Реклама
Реклама
Реклама

Ситуація в Київському метрополітені загрожує зупинкою роботи підземки - Кличко

Щодня 1,5 млн людей в Києві користуються метро / фото: УНІАН

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що ситуація в Київському метрополітені загрожує зупинкою роботи підземки.

Як повідомили УНІАН в прес-службі Кличка, про це він заявив на початку засідання Київради.

Кличко закликав депутатів Київради звернутися до Верховної Ради, Кабінет міністрів і СБУ, щоб ініціювати розгляд питання щодо боргу Київського метрополітену на засіданні Ради національної безпеки і оборони, оскільки ситуація, що склалася може загрожувати зупинкою столичного метро.

"Загрозлива ситуація склалася навколо боргу" Київського метрополітену ", рахунки якого, як ви знаєте, заарештовані за рішенням суду. Коротко нагадаю історію питання. У 2009 році тодішня столична влада уклала договір про покупку 100 вагонів метро на умовах фінансового лізингу з компанією "Укррослізинг". У період з 2010 по 2013 роки Київ заборгував цьому підприємству майже 2 млрд гривень ", - підкреслив Кличко.

Читайте також Фахівці визначили три найкращі проекти реконструкції розв'язки на Шулявці

За словами мера, в 2015 році Київрада почала вивчення умов і наслідків цієї угоди, а в березні минулого року звернувся в прокуратуру з вимогою розслідувати ситуацію, що склалася у зв'язку з претензіями "Укррослізинг".

"Як ви знаєте, за позовом цієї компанії суд заарештував 100 вагонів столичного метро", - зазначив Київський міський голова .

"У червні 2016 го я звернувся до парламенту, уряд, Службу безпеки з тим, щоб було ініційовано розгляд цього питання Радою нацбезпеки і оборони, щоб ми не опинилися перед загрозою зупинки метро. Але - ні реакції, на яку я розраховував, ні будь-якої відповіді на звернення не надійшло. 2 березня цього року я звернувся ще раз. Результат - такий же ", - заявив Кличко.

Днями, за словами мера Києва, за постановою суду виконавча служба заарештувала тепер уже рахунку комунального підприємства "Київський метрополітен".

"А це пряма загроза паралізації роботи і зупинки столичного метро. Тобто, нас змушують оплатити старі борги, які хтось брав, - підкреслив Кличко. - У такій ситуації я звертаюся до депутатів, які представляють інтереси киян, тепер від імені Київради звернутися до Верховної Ради, Кабінету міністрів та СБУ, щоб ініціювати розгляд цього питання на РНБО. І в стислі терміни. Щоб метро в столиці не зупинилося! ".

За його словами, це питання дуже важливе для міста, оскільки щодня 1,5 млн чоловік в Києві користуються метро, ​​тому не можна допустити, щоб наймасовіший громадський транспорт зупинився.

Мер Києва також запросив керівника метрополітену Віктора Брагінського і заступника голови КМДА Миколи Поворозника надати детальну інформацію щодо цієї ситуації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter