Реклама
Реклама
Реклама

«Газпром» vs «Нафтогаз»: російська компанія подала апеляцію на рішення суду за контрактом на транзит газу

Російський «Газпром» 29 березня подав до Апеляційного суду округу Свеа (Швеція) клопотання про оскарження і часткове скасування остаточного рішення по арбітражному розгляду з компанією «Нафтогаз України» у справі про транзит газу

Російський «Газпром» 29 березня подав до Апеляційного суду округу Свеа (Швеція) клопотання про оскарження і часткове скасування остаточного рішення по арбітражному розгляду з компанією «Нафтогаз України» у справі про транзит газу.

Про це повідомив ТАСС з посиланням на заяву російської компанії.

У холдингу уточнили, що апеляція подана у зв'язку з «істотними процесуальними порушеннями, допущеними арбітрами при винесенні цього рішення».

21 березня «Газпром» подав до Апеляційного суду округу Свеа інше клопотання - про часткове скасування остаточного рішення по арбітражному розгляду з НАК «Нафтогаз України» про постачання газу.

Нагадаємо, Стокгольмський арбітраж 28 лютого ухвалив, що «Газпром» повинен заплатити українській стороні 4,63 млрд дол. За недопоставку газу по транзитному договором . Крім того, «Газпром» зобов'язали платити за транзит по території України 110 млрд куб. м газу щорічно. раніше арбітраж виніс рішення на користь «Газпрому» за контрактом на поставку газу , І з урахуванням цього сума, яку російська компанія зобов'язана заплатити «Нафтогазу», знизилася до $ 2,56 млрд.

1 березня «Газпром» відмовився відновити поставки газу в Україну, а 2 березня оголосив про початок процедури розірвання контрактів на поставку блакитного палива і його транзит через територію країни .