Реклама
Реклама
Реклама

Палац спорту «Юність» в Челябінську не доступний для інвалідів, вважає прокуратура

У Челябінській області прокуратура провели перевірки спортивних об'єктів на предмет їх відповідності вимогам законодавства. Як підсумок - 102 справи про адміністративні правопорушення.

Як повідомили «МК-Урал» в прес-службі обласної прокуратури, в більшості своїй порушення стосувалися вимог пожежної та санітарно-епідеміологічної безпеки. Порушення виявлені в фізкультурно-оздоровчому комплексі «Юніор» (Магнітогорськ), муніципальному бюджетну установу «Арена» (Озерськ), Палаці спорту «МЕТАР», комплексі «Лідер» (Челябінськ), ФОК «Ювілейний» (Картали), Навчальному центрі олімпійської підготовки по дзюдо Челябінської області і ряді інших об'єктів.

Крім того, як показали перевірки, багато спортивні об'єкти не відповідають вимогам доступності для інвалідів та маломобільних груп населення. Наприклад, не забезпечений доступ інвалідів до Палацу спорту «Юність». У залі для глядачів відсутні місця для маломобільних груп населення, на парковці немає спеціальних місць для інвалідів. Подібні проблеми є також на спортивних об'єктах в Кунашакском і Кусінском районах.

Прокурори зажадали усунення всіх виявлених порушень.