Реклама
Реклама
Реклама

Пейзажна алея в Києві

Ви знаєте, як добре в будній день втекти від міської суєти і опиниться в казковому тихому місці і відчути себе щасливим дитиною, і без проблем і турбот насолоджуватися кожною дрібницею життя.

Ви знаєте, як добре в будній день втекти від міської суєти і опиниться в казковому тихому місці і відчути себе щасливим дитиною, і без проблем і турбот насолоджуватися кожною дрібницею життя

У Києві є таке місце, це Пейзажна алея, що знаходиться в центрі міста, захована будинками від галасливої ​​вулиці Великій Житомирській і радуючи погляд історичним Києвом і Дніпром з іншого. В останні роки - це улюблене місце багатьох людей як корінних жителів, так і приїжджих. Чим воно так сподобалося всім? А тут в листопаді 2008 року був відкритий дитячий сквер з оригінальними мозаїчними конструкціями, лавочками у вигляді зайця, кота і пташки, дитячими гірками в стилі а ля Аліса в країні чудес, фонтанами у вигляді слоника і фонтанчика з обнімаються зебрами, скульптурами. Але найулюбленіше місце - це постояти і сфотографуватися в роті у кота - стоноги довжиною 30 метров.Обратіте увагу на майстерно зроблені очі, у кота як живі.

Багато що тут це думки дизайнера Ольги Кондрацька, а втілював в життя відомий скульптор Костянтин Скретуцький (знаменитий персонаж їжачок в тумані, літаюча корова, кіт з одноразових вилок біля Золотих воріт-його роботи), так само брала участь в проекті художниця Леся Кара-Коця.

У листопаді 2010 Французький центр культури в день річниці відкриття скульптур, подарував мозаїчну скульптуру - Маленького принца, дитячого героя з роману Сент-Екзюпері.Которую до речі розбили вандали, а після в 2011 вона була відновлена. До речі дитячий парк був побудований на гроші меценатів і людей з навколишніх будинків, без задіяння міського бюджету. Пейзажна алея в Києві на сьогоднішній день, знаходиться під охороною ЮНЕСКО.

Розбита пейзажна алея в Києві була 1980 році і проходить по лінії оборонних валів міста 10-13 століть, архітектором був Авраам Милецький, за його проектом Пейзажна алея повинна була бути частиною історичного заповідника «Стародавній Київ». Включаючи в себе Археологічний музей, муузей містобудування та історичний музей.так же планувалося будівництво інституту Археології упорядкувати поблизу лежать схили і гори Замкову, Старокиївську, Дитинка і Воздихальниці. Це повинен був бути найбільш масштабний проект на всій території СРСР. Шкода, що не був втілений в життя.

А продовженням дитячого парку в травні 2011 року став перший пакрк совремееной культури та інсталяції в рамках проекту Kiev fashion park. 17 арт об'єктів були встановлені в дар місту меценатами, в основним оригінальні лавочки і скульптури арт іскувства. Серед учасників проекту були: Костянтин Скритуцький, Олександр Алексєєв, Назар Білик, Олександр Лідаговський, Василь Татарський, Михайло Вертуозов, Жанна Кадирова, Михайло Вертуозов, Олександр Лідаговський, Олександр Лідаговський, Володимир Кузнєцов, Олексій Владимиров, і українські дизайнери: Олексій Залевський, Андре Тан , Лілія Пустовіт, Зінаїда Ліхачова, Лілія Літковська, Ольга Громова, Сергій Данчіновне.

Йдучи до пейзажної алеї в Києві ви будете проходити повз інших пам'яток Києва - це липа якої близько 400 років, так само поруч знаходяться Андріївська церква, Андріївський узвіз, Десятинна церква - перша на Русі християнська церква (на жаль тільки фундамент дожив до наших днів), пам'ятник Проні Прокопівні Сєркової і Свріду Петровичу Голохвастову з п'єси »За двома зайцями», і обов'язково відвідайте музей історії України - це зовсім поруч і дуже цікаво. Раджу взяти екскурсію, хоча б по двох перших поверхах.

Адреса Пейзажній алеї в Києві:

[YandexMap name = "Пейзажна алея в Києві» description = "г. Київ, провулок Десятинний »] г. Київ, провулок Десятинний [/ yandexMap]

Як дістатися до Пейзажної алеї:

Швидше за все дістатися від метро Золоті ворота пішки дійти до пров. Володимирській і Житомирській. Орієнтуватися на Національний музей історії України.

Червона лінія-алея, зелена лінія - маршрут, до неї.

Чим воно так сподобалося всім?