Реклама
Реклама
Реклама

Платні дороги в Угорщині

Використання автомагістралей, шосе і особливих ділянок головних доріг в Угорщині дозволяється тільки після оплати дорожніх зборів, тобто придбання е-віньєтки (електронної віньєтки) (див. карту). Під виразом «оплата дорожнього збору» мається на увазі покупка е-віньєтки (в електронних терміналах, магазинах роздрібної торгівлі, за допомогою мобільного телефону або через Інтернет), що дає право на проїзд по автомагістралях і іншим платним дорогам.

Під виразом «оплата дорожнього збору» мається на увазі покупка е-віньєтки (в електронних терміналах, магазинах роздрібної торгівлі, за допомогою мобільного телефону або через Інтернет), що дає право на проїзд по автомагістралях і іншим платним дорогам


ТЕРМІН ДІЇ

ЦІНА

на рік

37 200 HUF

на місяць

4 200 HUF

на тиждень

2550 HUF

на 4 дні

1 170/1 530 HUF *

* З 1 травня по 30 вересня ціна е -віньеткі терміном дії 4 дня становить 1530 HUF. В інші місяці року ціна е -віньеткі - 1170 HUF.

Термін дії е-віньєток

Н а 4 дня: дійсні протягом наступних 3 днів, починаючи з зазначеної покупцем дати (всього протягом 4 календарних днів поспіль);

На тиждень: дійсні протягом наступних 9 днів, починаючи з зазначеної покупцем дати (всього протягом 10 календарних днів поспіль).

Н а місяць: дійсні з зазначеної покупцем дати до 24:00 годин того ж дня наступного місяця. При відсутності такого дня - до 24:00 останнього дня місяця (наприклад, якщо перший день - 15 березня, віньєтка буде дійсна до 24:00 15 квітня; якщо перший день - 30 січня, то вона буде дійсна до 24:00 28 лютого) .

На рік: дійсні з 01 січня 20 10 року по 31 січня 201 1 року (всього 13 місяців).

У разі придбання е-віньєтки протягом терміну її дії першим дійсним днем вважається день покупки.

Прохання вчасно купувати дозвіл на проїзд по платних ділянках автомагістралей! Проїзд по платному ділянці до отримання запиту на підтвердження вважається незаконним.

е-віньєтка, ПРИДБАННЯ ЯКИХ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ У ВІДДІЛЕННЯХ ОБСЛУГОВУВАННЯ КЛІЄНТІВ, НА ЗАПРАВНИХ СТАНЦІЯХ І В ІНШИХ ПУНКТАХ ПРОДАЖУ

Продаж і активація е-віньєток здійснюється тільки електронними засобами. У пунктах продажів покупцеві повинні видати квитанцію для підтвердження покупки е-віньєтки. У квитанції міститься наступна інформація:

- назва, адреса та головний офіс пункту продажів;

- місце і час операції із зазначенням години і хвилин;

- унікальний ідентифікаційний код дозволу на проїзд по платних дорогах;

- зазначені покупцем тарифна категорія, номерний знак транспортного засобу і код країни;

- початок терміну дії дозволу (рік, місяць, день, година, хвилина).

Дозвіл дійсний тільки при наявності у покупця підписаної копії квитанції, яка підтверджує факт продажу, і копії квитанції покупця, роздрукованої в пункті продажів. Підписанням даної угоди покупець підтверджує вірність фактів і даних операції і їх відповідність намірам покупця.

Перед підписанням квитанції уважно перевірте достовірність зазначеної в ній інформації. Пам'ятайте, що під час підписання квитанції Ви підтверджуєте всю включену в неї інформацію, тобто несете відповідальність за її відповідність дійсності. Будь-які штрафи, які стягують внаслідок підтверджених підписом клієнта некоректних даних, оплачуються власником транспортного засобу.

Рух по платним ділянкам автомагістралей без дійсної квитанції заборонено.

Віртуальна е-ВІНЬЄТКА (ПРИДБАННЯ У ВИГЛЯДІ ТЕКСТОВОГО ПОВІДОМЛЕННЯ, ЧЕРЕЗ ІНТЕРНЕТ, наземних ЛІНІЮ ЗВ'ЯЗКУ АБО МОБІЛЬНИЙ ТЕЛЕФОН)

Покупку можна здійснити відповідно до процедури, встановленої і оголошеної провайдером, вказавши наступні дані:

- номерний знак транспортного засобу, тарифну категорію і код країни;

- термін дії дозволу на проїзд по автомгістралям (наприклад, на тиждень);

- дату початку терміну дії (якщо є).

Після цього провайдер надсилає покупцеві звіт для перевірки коректності інформації. Якщо дані вказані вірно, покупцеві необхідно відправити відповідь було надіслане для підтвердження покупки. Якщо покупець відхиляє покупку через некоректності даних, проводиться нова операція з коректними даними. Після отримання підтвердження від покупця провайдер максимально оперативно направляє повідомлення про підтвердження з повідомленням покупця про отримання ним дозволу на проїзд по платних автомагістралей. Повідомлення повинно бути складено таким чином, щоб його було можна відобразити і зберегти. При неможливості встановлення дати початку терміну дії, або у разі ненадання клієнтом цієї інформації, датою початку терміну дії є час покупки дозволу. Вказувати дату, що передує даті покупки дозволу, як дати початку терміну його дії заборонено.

Проїзд по платних ділянках автомагістралей дозволяється тільки після отримання запиту на підтвердження від провайдера.

При стандартній покупці вся відповідальність за некоректну інформацію в базі даних покладається на особу, перевірила і підписала роздруковану квитанцію; при покупці через електронні засоби - на обличчя, що направило повідомлення про підтвердження.

Квитанція і повідомлення про підтвердження (текстове або e-mail) про придбання дозволу зберігаються протягом одного року, починаючи з останнього дня терміну дії. У разі несанкціонованого проїзду Державне управління автомагістралями (AAK Zrt.) Може направити лист з повідомленням про штраф протягом 60 днів.

При придбанні е-віньєток провайдер може на вимогу видати роздруковані квитанції. При необхідності попросіть квитанцію в центрі клієнтського обслуговування провайдера (у оператора зв'язку при використанні текстових повідомлень).

КОНТРОЛЬ

Відповідно до Постанови I від 1988 року, Стаття 33 / B., Параграф (8) контроль оплати здійснюється Державною транспортною інспекцією (ГТВ) шляхом сканування номерних знаків, а також методами, які вимагають зупинки транспортних засобів.

В останньому випадку водієві необхідно зупинити транспортний засіб і пред'явити інспектору документи про реєстрацію транспортного засобу (і причепа) для перевірки тарифної категорії.

ГТВ може здійснювати перевірку за допомогою вищевказаних методів на будь-яких платних ділянках, включаючи прилеглі зони відпочинку, а також смуги виїзду з вузлів і дороги, в'їзд на які можливий тільки з платних ділянок автодороги, або веде до них.

Пункти продажу е-віньєток на платних ділянках автомагістралей призначені не для продажу дозволів на поточний проїзд, а для полегшення придбання е-віньєток автомобілістами для наступних поїздок. Це означає, що мобільні групи інспекторів також можуть перевіряти дозволу в пунктах продажів, розташованих на платних ділянках автомагістралей. В даних місцях намір водіїв придбати дозвіл на користування автомагістралями не звільняє їх від сплати штрафу.

НЕСАНКЦІОНОВАНИЙ ПРОЇЗД ПО АВТОМАГІСТРАЛЯХ

Рух по платним ділянкам автомагістралей без чинного дозволу на проїзд є несанкціонованим.

Дозвіл на проїзд по автомагістралях є недійсним:

- в разі його видачі для більш низькою тарифної категорії, ніж потрібно для перевіряється

- в разі невідповідності зазначеного в квитанції або підтверджує повідомленні номерного знака фактичному номерному знаку транспортного засобу;

- при минулому, або не почався термін дії дозволу.

Наявність квитанції підтверджує право на проїзд по платних автомагістралей. У разі придбання через електронні термінали дозволом служить підтвердженням.

ЗА НЕСАНКЦІОНОВАНИЙ ПРОЇЗД ПО автомобільних магістралей стягувати штрафи!

Розмір штрафу для автомобілів з дозволеною максимальною масою менше 3,5 тонн становить 15 300 HUF при сплаті протягом 15 днів і 63 750 при сплаті в строк понад 15 днів.

Якщо при перевірці транспортного засобу відсутній дозвіл на проїзд по автомагістралях, або (в разі придбання через електронні термінали) у водія немає переданого провайдером підтверджує повідомлення, з водія стягується штраф, встановлений за тарифною категорії даного транспортного засобу. Оплата штрафу може здійснюватися на місці або в будь-якому відділенні по обслуговуванню клієнтів, або поштовим або банківським переказом (детальну інформацію по оплаті шляхом перекладу см. В інформаційному листку, який додається до квитанції про штраф). У разі електронної перевірки, заснованої на ідентифікації реєстраційного номера, оплата штрафу може здійснюватися в будь-якому відділенні по обслуговуванню клієнтів, поштовим або банківським переказом після отримання платіжного ордера (подробиці по оплаті см. В листі-попередженні і в доданому до нього інформаційному матеріалі). У разі перевірки на місці термін відстрочки розраховується з дати такої перевірки; в разі електронної перевірки - з моменту отримання платіжної вимоги.

Штрафи оплачуються зареєстрованим власником транспортного засобу.

Джерела інформації:

http://www.motorway.hu/

Інструкція російською мовою