Реклама
Реклама
Реклама

Планування двокімнатної квартири з розмірами: серії будинків (П44Т, П3, 121 серія, 97, І-155) планування сорочечка і лінійна

  1. Критерії вигідною планування
  2. функціональні зони
  3. Типові планування
  4. Серія п-44
  5. Серія п-44т
  6. П3
  7. 121 серія
  8. 97 серія
  9. висновок

У квартирі стає комфортніше, коли планування зроблена практично і гармонійно. Двокімнатна квартира - це варіант для молодої пари (з дитиною або без) або для сім'ї на 3-4 людини. В такому житлі вистачить місця для організації функціонального простору для кожного члена сім'ї: можна розмежувати дитячу, спальню або зал-вітальню. Перед вибором планування двокімнатної квартири рекомендується ознайомитися з видами будинків та приміщень. У квартирі стає комфортніше, коли планування зроблена практично і гармонійно

приклад планування

Чим квартира універсальніше - тим простіше грамотно розподілити простір і зробити перепланування, так як багато типових проектів. Детальніше про це почитайте в статті: проект перепланування квартири .

Вибрати правильний варіант для себе нескладно, якщо знати критерії, за якими визначається зручність планування.

Критерії вигідною планування

Критерії планування універсальні, ознайомившись з ними, підберете житло і зрозумієте на що в першу чергу дивитися при розгляді варіантів. Ознайомимося з ними по порядку:

  • Наявність до квартири підсобного приміщення, «темної кімнати». У ньому буде зручно зберігати відра, швабри, пилососи і так далі. Якщо площа комори дозволяє (від 1,2-1,5 кв. М) - обладнайте там гардеробну;
  • Велика площа кухні. Так, для двокімнатної квартири 50 кв. м просторій вважається кухня9 кв. м. Якщо розміри будуть більше, то зробіть зону відпочинку;
  • Високі стелі. Нормальна висота - 2,5 - 2,8 м;
  • Наявність достатньої денного світла в кімнатах, який корисний для організму і економить електроенергію. Якщо вікна маленькі і світла потрапляє мало - доведеться використовувати в основі штучне освітлення;
  • Простора лоджія, балкон. У такому приміщенні приємно подихати свіжим повітрям не виходячи з дому і зберігати габаритні речі: санки, велосипеди, ковдри для гостей, банки з соліннями;
  • Вікна виходять на різні сторони, це дозволить зберегти денне світло протягом дня;
  • Широкі коридори.

Зонування площі двокімнатної квартири

функціональні зони

Ідеальна планування двокімнатної квартири передбачає гармонійний розподіл зон. Функціональність визначається наявністю наступних факторів:

  1. Кухня - місце для приготування і прийому їжі. Жіноча частина нашого суспільства проводить там багато часу і тому особливо трепетно ​​ставиться до вибору кухонного простору. Якщо розміри і планування квартири дозволяють (53 кв. М. І більше), то варто врахувати ряд факторів при виборі кухні. Детальніше про це в статті: планування кухні.
  2. Спальна зона - місце для відпочинку і відновлення після робочого дня. Якщо в сім'ї діти і планування житла вдала - організація декількох спальних зон буде розумним рішенням.
  3. Санвузол - розділений або поєднаний. Найчастіше люди схиляються до першого варіанту, якщо квартира простора, то спробуйте розмістити окрему раковину для миття рук в туалеті.

Якщо все зони присутні, але таке розташування не дає достатнього обсягу простору для комфортного проживання - сміливо переходите до розгляду від двушки до трійці або заздалегідь обміркуйте варіанти перепланування майбутнього житла. Детальніше про це в статті: перепланування двокімнатної квартири .

Типові планування

Планувань двокімнатних квартир - безліч. Приміщення відрізняються один від одного площею і розташуванням кімнат. Популярними є квартири з плануванням типу «сорочечка» і «лінійна». Розглянемо серії різних будинків і їх особливості.

Серія п-44

Двушки в панельних будинках серії П-44 стандартні. Площа таких квартир двох видів: 50,2 кв.м. або 57,8 в «сорочечках». Термін експлуатації у таких будинків великий, тому найближчим часом знесенню приміщення не підлягають.

Перевагами також є наступні фактори: є місце для консьєржа, вантажні ліфти, продумана система видалення диму, легко свердлити стіни, в них відсутня керамзит.

До негативних моментів відноситься наступне: якщо погана герметизація міжпанельних швів, то можливе попадання вологи, часто панелі тріскаються, з часом відбувається відлущування фарби;

Серія п-44т

Ближче до 2000 років стала з'являтися наступна серія будинків П-44Т. Такі житлові приміщення мають поліпшену планування. Вікна кухні - еркери трапецієподібної форми. Площі вражають розмірами: загальна - 52 - 64 кв. м, житлова - 19 - 34, кухні - 8,3 - 13,2. Висота стель теж порадує майбутніх мешканців і становить 2,7 м. З другого поверху з'являються засклені лоджії.

П3

Будинки серії П3 будувалися в 70-х роках. У цій серії панельних будинків планування двушки зручна для проживання: житлові кімнати ізольовані один від одного. Розмірами стандартні: площа - 53,4 кв. м; житлова - 32,1; кухня - 9,2. Санвузол роздільний.

121 серія

121 серія будинку буває 5, 9 і 10 поверховими. Планування 121 серії включають підсобні приміщення, вартість і звукоізоляція теж порадує. Площі варіюються від 54 до 66 і вище кв. м. Відмінна риса - велика кухня: 9 квадратних метрів.

97 серія

Схема 97 серії буває двох видів планувань: з кухнею 8,69 кв. м, і кухнею 13,66. Переваги: ​​лоджії по 5 кв. м і роздільні ванна і туалет.

Наведемо також приклади наступних планувань:

І-155

І-155

серія 103

серія 103

Каркасно-панельні будинки на основі 1-335А

ПЗМ

ГМС-3

Планування в будинках серії 101

Планування в будинках серії 101

висновок

Вибираючи відповідне планування двокімнатної квартири, звертайте увагу на важливі моменти: розташування кімнат, площі функціональних зон, висота стель, достатня кількість денного світла, наявність балкона або лоджії. Ідеальна та двушка, в якій зручно почуваються всі члени сім'ї.