Реклама
Реклама
Реклама

Як дізнатися ринкову вартість квартири за адресою ПОВНА ІНСТРУКЦІЯ

  1. Способи дізнатися вартість квартири за адресою
  2. Найпростіший метод
  3. Перейти на сайт Росреестра і уточнити всі дані віддалено
  4. Способи дізнатися вартість квартири за адресою
  5. Піти в БТІ з документами
  6. На закінчення
  7. Як правильно розрахувати ринкову вартість квартири
  8. загальні аспекти
  9. необхідні терміни
  10. Дізнатися вартість квартири в Москві
  11. Де краще пізнати вартість квартири в Москві за адресою
  12. Як оцінити квартиру самостійно
  13. порядок оцінки
  14. Розрахунок вартості частки в квартирі
  15. Оцінка вартості квартири онлайн
  16. Як відбувається оцінка квартири по її параметрам
  17. оцінка квартири
  18. Інвентаризаційна вартість квартири - як дізнатися
  19. Як дізнатися ринкову вартість квартири онлайн
  20. Де можна замовити експертизу вартості житлового приміщення
  21. методи визначення
  22. Від чого залежить ціна на квартиру
  23. Де дізнатися ринкову вартість квартири?
  24. Онлайн сервіси для оцінки нерухомості
  25. Ринкову вартість квартири можна дізнатися через Інтернет за дві хвилини

Як дізнатися ринкову вартість квартири за адресою

Рада вас бачити! Софія Павлівна давно стала вдовою і ростить сина самостійно.

Але діти ростуть, і настав час для його одруження. З батьками нареченої домовилися, що весілля оплатять навпіл.

На жаль, достатніх коштів для цього у Софії Павлівни не було, тому постало питання про продаж шикарної квартири, яку вони купили, коли ще був живий її чоловік.

Щоб не витрачатися на оцінювачів, я порекомендувала їй, як дізнатися ринкову вартість квартири за адресою самостійно. На цю тему і пишу сьогоднішню статтю.

Зміст статті:

Дорогі читачі!Наші статті розповідають про типові способи вирішення юридичних питань, але кожен випадок носить унікальний характер.
Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему - пишіть своє питання в форму онлайн-консультанта або телефонуйте.Це швидко і БЕЗКОШТОВНО!

Способи дізнатися вартість квартири за адресою

Угода купівлі-продажу квартири не буде оформлена, а то й знати точну ринкову і кадастрову вартість житла. Недооцінили? Втратите свої кошти, які могли б заробити, якщо провели б незалежну експертну оцінку. Завищили? Покупців доведеться чекати дуже довго, що взагалі не варіант в ситуації, коли продати об'єкт потрібно терміново, щоб отримати гроші.

Є кілька варіантів, як дізнатися вартість квартири за адресою, ми обговоримо всі з них по черзі.

Найпростіший метод

Звернутися за допомогою в найближчим агентство нерухомості, де ріелтори готові безкоштовно надати консультацію з приводу ціни. Але тут теж є ряд нюансів: так консультація буде безкоштовною для тих осіб, які мають намір здійснювати операцію з квартирою за участю цього агента. В іншому випадку доведеться заплатити чисто символічну суму.

Спосіб абсолютно марний, якщо:

  • хочеться взяти кредит під заставу майна. Співробітникам банку в будь-якому випадку доведеться надати висновок експерта, так що просто дізнатися вартість своєї квартири за адресою - не ваш варіант;
  • агент може поставитися до своїх обов'язків недбало, і ви отримаєте недостовірну інформацію. Деякі з них взагалі не мають ліцензії, так що і права надавати послуги з оцінювання населенню у них немає;
  • оскільки на ціну квадратного метра впливає цілий ряд факторів, то отримати лише середню цифру по вашому району - цього мало.

Тому не варто орієнтуватися на названу оцінювачем ціну як на єдино вірну.

Перейти на сайт Росреестра і уточнити всі дані віддалено

Кадастрова вартість, отримана за допомогою сайту Росреестра буде оперативно показана вам в більшості випадків, і лише за рідкісним винятком дані можуть бути застарілі або, з'ясувати суму не вийде.

Інструкція, як дізнатися вартість квартири за адресою онлайн, дуже проста:

  1. переходимо на офіційний сайт Росреестра і знаходимо сторінку з довідковими даними про об'єкти нерухомості;
  2. на сторінці потрібно клікнути на «Адреса» і «ГКН»;
  3. тепер залишилося прописати докладний розташування вашої квартири з урахуванням області, типу населеного пункту, номера будинку і т.д.

Натискаємо на кнопку «Сформувати запит» і чекаємо кілька секунд, поки шукані дані не будуть показані на екрані. Отримати інформацію - це ще не все, її варто обробити. Якщо до цього ви намагалися визначити ціну квартири за адресою, користуючись газетами та інтернетом, то слід знати, що об'єкти нерухомості для порівняння слід вибирати дуже уважно.

Має співпасти цілий ряд характеристик, зокрема рік побудови, площа, адреса, стан квартири або навіть наявність меблів або євро вікон. З якоїсь причини не вдалося дізнатися вартість квартири за адресою в Росреестра? Залишився варіант звернення в спеціально для цього створену оціночну компанію або БТІ.

Способи дізнатися вартість квартири за адресою

У першому випадку варто укласти договір з печатками і підписами сторін, на підставі якого вам буде надана послуга і вийде дізнатися ціну квартири за адресою. Отриманий звіт теж не рекомендується приймати за 100% гарантію правильності оцінки, але такий результат буде більше наближений до реальності, ніж наприклад, звернення до ріелтору.

Важливо!

Цей варіант дорогий, підсумкова сума до сплати буде прямо залежати від рівня професіоналізму оцінювачів, і популярності обраної вами компанії. У ситуації, коли необхідно надати документальне підтвердження того, що ціна не була висмоктана з пальця, це оптимальний варіант.

Довідка про вартість може стати в нагоді в ряді випадків:

  • майно надається в банк у вигляді забезпечення;
  • на нього нараховується податок;
  • квартиру вилучають за рішенням суду, ділять або продають.

Найчастіше просять надати документ з БТІ, але, якщо такої вимоги не було, можна сміливо йти в незалежне оцінне агентство. З собою захопіть крім паспорта і свідоцтва про право власності на нерухомість його експлікацію і поверховий план.

Піти в БТІ з документами

Ще один варіант, як отримати інформацію про ринкову вартість квартири - це звернення в БТІ. Алгоритм дій не відрізняється складністю: спершу власнику доведеться написати заяву, пред'явивши свідоцтво про власність і свій паспорт.

Потім дочекатися отримання довідки, яка буде видана після закінчення 5 днів з моменту написання заяви і подачі документів. Якщо оплатіть підвищений тариф, забрати бажану довідку можна буде в той же день.

На вказану адресу приїде оцінювач, завданням якого є провести огляд будинку, прибудинкової території, на підставі чого сформувати документ, вказавши в ньому ринкову вартість перевіреного об'єкта.

База для оцінки - це регіон і адреса, де квартира розташована, її площа, стан, рік будівництва та ряд інших критично важливих параметрів. Ринкова вартість квартири за адресою, отримана таким способом, вважається 100% достовірною, так що можна сміливо орієнтуватися на отримані дані.

На закінчення

Отримання оцінки квартири або будинку - найважливіший етап, без якого не укласти угоду купівлі-продажу і не провернути інші маніпуляції з нерухомістю.

На сьогодні власники мають можливість звертатися в агентства нерухомості, проводити оцінку своїми силами, порівнюючи своє житло з аналогічними за характеристиками і отримуючи середню ринкову ціну.

Але найвірогіднішим варіантом залишається звернення до БТІ або варіант з використанням сайту Росреестра, в останньому випадку досить буде знати адресу житла. Використання онлайн-сервісу зручно і абсолютно безкоштовно, важливо лише правильно ввести всі дані у відповідні поля.

Результат, який вам видасть система - це відомості, максимально наближені до реальної вартості квартири. Яким методом користуватися - вибирати тільки вам в залежності від того, як будуть використані отримані відомості і чи потрібно мати на руках завірений документ з отриманої цифрою.

Джерело: http://metrtop.ru/pokupka/kak-uznat-stoimost-kvartiry-po-adresu/

Як правильно розрахувати ринкову вартість квартири

Для людей, які планують придбати нерухомість, дуже важливо, щоб вартість квартири була визначена адекватно. Ринок нерухомості є дуже фрагментованим. У деяких місцях цей ринок сприятливий для продавця, а в деяких місцях цей ринок орієнтований на покупця.

Увага!

Якщо ви хочете купити нерухомості, не дивуйтеся, якщо в деяких районах є більш дорогі квартири і мало нерухомості, виставленої на продаж. В інших же місцях ринкові умови зовсім інші. Дізнатися попередню вартість продажу своєї квартири ви можете, скориставшись безкоштовним сервером в інтернеті.

Для цього вам потрібно буде вказати адресу квартири і її технічні параметри. Часом краще почекати трохи, поки ринкова вартість не знизиться, перш ніж ви зважитеся придбати цю нерухомість.

загальні аспекти

Законодавець визначає, що нерухоме майно це - земля, житлові та нежитлові споруди, заводські і фабричні споруди, залізниці. Сюди віднесено все нерухоме майно, яке розташоване на поверхні, в глибині і нерозривно з поверхнею (ст. 130 ЦК України).

Точність оцінки залежить від інформації, яка доступна йому на момент завершення атестації. Численні фактори можуть вплинути на оцінку нерухомості. Розглянемо це на прикладі вартості житла. Якими факторами оперують при аналізі? Вони включають:

  1. аналіз місцевої економіки;
  2. розташування будинку;
  3. найближча аналогічна нерухомість, виставлена ​​на продаж;
  4. стан будинку;
  5. вартість інших, подібних будинків, які були недавно продані в районі;
  6. зовнішній вигляд будинку, в порівнянні з тим, що недавно було продано;
  7. коли був зроблений останній капітальний ремонт.

Представник оціночної компанії дивиться, як виглядає об'єкт від даху до землі. Потім оглядає інтер'єр внутрішнього приміщення, від стелі і закінчуючи підлогою. Повернувшись в свій офіс, оцінювач використовує інформацію, яка доступна для порівняння зіставних продажів.

Порада!

Так само беруться до уваги і інші факти, наприклад, чи є якісь проблеми з будинком і будь-яка модернізація приміщення. Уточнюються місцеві плани по забудові даного району, щоб виявити, чи можуть вони вплинути на майбутню вартість будинку.

Сенсом оцінки є об'єктивна ринкова вартість. Так як коливання ринку нерухомості, справляють істотний вплив на формування ціни за квадратний метр.

необхідні терміни

Об'єкти нерухомості підлягають державній реєстрації (ст. 131 ЦК України). Сукупні відносини суб'єктів, які проводять операції купівлі-продажу і обумовлені свободою діапазону вартості і є ринок нерухомості. Кваліфікація нерухомості за призначенням:

  • житлова;
  • комерційна;
  • промислова;
  • соціально - культурного призначення;
  • земля.

Уже придбана нерухомість визначає ціну об'єкта. На ціну вплив роблять:

  1. Стабільний ринок.
  2. Існування аналогів нерухомості.

Джерело: http://jurist-protect.ru/kak-rasschitat-rynochnuju-stoimost-kvartiry/

Дізнатися вартість квартири в Москві

Нерухомість добре не тільки мати, а й вміти її правильно оцінювати. Інакше при покупці вартість житла може бути завищена, а при продажу - занижена. Оцінка нерухомості важлива і сама по собі, і як частина процедури купівлі-продажу.

Бажання точно дізнатися вартість квартири в Москві за адресою є найбільш гострим, оскільки в грошовому вираженні тут можна помилитися на мільйони.

Перший сучасний досвід оцінки був отриманий в Росії в зв'язку з розділом майна країн Варшавського договору. З тих пір збір матеріалів проводився за спеціальною формою, яка включала дані:

  • Про поверховості будинку, будматеріалі, місцезнаходження
  • Про наявність великої кухні, передпокою, коридору, ванної кімнати
  • Про кількість та обсяг житлових кімнат, їх висоті, зокрема вікон
  • Про витратах на майбутній ремонт, дозволяють дізнатися вартість квартири в Москві для справедливої ​​угоди

При цьому думки експертів були дуже різні.

Де краще пізнати вартість квартири в Москві за адресою

Для розробки кращого способу оцінки фахівцям довелося відмовитися від методики, побудованої на основі тільки експертного підходу. Необ'єктивним виявився і простий статичний аналіз бази даних. Обчислення середньої ціни 1 кв. метра площі квартири потрібно проводити по різним вибірках - економічним і соціальним.

Столичне агентство нерухомості «Різоль» реалізує принципово точну методику, яка дає можливість враховувати найбільшу цінність житла, визначати його ринкову вартість.

Тут роль досвідченого оцінювача вкрай велика, але в агентстві «Різоль» інтерес клієнта задоволений найбільш простим способом. Ми пропонуємо дізнатися вартість квартир по Москві за допомогою автоматичної онлайн оцінки на сайті RIZOLIT.RU:

  1. Введіть в таблицю станцію метро або назва вулиці, житлоплощу і кількість кімнат
  2. Натисніть кнопку «Оцінити»
  3. Безкоштовно отримаєте розрахунок вартості кв. метра і квартири

Джерело: http://www.rizolit.ru/articles/uznat-stoimost-kvartiry-v-moskve/

Як оцінити квартиру самостійно

У деяких випадках залучення незалежного оцінювача виявляється або недоцільним, або економічно невиправдані дією. У таких випадках можна спробувати оцінити квартиру самостійно. Для самостійної оцінки квартири найкраще скористатися спрощеним варіантом методу порівняльного аналізу пропозицій про продаж аналогічних квартир.

порядок оцінки

Порядок застосування цього методу наступний:

Вивчити бази пропозицій про продаж квартир, аналогічних тій, яку ви хочете оцінити. Основні джерела таких пропозицій - це великі агентства нерухомості, а також спеціалізовані друковані видання типу «Нерухомість і ціни», «З рук в руки» і подібні до них.

Важливо!

При вивченні пропозицій про продаж квартир потрібно звертати увагу на достовірність кожного джерела інформації та актуальність самої пропозиції на дату оцінки. При виникненні сумнівів краще зателефонувати за контактним телефоном, вказаним в оголошенні і уточнити всі подробиці особисто.

За результатами цього вивчення необхідно вибрати 5-6 квартир, які максимально схожі на оцінювану квартиру за такими параметрами (параметри перераховані в порядку убування важливості):

  • місце розташування і довколишнє оточення;
  • тип, конструкція будинку;
  • клас обробки;
  • кількість кімнат;
  • стан (необхідність ремонту);
  • поверх;
  • площа кухні;
  • наявність балконів, лоджій.

Після того як 5-6 об'єктів-аналогів вибрано, ціни пропозицій обраних аналогів необхідно скорегувати (зменшити) на величину можливої ​​знижки, яку продавець квартири зазвичай надає покупцеві в процесі реальних переговорів про покупку і розумного торгу.

Величина цієї поправки залежить від стану ринку нерухомості (і економіки в цілому), яке змінюється в часі і характеризується вираженою циклічністю, коли періоди зростання змінюються періодами стагнації і спаду.

Так, під час загального підйому і зростання цін на ринку житла, продавці не поспішають робити знижки в процесі торгу, оскільки знають, що через деякий час ціна на їх об'єкти все одно виросте. Покупець же в цій ситуації буде зацікавлений швидше купити житло, поки ціни ще сильніше не виросли.

Точно визначити поправку на вторговування - завдання досить складна, тому при самостійній оцінці квартири на ринку нерухомості Москви і Московського регіону ми рекомендуємо скористатися наступними усередненими значеннями цієї поправки:

На цьому етапі оцінки, коли об'єкти-аналоги обрані, а їх ціни скориговані з урахуванням поправки на вторговування, потрібно розрахувати вартість 1 кв. метра площі кожної з квартир-аналогів. Для цього, скориговану ціну пропозиції аналога треба розділити на його загальну площу.

Виконавши цю операцію для кожного аналога, ми отримаємо ряд значень-орієнтирів ринкової вартості 1 кв. метра загальної площі оцінюваної квартири.

Якщо найбільше або найменше значення в цьому ряду відрізняється від найближчого за величиною (сусіднього) значення в цьому ряду більш ніж на 20%, то аналог з цим значенням слід виключити з подальшого розгляду як нерепрезентативне.

Наприклад, якщо ми за обраними аналогам отримали наступний ряд значень вартості 1 кв.м .: 159 т.р., 160 т.р., 165т.р., 168 т.р., 170 т.р., 220 т. р, то останній аналог з вартістю одного квадрата 220 тис. руб. слід відкинути, так його величина відрізняється від сусіднього значення (170 тис. руб.) більш ніж на 20%.

Щоб перейти від цього ряду значень до ринкової вартості оцінюваної квартири, залишається порахувати середнє арифметичне отриманих вартостей 1 кв.м. по квартирам-аналогам і помножити отриману величину на площу оцінюваної квартири.

Розрахунок вартості частки в квартирі

Описаний метод можна використовувати і для самостійної оцінки частки в квартирі. Для цього, отриману вартість 1 кв. м треба зменшити на величину знижки (дисконту), що враховує той факт, що даний квадратний метр продається в складі частки, а не в «цілої» квартирі. Детальніше про визначення розміру дисконту при оцінці частки в квартирі ...

Потім дисконтну вартість 1 кв.м потрібно помножити на кількість квадратних метрів, що припадають на оцінювану частку. Результат буде являти собою ринкову вартість даної частки в квартирі.

Оцінка вартості квартири онлайн

Якщо ви оцінюєте квартиру в Москві, то перевірити результати самостійної оцінки можна за допомогою наших спеціалізованих он-лайн калькуляторів:

  1. калькулятор оцінки квартири
  2. калькулятор оцінки частки в квартирі

Зверніть увагу, що ці калькулятори дають лише наближений орієнтир вартості, тому очікувати абсолютного збігу результатів не слід. Для отримання точної оцінки звертайтеся до професійного оцінювача.

Джерело: http://www.ca.ru/samostojatelnaja_ocenka_kvartiry.htm

Як відбувається оцінка квартири по її параметрам

За якими параметрами повинна відбуватися оцінка квартири? Відповісти на це питання однозначно не так вже просто, адже на ціну об'єкта можуть вплинути не тільки об'єктивні фактори, але також і особистісні характеристики власника приміщення, його бажання швидше провести операцію з продажу.

Увага!

При цьому одне можна сказати напевно - у продавця є зацікавленість в тому, щоб зробити оцінку квартири максимально точною.

В даний час в Москві та інших великих містах існують спеціальні сервіси, які дозволяють розрахувати вартість квартири, виходячи з її площі і цілого ряду інших характеристик.

Доступні такі сервіси та в інтернеті. Разом з тим, знаючи метод, як оцінити вартість квартири, будь-який громадянин може виконати таку оцінку самостійно і без залучення сторонньої допомоги.

оцінка квартири

Існує кілька способів, як визначити ринкову вартість квартири перед її продажем. Визначення ціни об'єкта житлової нерухомості залежить від різних чинників, серед яких можна виділити основні і другорядні. Серед основних параметрів, що дозволяють дізнатися вартість житла, варто перерахувати:

  • адреса розташування;
  • кількість кімнат;
  • загальну і житлову площу всіх приміщень;
  • поверх;
  • висоту стель;
  • стан обробки;
  • характеристики санвузли (суміщений або роздільний);
  • наявність балкона (лоджії);
  • стан внутрішніх інженерних комунікацій;
  • технічний стан будинку (рік побудови, характеристика матеріалу стін і перекриттів).

Додаткові фактори, що дозволяють не тільки визначити приблизну вартість квартири за адресою її розташування і ряду інших характеристик, зазначених вище, не настільки однозначні. Зокрема, додаткові параметри можуть грунтуватися як на об'єктивному, так і на суб'єктивній думці продавця або покупця.

За рахунок чого може ще збільшитися або зменшитися ринкова вартість квартири? На ціну нерухомості може вплинути сезонний фактор попиту, спад або підйом економіки, який тягне, відповідно, зростання або падіння доходів потенційних покупців.

Також оцінка ринкової вартості квартири може залежати від надлишку або нестачі аналогічного житла на ринку нерухомості.

Інвентаризаційна вартість квартири - як дізнатися

Досвід показує, що більшість громадян вагаються з відповіддю на питання, що таке інвентаризаційна вартість квартири. Це відноситься не тільки до тих, хто не готовий оцінювати нерухомість, але також і до тих, хто вважає цілком можливим самостійно визначити вартість своєї квартири на основі основних і додаткових параметрів.

Інвентаризаційна ціна того чи іншого приміщення є аналогом кадастрової оцінки. Однак якщо розрахунок кадастрової вартості застосовується в основному для земельних ділянок, то для приміщень необхідно використовувати іншу методологію.

Дізнатися інвентаризаційну вартість квартири, самостійно провівши експертизу, неможливо. Інвентаризація житлової нерухомості є прерогативою БТІ.

Довідка про інвентаризаційної вартості квартири зазвичай потрібна для пред'явлення в інші організації - для банку, розрахунку податкових платежів або для укладення угоди з відчуження приміщення. Отримати її можна, звернувшись безпосередньо в БТІ за місцем знаходження квартири.

Які документи потрібні для оформлення довідки про інвентаризацію? Паспорти власника і виписки ЕГРН буде цілком достатньо. Однак врахуйте, що за видачу цього документа доведеться заплатити кілька сотень рублів.

Як дізнатися ринкову вартість квартири онлайн

Якщо ви не володієте достатніми навичками для того, щоб самостійно провести аналіз реальної ціни належить вам житла, як раз для таких випадків існує така послуга, як онлайн оцінка нерухомості. В даний час вона доступна в інтернеті, в тому числі і на нашому сайті.

Працює онлайн оцінка вартості квартири наступним чином. На сторінці калькулятора відвідувач сайту за допомогою електронної форми введення вибирає певні параметри, на основі яких після натискання кнопки відправки форми видається оціночний звіт.

Варто заздалегідь взяти до уваги, що точність звіту може поступатися оцінкою, проведеною ріелтором. Якщо мова йде про ринкову вартість, на неї можуть істотно вплинути додаткові чинники, більшість з яких онлайн-калькулятор просто не враховує.

Порада!

Тому не можна виключати того, що в звіті, розрахованому онлайн-калькулятором, буде стояти занижена або завищена ціна.

У той же час, подібний інтернет-сервіс має незаперечну перевагу, надаючи можливість швидкої і безкоштовної оцінки. Якщо вам необхідно терміново дізнатися приблизну ринкову ціну на свій об'єкт житлової нерухомості, то швидше за все вона буде визначатися за допомогою онлайн-калькулятора.

Де можна замовити експертизу вартості житлового приміщення

Кожен власник житлового приміщення, що збирається незабаром виставити його на продаж, обов'язково хоче не продешевити з такою угодою. І дійсно, з огляду на, що ціна житла досягає декількох мільйонів рублів, занижена оцінка об'єкта може привести до втрати кількох сотень тисяч при реєстрації угоди в Росреестра.

З іншого боку, якщо виставити об'єкт на продаж за невиправдано високу вартість, пошуки покупця можуть розтягнутися на кілька місяців, що, швидше за все, призведе лише до того, що власник буде змушений знизити на неї ціну.

Власник приміщення, прочитавши звіт про визначення ціни своєї квартири, може сам вибрати, чи продавати йому приміщення через агентство або самостійно.

Якщо сума, зазначена в звіті, а також розмір комісійних, влаштовує власника квартири, пошук покупця і юридичний супровід договору аж до реєстрації в Росреестра цілком можна довірити агентству.

Подбайте про те, що вам можуть знадобитися наступні документи для оцінки квартири:

  1. техпаспорт приміщення;
  2. будинкова книга.

Оскільки оцінка квартири для нотаріуса або для підготовки угоди купівлі-продажу відбувається приватним шляхом, зажадати весь перелік довідок та свідоцтв, який зазвичай необхідний для державної реєстрації, не потрібно.

Джерело: http://imeetepravo.com/nedvizhimost/otsenit-stoimost-kvartiryi.html

методи визначення

В основному таким питанням «Як дізнатися ринкову вартість своєї квартири?» Людина починає задаватися в тому випадку, коли збирається продати або поміняти житло, взяти іпотеку або оформити кредит під заставу, зробити розділ майна або вирішити питання про спадкування.

У даній статті ми розповімо, від яких чинників залежить ціна на житлову нерухомість, де дізнатися ринкову вартість квартири і для яких випадків підходить той чи інший метод оцінки.

Від чого залежить ціна на квартиру

Сьогодні ціни на квартири складаються з декількох залишають, серед яких перш за все:

  • від чого залежить вартість квартіригеографія (розташування відносно центру);
  • імідж району;
  • інфраструктура району;
  • розташування будинку;
  • вік і технічний стан будинку;
  • кількість поверхів і поверх розташування;
  • метраж і планування;
  • наявність / відсутність балкона або лоджії;
  • ремонт в квартирі: стан вікон, дверей, опалювальних приладів і сантехніки та іншого

Розглянемо кожен з цих факторів:

  1. Географія. В даному випадку мається на увазі розташування квартири щодо центру міста. Ближче до адміністративного центру - дорожче, далі - дешевше. Це стосується квартир, розташованих в межах міста;
  2. Імідж району. Дешевше квартири в промислових районах міста, дорожче - в районах з кращого екологією, поруч з парковою зоною і т.п .;
  3. Інфраструктура. Наявність в безпосередній близькості від будинку супермаркету, дошкільних освітніх установ і шкіл, близькість до метро або автобусної зупинки - все це підвищує ціну на квартиру;
  4. Вік і технічний стан будинку. Зрозуміло, що квартира в новобудові коштуватиме дорожче. Дане правило діє, якщо будинок вже зданий в експлуатацію, в житлі, що будується на початковому етапі будівництва квартири, як правило, дешевше. Квартири навіть в старих будинках, в яких проведено капітальний ремонт, будуть коштувати дорожче, ніж в їх не відремонтованих побратимів;
  5. Кількість поверхів і поверх розташування. У висотних будинках велика увага приділяється справності ліфтів. Квартири на першому або останньому поверсі коштують дешевше;
  6. Метраж і планування. Ціна квартири в чому визначається кількістю квадратних метрів. Чим більше - тим вище вартість квартири (навіть не дивлячись на те, що собівартість квадратного метра в однокімнатній квартирі буде вище). Також важливим фактором є планування: зручне співвідношення корисної площі і коридорів / санвузлів;
  7. Планування також дуже важлива. Вище цінуються квартири комфортабельною або поліпшеного планування. Квартири з маленькою кухнею і крихітній передпокої - дешевше;
  8. Наявність / відсутність балкона або лоджії також впливає на вартість житла. Велика лоджія істотно додасть ціну, а ось відсутність навіть невеликого балкончика - зменшить;
  9. Ремонт в квартирі. Тут буде враховуватися стан вікон, дверей (міжкімнатних і вхідних), опалювальних приладів і сантехніки, підлоги і стін. Особлива увага приділяється санвузлів.

Звичайно, це лише основні чинники, які визначають цінність квартири. Точна вартість визначається в індивідуальному порядку для кожної конкретної квартири. Так, на вартість може впливати навіть вид з вікна або наявність великої і зручного паркування у дворі.

Де дізнатися ринкову вартість квартири?

Існує кілька методів:

  • Порівняльний метод оцінки. Інформативно-довідковий метод, в ході якого ціна на квартиру визначається самостійно шляхом порівняння аналогічних пропозицій на ринку нерухомості;
  • Оцінка вартості квартири он-лайн. Оцінка он-лайн сервісами за деякими параметрами. Детальніше дивіться нижче;
  • Експертна оцінка фахівцем. Тільки така оцінка має юридичну силу, так як в результаті ви отримуєте на руки певний документ з висновком спеціаліста-оцінювача. На відміну від двох перших способів - не безкоштовний;
  • Оцінка квартири ріелтором.Ріелтор, як фахівець в сфері купівлі-продажу нерухомості, може допомогти вам дізнатися ринкову вартість квартири досить точно. Маючи уявлення про основні тенденції, попит та пропозицію і маючи можливість порівнювати, досвідчений ріелтор визначить вартість житла без особливих проблем і з граничною точністю.

Онлайн сервіси для оцінки нерухомості

В інтернеті існують сервіси, що дозволяють дізнатися вартість вашої квартири онлайн. В даному випадку мова йде про порівняльну вартості житла, яка автоматично вираховується електронною системою в залежності від наявних даних.

В основному це досить зручні сервіси, які швидко розраховують ринкову вартість квартири з похибкою, що не перевищує кількох відсотків.

Важліво!

Подібні сервіси доступні і досить зручні, працюють на підставі заповнених вами даних про квартиру і орієнтуються на представлені в даний час на ринку нерухомості пропозиції з продажу.

Однак, використання цього методу оцінки не виправдане лише в разі, якщо мова йде, наприклад, про елітні квартири. Тут потрібно облік багатьох факторів. Більш точну оцінку ексклюзивного житла може здійснити лише фахівець.

Крім того, даний метод може бути використаний лише як інформативний, якщо ви, наприклад, вирішили продати квартиру або придбати нерухомість.

Ціна квартири по кадастрової стоімостіЗдесь прийнятно, щоб зорієнтуватися на ринку, дізнатися ринкову вартість своєї квартири за адресою і деяким іншим параметрам

Бувають випадки, коли оцінка квартири потрібно для юридичних або грошових операцій, таких як:

  1. оформлення іпотечного кредиту;
  2. оформлення нерухомості в заставу;
  3. успадкування або розділ майна (коли один з власників готовий, або за рішенням суду зобов'язаний, виплатити іншому частину вартості квартири) і ін.

В цьому випадку вам буде потрібно грамотно оформлений документ, який має повну юридичну силу.

Джерело: http://prodatkvartiry.ru/otvet/kak-uznat-rynochnuyu-stoimost-kvartiry/.html

Ринкову вартість квартири можна дізнатися через Інтернет за дві хвилини

Функція «Domofond Оцінка» видає результат за дві хвилини, розраховуючи ринкову вартість квартири на підставі ряду параметрів, які вказує користувач: адреса, число кімнат, площа, матеріал спорудження будинку, поверх і кількість поверхів в житловому комплексі.

Після цього на електронну адресу людини направляється лист з отриманою цифрою і діапазоном цін. Доступні дві характеристики: вартість купівлі-продажу і оренди.

Втім, сервіс оцінки ринкової вартості квартири не є повноцінною заміною послуг професійних агентств, зазначає Ерік Сегерборг, генеральний директор Domofond.ru.

- Він не враховує ряд показників, наприклад, стан ремонту або наявність дизайнерського інтер'єру, але в цілому уявлення дає, - підсумовує експерт.

Безкоштовну оцінку квартири онлайн уже здійснює сервіс «Індикатори ринку нерухомості», але тільки в Москві і Підмосков'ї.

Джерело: http://www.metronews.ru/novosti/glavnoe/reviews/rynochnuyu-stoimost-kvartiry-mozhno-uznat-cherez-internet-za-dve-minuty-1183661/

Дорогі читачі!Наші статті розповідають про типові Способи вирішенню юридичних вопросам, но КОЖЕН випадок носити Унікальний характер.
Если ви хочете дізнатіся, як вірішіті самє Вашу проблему - пишіть своє питання в форму онлайн-консультанта або телефонуйте.Це Швидко і безкоштовно!


Недооцінили?
Завищили?
З якоїсь причини не вдалося дізнатися вартість квартири за адресою в Росреестра?
Якими факторами оперують при аналізі?
За рахунок чого може ще збільшитися або зменшитися ринкова вартість квартири?
Які документи потрібні для оформлення довідки про інвентаризацію?
Де дізнатися ринкову вартість квартири?