Реклама
Реклама
Реклама

Чи можна оформити закордонний паспорт через держпослуги на іншу людину: як замовити документ на дитину, інших родичів або знайомих

  1. Правила використання облікового запису взагалі сайт держпослуги передбачає тільки особисте користування...
  2. На чоловіка, дружину або інших родичів по довіреності
  3. Як діяти у випадках, коли потрібно подати заяву не для себе?

Правила використання облікового запису

взагалі   сайт держпослуги   передбачає тільки особисте користування зареєстрованим користувачем взагалі сайт держпослуги передбачає тільки особисте користування зареєстрованим користувачем. причому процес реєстрації досить непростий.

Потрібно створити обліковий запис на порталі, підтвердити його створення і відповідно свою особистість певним способом.

До 2018 року найзручнішим варіантом, як видається, був похід в МФЦ. Зараз можна активувати обліковий запис через акаунт на сайті одного з найбільших банків країни.

Наприклад, «залогінитися» за допомогою «учеткі» в « Сбербанк онлайн ».

Як замовити документ на дитину?

Оформити на дитину можливо по одній простій причині - батько є законним представником неповнолітнього. І на порталі реалізована можливість подачі заяви за дитину. Крім даних про неповнолітнього, вказуються і дані про його батьку.

ГК РФ розділяє всіх дітей на дві групи:

  • до 14 років;
  • після 14 років.

Перші, кажучи простою мовою, ніяких документів самі оформляти не можуть. Другі - діють самостійно, але, найчастіше, за згодою батьків. Але «держпослуги» дають можливість заповнити заяву за будь-якого неповнолітнього, якщо дорослий є його батьком.

На чоловіка, дружину або інших родичів по довіреності

Оформити паспорт на ім'я родича зі свого аккаунта можна. По-перше, немає такого функціоналу. По-друге, бути його не може, тому що кожен повнолітній дієздатний людина діє сам за себе.

Сервісу відправки заяви по довіреності функціонал не передбачає. Так він, власне, і не потрібен. Довіреність актуальна тоді, коли інтереси людини необхідно безпосередньо представити в органах ГУВМ.

Не важливо, як подається заява, особисто або через інтернет, при подачі на біометричний закордонний паспорт громадянину потрібно сфотографуватися за допомогою спеціального пристрою, який є в зазначених органах.

Про те, які вимоги до фото, як створити, завантажити і відредагувати його, можна дізнатися тут , А що робити, якщо фото на закордонний паспорт не завантажується на сайт держпослуг, читайте тут .

Тим часом, якщо людина бажає заповнити заяву на «держпослуги», але не має можливості цього зробити, тому що на «ви» з комп'ютером та інтернетом, є вихід із ситуації.

Оформлення та отримання закордонного паспорта через держпослуги - процес відповідальний і серйозний. Для того, щоб у вас все пройшло вдало, ми підготували інші статті, що стосуються цієї теми:

Як діяти у випадках, коли потрібно подати заяву не для себе?

Якщо потрібно подати заяву не для себе, то: Якщо потрібно подати заяву не для себе, то:

  1. потрібно отримати від людини логін і пароль від «держпослуги»;
  2. або зареєструвати його на порталі і допомогти підтвердити аккаунт.

Вийде, що одна особа від імені і, можливо, в присутності іншого заповнить за останнього заявленіе.В довіреності не буде необхідності. Потім той чоловік, який бажає отримати паспорт, з'явиться до призначеного часу в ГУВМ МВС і завершить задумане.

Між людьми повинні бути довірчі відносини. Зловмисник, який дізнався логін і пароль від «держпослуги», може нашкодити власникові облікового запису.

думка експерта

Васильєв Олег Борисович

Багаторічний досвід в різних областях юриспруденції

Розглядаючи в даній статті ситуація несе деяку двозначність. Виходячи з прямих вимог нормативно-правових актів, користування послугами, що надаються порталом держпослуг, має на увазі під собою роботу із зазначеним сервісом за допомогою особистого облікового запису громадянина РФ, який має право оформити його не тільки після 14 років, але і до цього віку за спрощеною формою і з прив'язкою до аккаунту його законних представників (батьків, опікунів).

Саме по собі таке оформлення не представляє додаткових складнощів, можна почати процедуру на самому порталі за посиланням https://esia.gosuslugi.ru/registration/ , Потім прив'язати до свого облікового запису. Повна інструкція щодо заповнення знаходиться за посиланням https://gosuslugigid.ru/portal-gosuslugi/kak-zaregistrirovat-rebenka-na-portale-gosuslug.html

Тим самим виключається делікатність ситуації, коли хтось інший користується не своїм акаунтом у цілях оформлення, наприклад, закордонного паспорта на ім'я власника аккаунта, тим або іншим способом отримавши його логін і пароль.

Необхідно все ж усвідомлювати, що хоча верифікація користувача не настільки досконала, користування чужим аккаунтом може бути за певних обставин кваліфіковано як кримінальне / адміністративне правопорушення. Якщо по відношенню до неповнолітніх окреслено як вік (до 14 років), так і коло осіб, які мають право представляти інтереси свого підопічного (законні представники, такими можуть бути не тільки батьки, а й опікуни, піклувальники; при цьому не можуть батьки, позбавлені батьківських прав ), то для всіх інших осіб такі дії можуть підпадати під переслідування. Не тільки кримінальне або адміністративне, а й цивільне, якщо є прямий матеріальний збиток або є підстави вважати, що заподіяна не тільки матеріальний, а й моральну шкоду.

Інша справа, що в силу особливостей і технічну недосконалість процедури ідентифікації (верифікації) користувача даного порталу, можуть виникнути складності доведення стороннього втручання під його ім'ям або від його імені, крадіжки логіна з паролем. У точності така ж ситуація, як коли крадуть банківські карти. Тобто, не можна сказати, що порушника / порушників неможливо притягти до відповідальності, просто це також має свої складності, тому, як і з картами, необхідна приблизно аналогічна техніка безпеки. Що також передбачає наявність довіреності на вчинення дій, які виникають від входу в особистий аккаунт, в даному випадку - з боку сторонньої людини. А значить, найкраще логін з паролем нікому не передавати і при необхідності відразу їх змінювати.

Задати питання експерту

Таким чином, оформити закордонний паспорт через «держпослуги» формально не можна. Але якщо дуже хочеться, так би мовити, то можна. Головне - мати доступ до особистого кабінету людини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Як замовити документ на дитину?