Реклама
Реклама
Реклама

Скільки коштують квартири в новобудовах Сум

Як повідомив агент з продажу нерухомості АН «Нерухомість» Валерій Прокопенко, покупці в Сумах вибирають недорогі одно- і двокімнатні квартири до $ 20000. Примітно, що інтерес клієнтів поширюється як на будинку старого житлового фонду, так і на новобудови, - пише domik.ua.

Більшість покупців цікавиться квартирами для здачі в оренду, а не для себе. До найбільш поширених вимогам клієнтів ріелтор відносить наявність доглянутою прибудинкової території та зупинок громадського транспорту поруч з будинком. При цьому в квартирі повинен бути виконаний якісний ремонт.

Власники житла в Сумах готові поступатися в ціні при продажу житлової нерухомості. Якщо об'єкт необхідно продати швидко, власники йдуть на поступки частіше. Розмір знижки в середньому становить 10% від загальної вартості квартири. При ціні житла, що відповідає ринковій, період продажу триватиме місяць. Якщо вартість була завищена, термін експозиції може продовжитися на невизначений період.

В інфографіку зафіксована середня вартість покупки квартир в новобудовах Сум. Ціни можуть варіювати в залежності від планування, площі та поверху розташування об'єкта.

Купівля однокімнатної квартири в центрі міста обійдеться клієнтам в $ 18000- $ 19000.

Придбати двокімнатне житло в нових житлових комплексах, які розташовані в районах, наближених до центру міста, можна в середньому за $ 19000- $ 20000.

Трикімнатний житловий об'єкт на околиці Сум клієнти можуть купити за $ 20000- $ 22000.

Для порівняння, придбати однокімнатну квартиру в новобудовах на вторинному ринку нерухомості Чернігова, які розташовані на околиці міста, можна за $ 11000- $ 12000.

Агент з продажу нерухомості Ольга Буряк розповіла, що більшість клієнтів в Сумах воліють залишати продавцям завдаток - 3% від загальної вартості квартири. Для повного гарантування виконання власником всіх зобов'язань, покупці оформляють отримання такої суми нотаріально.

Центр міста як і раніше залишається найбільш пріоритетним для покупців при виборі житла, що пояснюється розвиненою інфраструктурою. Найцікавішими вулицями для клієнтів залишаються Харківська, Іллінська та Соборна.

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

The Sumy Post в Telegram та Viber . Цікаві й Оперативні новини, фото, відео. Підпісуйтесь на наші Сторінки!