Реклама
Реклама
Реклама

Двокімнатна квартира в хрущовці: перепланування і дизайн

  1. особливості проблеми
  2. Що можна придумати без перепланування
  3. Деякі дизайнерські хитрощі
  4. Використання перепланування
  5. Різні дизайнерські рішення
  6. Що не допускається при реконструкції

Дизайн двокімнатної квартири в хрущовці залишається злободенною темою багатьох сімей. Побудовані в далекі 50-60-ті роки минулого століття будинку з невеликими суміжними кімнатами і поєднаним санвузлом залишаються основною житлоплощею для мільйонів людей. При невеликих площах дуже хочеться отримати оптимальне їх розподіл і красиве оформлення. Зовсім не дивно, що проект «Дизайн квартири площею 42 кв. м (двокімнатна хрущовка) »або дизайн-проект« Двокімнатна квартира (45 кв. м, хрущовка) »як і раніше дуже затребувані і користуються популярністю. Дизайн двокімнатної квартири в хрущовці залишається злободенною темою багатьох сімей

Затишний дизайн вітальні в хрущовці

особливості проблеми

Поняття «хрущовка» давно увійшло в побут росіян. У минулі часи такі стандартні будинки зробили справжню житлову революцію, вирвавши мільйони людей з гуртожитків і комунальних квартир. Якщо в ті далекі роки отримання такої квартири було мрією, то в наш час з урахуванням поліпшення якості життя з таким житлом виникає маса проблем.

Якщо в ті далекі роки отримання такої квартири було мрією, то в наш час з урахуванням поліпшення якості життя з таким житлом виникає маса проблем

Дизайн двокімнатної квартири в хрущовці в бежевих тонах

Чим характеризуються такі однотипні квартири? Один з найпоширеніших варіантів: двокімнатна квартира. Її особливості: дві суміжні житлові кімнати, невелика кухня площею приблизно 6 кв. м, маленька передпокій і ванна , Поєднана з туалетом. Загальна площа становить 40-46 кв. м при житлової площі 26-31 кв. м. Стеля дуже низький: 250-260 см. Слід зазначити, що більша частина таких квартир має маленький балкон. Товщина внутрішніх капітальних стін становить 22-32 см, а перегородок - 7-9 см.

Дизайн-проект двокімнатної квартири в хрущовці в світлих тонах

В сучасних умовах господарі таких квартир мають природне бажання підвищити комфортабельність проживання. Дизайн-проекти двокімнатних квартир (хрущовка), в принципі, можливі в декількох варіантах зміни виду житлоплощі з метою розширення життєвого простору і його благоустрою.

Світла двокімнатна квартира в хрущовці

Перший варіант - радикальна перебудова всієї внутрішньої компоновки, т. Е. Знесення всіх міжкімнатних стін зі створенням єдиного простору. Такий шлях ускладнюється необхідністю узгодження плану в відповідних органах, що зробити досить складно.

Вітальня, поєднана з кухнею в квартирі

Другий варіант - часткова перебудова з усуненням тільки перегородок. Такий спосіб дозволяє поєднати деякі приміщення, наприклад, кухню-кімнату, прихожу-кімнату. Нарешті, дизайн двокімнатної квартири в хрущовці можна здійснити без перебудови, але з використанням сучасних напрямків і стилів.

Інтер'єр вітальні квартири-студії в хрущовці

Що можна придумати без перепланування

Якщо перепланування квартири з якихось причин недоступна, то можна знайти елегантні рішення без зміни меж внутрішніх приміщень. Фото дизайну двокімнатної квартири в хрущовці можна легко знайти в інтернеті у великій кількості, на будь-який смак.

Основний напрямок - візуальне збільшення обсягу приміщення. Можна зупинитися на деяких варіантах:

  • Додаткову корисну площу можна отримати, споруджуючи деякі елементи з гіпсокартону. Основу складають декоративні ніші, полки, стелажі, елементи, розташовані на різних рівнях.

Стелаж з гіпсокартону в інтер'єрі двокімнатної квартири

  • Збільшення розмірів віконних і дверних прорізів, формування отворів арочного типу дозволяють забезпечити візуальне збільшення обсягу майже на чверть.
  • Розсувні двері і перегородки дозволяють ефективно здійснити дизайн двокімнатної квартири в хрущовці, де кімнати прохідні.

Розсувні двері у двокімнатній квартирі в хрущовці

  • Дзеркальна обробка ніш і отворів, дзеркальне стінні покриття істотно збільшують візуальний обсяг і створюють привабливий інтер'єр.

Деякі дизайнерські хитрощі

Світлі тони для збільшення простору квартири в хрущовці

Порада! Значну роль у візуальному розширенні простору і створення ефекту легкості малогабаритної квартири відіграє правильне поєднання кольору, малюнка і матеріалу обробки стін, підлоги і стелі.

Планування двокімнатної квартири в хрущовці

Дизайн двокімнатної квартири в хрущовці може ґрунтуватися на деяких оформлювальних хитрощі:

  • Пастельні тони кольору з переважанням світлих відтінків створюють необхідний зоровий ефект, в той час як яскравий і інтенсивний колір забезпечує ефект візуального стиснення.

Шпалери з орнаментом в інтер'єрі квартири в хрущовці

  • Для невеликих кімнат підходить невеликий колірної малюнок, орнамент.
  • Висота кімнати візуально збільшується при білому або близькому до білого кольорі стелі. Можна використовувати натяжні стелі.

Великі дверні прорізи для збільшення простору в квартирі

  • Ефект висоти забезпечує різнорівнева конструкція стелі з гіпсокартону. Правильний підбір освітлювальних приладів дозволяє підсилити ефект.
  • Покриття підлоги може бути світлим або кольоровим, але має збігатися із загальною колірною палітрою кімнатного інтер'єру. Колір підлогового покриття теж здатний візуально розсовувати стіни.

Натяжні стелі в двокімнатній квартирі в хрущовці

  • Вибір меблів - важливий елемент. Дизайн двокімнатної квартири в хрущовці на увазі мінімізацію кількості предметів. Їх слід підбирати в тон загальному оформленню. Для маленьких кімнат найбільш оптимальні розкладні столи, дивани розсувного типу, багатофункціональні комоди.

Правильна розстановка меблів в квартирі для збільшення простору

  • Фотошпалери кілька вийшли з моди, але при їх правильному виборі можна забезпечити легкість і візуальну безмежність приміщення.
  • Фіранки на вікнах доповнюють загальне враження про інтер'єр. У невеликих приміщеннях не варто розвішувати громіздкі штори, особливо темних відтінків. Найкраще використовувати легкі тканини світлої колірної гами.

Фотошпалери візуально збільшать площу маленької кімнати

Використання перепланування

Одним з найбільш поширених варіантів дизайну малогабаритної квартири є об'єднання кухні і кімнати. Створивши досить велике приміщення після усунення перегородки між кухнею і кімнатою, слід подбати про оригінальний і витонченому зонуванні нового простору. Наприклад, появі в кімнаті трьох зон: кухні , Їдальнею і кімнати для відпочинку (прийому гостей).

Наприклад, появі в кімнаті трьох зон:   кухні   , Їдальнею і кімнати для відпочинку (прийому гостей)

Зонування кухні і вітальні в маленькій квартирі

Можна відзначити деякі загальні правила зонування квартири в хрущовці:

  • У кожного члена сім'ї повинна бути виділена особиста зона. При цьому площа такої зони, як правило, не має значення.
  • При об'єднанні вітальні з кухнею обов'язково повинна бути чітко виділена і умовно обгороджена робоча кухонна зона з плитою та мийкою, кухонними шафами і холодильником.

Використання ламінату в інтер'єрі маленької квартири

  • Досить часто виділяються такі зони, як кабінет; зона відпочинку з телевізором, можливістю послухати музику, зручним кріслом або диваном; комп'ютерне місце і т. д. При зведенні огороджень слід пам'ятати, що вони повинні бути легкими, знімними. Не варто захоплюватися стаціонарними перегородками.

Римські штори в інтер'єрі маленької вітальні

  • Як розмежувальних елементів можна використовувати: барну стійку, диван, стіл, стелаж, збірну конструкцію з різнорівневих полиць. Умовне зонування проводиться зміною рівня підлоги або стелі, використанням різної кольорової гами. Елегантно виглядає ажурна або ячеистая конструкція, по якій пропущені кучеряве кімнатні рослини. Кухонна робоча зона часто виділяється додатковим освітленням, для чого встановлюються точкові світильники.

Барна стійка в інтер'єрі маленької квартири

Різні дизайнерські рішення

Існують різні проекти перепланування малогабаритної хрущовки. Один з таких проектів отримав назву квартири-офісу. В цьому випадку об'єднуються велика кімната, спальня та кухня в одне досить просторе приміщення. Маленька кімната повністю ізолюється і перетворюється в спальню (тут же розташовується гардероб). У великій кімнаті чітко виділяється невеликий робочий кабінет, який найкраще відокремити прозорим розсувним перегородкою, щоб при необхідності злити в єдиний простір. Відзначаються зони: робочий кухонний ділянку і їдальня.

Відзначаються зони: робочий кухонний ділянку і їдальня

Перегородка між кімнатами в квартирі в хрущовці

У санвузлі також проводиться реконструкція. Замість сидячої ванни встановлюється душова кабіна і розміщується пральна машина, а по можливості, ще й невелика тумба зі стільницею і скриньками. В результаті в такій невеликій квартирі формуються всі необхідні побутові приміщення (вітальня, спальня, гардеробна, санвузол, кухня, їдальня і робочий кабінет), але при цьому спільні кордони розсунуті за рахунок зникнення перегородок.

Дуже гармонійний і комфортний інтер'єр квартири в хрущовці

Наступний можливий варіант - проект «Квартира для трьох». У цьому проекті велика кімната також з'єднується з передпокою, але гардероб не переноситься в спальню. Кухня відділяється від кімнати розсувними перегородкою, а холодильник і електрична плита зсуваються в нішу. Перегородка між кімнатами зсувається на 12-16 см в сторону невеликого зменшення розміру спальні. Таким варіантів теж можна знайти ілюстративне підтвердження.

Стильний і функціональний дизайн маленької квартири

Третій можливий варіант - формування ізольованих кімнат. Такий варіант потрібен для створення двох відокремлених один від одного спалень. У цьому випадку між кімнатами створюється невеликий коридорчик, де встановлюється ще одна тонка перегородка з дверима. Подовжити частина передпокої підійде для нової вбиральні . Таким чином, збільшується площа передпокою. Утворені кімнати, звичайно, мають невелику площу, але зате вони ізольовані один від одного. Утворився закуток між кімнатами можна перетворити в невелику комору.

Варіанти планування двокімнатних «хрущовок»

Що не допускається при реконструкції

Перепланування малогабаритної квартири дозволяє забезпечити необхідний дизайн і облаштувати приміщення за потребою.

Перепланування малогабаритної квартири дозволяє забезпечити необхідний дизайн і облаштувати приміщення за потребою

Перепланування малогабаритної квартири в хрущовці

Однак при проведенні робіт слід враховувати наступні заборони:

  • не можна прибирати і порушувати цілісність несучих стін і опорних елементів - такі роботи проводяться тільки за спеціальним проектом;
  • не слід пошкоджувати вентиляційну систему;
  • категорично забороняється закривати доступ до газової печі або переносити її самостійно;
  • не рекомендується змінювати місце установки унітазу.

Контрастні елементи дизайну квартири в хрущовці

Двокімнатна квартира в хрущовці, звичайно ж, не влаштовує за своїми габаритами, але і в ній можна провести реконструкцію, яка дозволить створити сучасний дизайн. Таку квартиру можна розширити візуально, створюючи сприятливий ефект без перебудови, але можна добитися і збільшення життєвого простору, якщо провести перепланування.