Реклама
Реклама
Реклама

Схвалили заміну. «Пермглавснаб» повністю оновить стіну колишнього пивзаводу на вул. сибірської

Компанія отримала позитивний висновок історико-культурної експертизи проекту реконструкції будівлі і готова приступити до розробки робочої документації.

АТ «Пермглавснаб» отримало висновок державної історико-культурної експертизи по проекту реконструкції будівлі колишнього пивзаводу Іжевського товариства по вул. Сибірської. Про це гендиректор компанії Володимир Занин розповів Business Class.

Експерти схвалили запропонований варіант реконструкції об'єкта. «Ми заклали в науково-проектну документацію всі принципові рішення по відновленню об'єкта, а також результати його обстеження. Працювали в тандемі: усували зауваження, додавали необхідну документацію, давали роз'яснення експертам з тих чи інших нюансів проекту. У підсумку в документації прописано все «від і до»: що буде в будівлі, якого виду і характеристик, як об'єкт буде пристосований для сучасного використання. Ескізна частина проекту отримала позитивний висновок експертів. Передбачається змішане використання об'єкта культурної спадщини: адміністративні приміщення - на двох перших поверхах і житлові приміщення - на верхніх поверхах. При цьому зовнішній вигляд основних фасадів повністю зберігається в первісному історичному вигляді. Зараз чекаємо висновку про відповідність пакету документів чинному законодавству », - повідомив Володимир Занин. Він додав, що схвалення інспекції - це вже 90% гарантія того, що задуманий проект вийде реалізувати.

Проект має на увазі повну заміну цегляної кладки фасадної стіни, яка сьогодні виходить на вул. Сибірську. Раніше експерти припускали, що частина її вдасться зберегти (56,1%), але стан цегли виявилося, що не підлягає відновленню.

НЕ пропустіть: НЕ пропустіть:   «Пермглавснаб» планує вийти на майданчик колишнього пивзаводу не раніше літа 2019 року «Пермглавснаб» планує вийти на майданчик колишнього пивзаводу не раніше літа 2019 року

«Кладка буде повністю замінена. Зовнішній вигляд фасаду при цьому буде на 100% відтворений в історичному вигляді: всі архітектурні нюанси, плетіння вікон, вхідні групи », - додає глава« Пермглавснаб ».

Відзначимо, що на початку 2000-х років архітектор Геннадій Воженніков вже робив проект реконструкції пивзаводу. Він також мав на увазі історичне відтворення вигляду будівлі. У новому проекті, який для «Пермглавснаб» розробила компанія «Ерон» , Є деякі відмінності, каже Володимир Занин.

«Тоді законодавство було простіше, а ступінь опрацювання деяких моментів не була настільки детальної, як цього вимагає закон сьогодні. У нашому проекті додалося рішення по мансардному поверху і фасадної частини. До того ж «начинка» будівлі буде зовсім інший », - додає співрозмовник.

Він розповів, що на першому поверсі історичної будівлі планується розмістити медичний заклад, компанія вже отримала кілька відповідних заявок від приміських мереж клінік. Також серед варіантів розміщення на перших поверхах, крім офісів, значиться точка громадського харчування (що виключає алкоголь). Що стосується квартир, то їх буде трохи більше 20, вартість кожної «Пермглавснаб» планує прораховувати індивідуально.

Наступним етапом стане розробка робочої документації, на це піде 3-4 місяці. Після вона повинна пройти містобудівну експертизу, потім буде отримано дозвіл на будівництво. Підрядник для розробки робочої документації вже знайдений, це Пермська компанія, проте називати її пан Занин поки відмовився. «Що стосується інвестиційної частини, орієнтуємося на колишній обсяг», - додав співрозмовник. Нагадаємо, компанія планує вкласти в проект близько 200 млн рублів . До безпосередньої реконструкції забудовник має намір приступити влітку 2019 року. «Зараз шукаємо підрядника», - сказав пан Занин.