Перевірити і подивитися борги по податках фізичних осіб

Якщо ви хочете скористатися послугами інтернет-сервісів для вирішення даного питання, не намагайтеся забивати в Яндекс запити типу «перевірити заборгованість по ІПН», краще скористатися офіційними сайтами, які володіють податковою інформацією.

Заборгованість по податках на сайті ФНС по номеру ІПН?

В особистому кабінеті платника податків для фіз.осіб, який функціонує на сайті ФНС РФ, ви зможете легко дізнатися ваші заборгованості по податках за ІПН.

Доступ в особистий кабінет проводиться по паролю, який вам слід отримати в інспекції по податках. Для отримання пароля подається заява в податкову, де ви отримаєте реєстраційну карту з тимчасовим паролем і правилами користування особистим кабінетом платника податків. Логіном в ЛК є ваш ІПН, так що ви по ІПН дізнаєтеся свою податкову заборгованість.

Щоб не звертатися за новим паролем до ЛК, майте на увазі, що виданий вам тимчасовий пароль дійсний лише місяць, за цей термін вам необхідно змінити його на ваш особистий пароль.

Однак, надходять сигнали про те, що виходило увійти з тимчасового паролю і дізнатися податки по ІПН навіть через півтора місяця після його видачі, але розраховувати на це ми не рекомендуємо.

Однак, надходять сигнали про те, що виходило увійти з тимчасового паролю і дізнатися податки по ІПН навіть через півтора місяця після його видачі, але розраховувати на це ми не рекомендуємо

Якщо навіть у вас немає ІПН, перевірити ІПН можна на сайті ФНС nalog.ru , Для перевірки ІПН фіз. особи з вас запитають паспортні дані, для перевірки ІПН індивідуального підприємця потрібно ввести ім'я і регіон, в якому проживає ВП.

Заборгованість по податках на сайті держпослуг

На сайті gosuslugi.ru Ви зможете отримати дані по вашим податковими боргами, наприклад заборгованість по транспортному податку. Щоб отримати дані, треба на головній сторінці сайту знайти блок «Популярні послуги», а в ньому - посилання «Податкова заборгованість фізичних осіб».

Як і на сайті ФНС, на державні послуги інформація надається тільки після реєстрації та підтвердження даних. Зареєструватися можна швидко, ввівши своє ім'я, номер СНІЛС або стільникового.

Після цього необхідно ввести персональні дані - місце і дата народження, домашня адреса, місце реєстрації, домашній телефон. Підтвердивши дані особисто в обслуговуючому керуючому центрі або поштою, вам відкриється доступ в особистий кабінет, в рамках якого ви легко впізнаєте заборгованість по податках.

Дізнатися заборгованість по податках на сайті ФССП РФ

Останнім офіційним варіантом отримання даних про прострочену заборгованість з податків є сайт ФССП . Шукана інформація міститься під посиланням «Реєстр розшуку по виконавчих проваджень».

На сайті ФССП не потрібно вводити ІПН, інформація видається по ПІБ та регіоні проживання боржника. Якщо список однофамільців великий, можна уточнити пошук, ввівши по батькові і дату народження.

Непрострочена податкова заборгованість по ІПН та суму податку

В особистому кабінеті на сайті податкової служби ви можете з'ясувати податкову заборгованість по ІПН фізичної особи, термін платежів яких ще не настав або не закінчився. Для цього перейдіть за посиланням «Нараховано».

Поки термін оплати податку не закінчився, внесена вами сума буде вважатися переплатою. Як тільки термін оплати стане дійсним, кошти перейдуть в графу «Сплачено».

Може бути і така ситуація, що термін оплати податку ще не настав, але він був оплачений авансом. Інформація з таких податків міститься в графі «Переплата / заборгованість».

На сайті держ. послуг ви можете отримати аналогічні дані.

Перевірити прострочену податкову заборгованість по ІПН

Розмір простроченої заборгованості, тобто тієї, термін оплати якої вже пропущений, знаходиться в особистому кабінеті сайту державних послуг, а також на сайті ФНС в графі «Переплата / заборгованість»

Податкова заборгованість фізичних осіб по ІПН на сайті ФССП

Спосіб стягнути податки з платника податків, який відмовляється платити добровільно - суд через механізм судового наказу.

У порядку судового наказу не потрібно присутності боржника для винесення рішення суду. Після винесення рішення судовий наказ спускається службі суду. приставів.

На сайті служби судових приставів опубліковані дані про виконавчі провадження, це сума заборгованості, ПІБ, місце проживання боржника, а також судовий акт. Ісп. Виробництва - це справи про примусове стягнення боргу. Вирішення цих справ перебуває у віданні судових приставів.

Як дізнатися борги по податках фізичної особи по ІПН через інтернет

На сайті ФНС nalog.ru є інформація як про федеральних, так і про місцеві податки, заборгованість за якими є у платника податків.

Як тільки інформація про об'єкт оподаткування з'являється в податковій, через кілька днів в особистому кабінеті боржника по цьому об'єкту вже можна спостерігати заборгованість по ІПН даного физ.лица. При вході в особистий кабінет ви зможете перевірити розмір податку, коли прийде час платежу по ньому.

Точно так же доступна можливість дізнатися борги по транспортному податку, за боргами за землю, за майно . Заборгованість відкривається при кліці на запитуваний об'єкт (автомобіль, об'єкт нерухомості або земельну уч-к).

Вперше куплене транспортний засіб необхідно ввести по посиланню «Додати транспортний засіб» - ввести держ. номер, серію і номер св-ва про реєстрацію.

У графі ПДФО можна взяти інформацію про податки, які були сплачені за декларацією 3-ПДФО і за місцем роботи (т.зв.. 2-ПДФО).

Висновок: де перевірити борги по податках фізичних осіб

Для перевірки податкової заборгованості по ІПН фізичних осіб ви можете слідувати наступним алгоритмом. Зайти в особистий кабінет сайту податкової служби nalog.ru. Перевірити інформацію на сайті держ. послуг (необхідно бути зареєстрованим і підтвердити особисті дані). На сайті ФССП доступна інформація про борги, які перебувають у провадженні у судових приставів. Для отримання такої інформації є необхідним реєструватися або вводити ІПН.

Чи можна дізнатися в податковій інспекції інформацію по заборгованості по податках (також і через інтернет)?
Заборгованість по податках на сайті ФНС по номеру ІПН?