Реклама
Реклама
Реклама

Як перевірити штрафи ГИБДД за номером автомобіля в 2019 році

  1. Плюси і мінуси перевірки по держномер
  2. Способи перевірки штрафів
  3. сайт ГИБДД
  4. держпослуги
  5. Через Ощадбанк Онлайн
  6. сервіс Яндекс
  7. Чи можна перевірити штрафи чужого автомобіля
  8. Як оплатити

Перевірка стягнень ГИБДД - обов'язкова умова для всіх автолюбителів. Порушення ПДР карається згідно зі статтями КоАП. Кожен громадянин зобов'язаний погасити призначений штрафний стягнення. Якщо воно виписане з порушенням законодавства, існує можливість його скасування через оскарження у вищестоящих інстанціях. Інакше слід сплатити стягнення відповідно до встановленого терміну. Для пошуку докладних даних слід перевірити штрафи ГИБДД за номером автомобіля або іншими способами. Відмова від своєчасної оплати тягне за собою серйозні наслідки.

Плюси і мінуси перевірки по держномер

Плюси і мінуси перевірки по держномер

Перевірка накладених Державтоінспекцією стягнень за державним номером автомобіля є одним з найбільш зручних способів. Існує кілька варіантів провести перевірку безкоштовно. У цьому випадку громадянин може дізнатися про свої заборгованості без додаткової реєстрації через СМС. Таку інформацію можна отримати в ГИБДД. Громадянин робить запит без електронної пошти та інших параметрів, необхідних для онлайн-запиту. Перевірка по держномер дає можливість при необхідності отримати доступ до архіву штрафів.

Отримання даних відбувається на всій території РФ. Власник має право претендувати на докладні відомості, що відносяться до його автомобілю. При цьому слід розуміти, що якщо машиною керує не тільки власник, перевірка по держномер не дає повної інформації. Такий запит дозволяє дізнатися наявність зобов'язань, накладених на автомобіль і його власника, прояснює ситуації щодо всіх водіїв даного авто. Для цього важливо доповнити запит іншими параметрами пошуку.

Способи перевірки штрафів

Згідно з практикою, громадяни РФ можуть дізнатися про наявність стягнень різними способами. Кожен автолюбитель вибирає найбільш підходящий варіант виходячи з особистих обставин. Багато громадян прагнуть перевірити штрафи ГИБДД за номером автомобіля. Цей спосіб один і найпростіших. Під час особистого візиту до підрозділу можливо перевірити штрафи ГИБДД без свідоцтва про реєстрацію.

Інші сервіси дозволяють дізнатися про стягнення з іншими параметрами запиту. Перевірка штрафів за СТС доступна на офіційному порталі Державтоінспекції і держпослуг. Відвідування підрозділу Державтоінспекції дозволяє перевірити штрафи ГИБДД за прізвищем, ім'ям, по батькові. Це найбільш підходящий варіант для осіб, які не володіють транспортним засобом і не можуть дізнатися власні стягнення по держномер автомобіля. Перевірка штрафів ГИБДД по ІПН доступна на держпослуг і в підрозділі Державтоінспекції.

сайт ГИБДД

Автолюбителі можуть дізнатися штраф ГИБДД по держномер в офіційній базі даних Державтоінспекції. Для пошуку громадянин повинен зробити наступне.

  1. Зайти на онлайн-сервіс ГИБДД.
  2. Знайти в меню «Сервіси» вкладку «Перевірка штрафів».
  3. Внести інформацію про номер транспортного засобу, регіоні, в якому автомобіль був зареєстрований. Свідоцтво про реєстрацію ТЗ також необхідно.
  4. Відправити запит і підтвердити його через введення капчі.
  5. Отримати інформацію.
    Залежно від результату громадянин побачить на екрані 3 варіанти відповіді на запит:
  • повна інформація про заборгованість;
  • вказівка ​​на відсутність даних;
  • повідомлення про помилку введення даних.

Останній варіант можливий, якщо при введенні даних допущені помилки або громадянин не заповнив усі необхідні поля. Для перевірки доведеться ввести відсутні відомості або відредагувати вміст форми запиту.

Громадянин отримує інформацію про стягнення у вигляді таблиці. З неї автолюбитель дізнається наступне:
Громадянин отримує інформацію про стягнення у вигляді таблиці

  • дату фіксації порушення ПДР;
  • номер статті законодавства;
  • підрозділ Державтоінспекції, співробітник якого склав постанову;
  • інформацію про самій постанові, його дату та номер;
  • розмір штрафу.

Для деталізованості даних про відділ ГИБДД і нормативному акті необхідно навести курсор на відповідний текст в таблиці. Сервіс пропонує оплатити знайдене в системі стягнення.

Читаємо також:
Перевірка штрафу за УВП
Офіційний сайт Московської адміністративне дорожньої інспекції

держпослуги

росіяни можуть перевірити штрафи ГИБДД на держпослуг . Цей сервіс є одним з найнадійніших і зручних способів перевірки і погашення стягнення. Для широкого доступу до системи держпослуг необхідно зареєструватися і підтвердити свою особистість. Після цього можливо вивчити стягнення за даними водійських прав і СТС. Послуга безкоштовна. Перевірити неоплачені штрафи ГИБДД за номером машини неможливо.

Через Ощадбанк Онлайн

Система пропонує провести пошук на своєму онлайн-порталі. Вона дозволяє отримати інформацію про накладені стягнення після реєстрації. Кожен користувач Ощадбанку може ознайомитися, як безкоштовно перевіряти штрафи ГИБДД за номером машини. Система шукає дані за реквізитами водійських прав і свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Сбербанк Онлайн за запитом видає суму заборгованості. При цьому громадянин не зможе дізнатися подробиці порушення. Після видачі інформації громадянину надається можливість негайно сплатити заборгованість за сформованим квитанції.

сервіс Яндекс

Росіяни мають доступ до інформації про стягнення ГИБДД через Яндекс.Штрафи. Система дозволяє переглянути неоплачені стягнення і погасити заборгованості. Перевірку здійснюють в мобільній або браузерної версії системи.

Користувачі можуть перевірити автоштрафах за номером автомобіля або прав. Система Яндекс.Штрафи вимагає авторизації. У розділі «Штрафи» слід заповнювати форму пошуку. При виявленні відомостей про несплаченої заборгованості система запропонує провести платіж. Пошук за прізвищем або номером постанови в Яндекс.Штрафи відсутня.

Чи можна перевірити штрафи чужого автомобіля

Пошук штрафів за номером автомобіля онлайн може проводитися не тільки щодо власного автомобіля, але і чужого. Користувачеві онлайн-сервісів необхідно пам'ятати номер ТЗ і водійських прав. Докладні відомості отримає громадянин, який знає і реквізити свідоцтва про реєстрацію машини. Працівники ДАІ і юристи виступають проти надання інформації іншим особам. Вони радять проводити перевірку самостійно. Якщо родич або друг отримає доступ до цієї інформації, доведеться міняти водійські права для блокування доступу. У відділенні ГИБДД доступ можливий виключно за дорученням.

Як оплатити

Штрафні заборгованості повинні бути вчасно погашені. Прострочення в оплаті штрафів веде до збільшення штрафний суми і інших серйозних наслідків. Громадяни можуть оплатити штраф ГИБДД за номером автомобіля, зі свідоцтвом про реєстрацію автосредства або посвідчення водія. Оплата може відбуватися в відділі Державтоінспекції або онлайн. Одним із способів оплати є проведення платежу на держпослуг або через Ощадбанк Онлайн. Платіжні сервіси Webmoney і QIWI також приймають платежі. Росіяни мають можливість оплатити штраф ГИБДД з мобільного телефону .

Читаємо також:
Перевірити права на позбавлення по базі ГИБДД

Комісійний збір залежить від варіанту оплати. Онлайн-оплата або проведення платежу через мобільний додаток істотно заощаджує час і прискорює процес погашення заборгованості.