Реклама
Реклама
Реклама

Полковник МВС Рабинович попалася на хабарі в 10 млн

  1. Головний борець з корупцією
  2. Хабар вище норми

Високопоставлений поліцейський самарського МВС - полковник юстиції Віра Рабинович - затримана співробітниками ФСБ в місцевому аеропорту при отриманні хабара в 10 млн рублів. Загальна сума підношення повинна була скласти 15 млн, повідомляє « Інтерфакс ».

Головний борець з корупцією

Рабинович - полковник юстиції, глава відділу з розслідування злочинів у сфері економіки Головного слідчого управління ГУ МВС по Самарській області. Вона затримана відразу після отримання хабара в 10 млн рублів. Всього їй передбачалося передати 15 млн. Разом з Рабинович взяті двоє посередників.

Рабинович з погонами полковника. Фото: твіттер самарського МВС

«Хабар отримана від потерпілого по одній з кримінальних справ за прийняття процесуального рішення про направлення кримінальної справи до суду», - повідомили в регіональному ФСБ.

Підозрювані були доставлені в СІЗО. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Вручення Рабинович звання полковника. Фото: сайт самарського МВС

Згідно з інформацією на сайті ГУ МВС по Самарській області, звання полковника юстиції присвоєно Рабинович зовсім недавно - у вересні цього року. Про неї і її колег сказано, що серед керівників і співробітників ГСУ багато досвідчених і грамотних юристів , За плечима яких великий досвід роботи в слідстві.

Хабар вище норми

У вівторок офіційний представник Генпрокуратури РФ Олександр Курінний повідомив, що середній хабар в РФ в 2018 році склала 610 тисяч рублів - в 13 разів менше, ніж у Рабинович. Загальна сума виявлених хабарів по країні досягла 1,8 млрд.

Depositphotos

У порівнянні з 2017 роком рівень корупції в РФ виріс на 3%. «Якщо говорити по двом складам злочину - одержання хабара та давання хабара, то за першою статтею (290 КК РФ) зростання майже 9%, а за статтею 291 КК РФ - зростання на 2,2%», - зазначив Курінний. За його словами, на 16% збільшилася кількість справ про посередництво в хабарництві. Кількість дрібних хабарів знизилося на 2,2%.