Реклама
Реклама
Реклама

Відстежуємо літаки в реальному часі: огляд онлайн-сервісів

  1. Як стежити за польотом в режимі реального часу?
  2. Сайти для відстеження рейсів

Як тільки наш родич або друг ступає на борт літака, ми починаємо хвилюватися про те, яким буде переліт, благополучно чи сяде лайнер. Ми не випускаємо з рук телефон, чекаючи заповітний дзвінок.

Але ж можемо використовувати гаджет по-іншому - самостійно стежити за переміщенням літака в режимі реального часу. Володіючи актуальною інформацією, можна спокійно займатися повсякденними справами.

Як стежити за польотом в режимі реального часу?

Стежити за рухом судна стало можливо з розвитком технології ADS-B. Спеціальний трансмітер, встановлений на борту, «збирає» про літак різну інформацію і передає її на наземні приймають станції. Ті, отримавши дані про судно, відправляють їх на спеціальні сервери, які і транслюють польоти у всесвітній мережі в режимі реального часу.

Спостерігати за маршрутом може будь-який користувач персонального комп'ютера, ноутбука або смартфона з доступом до інтернету. Для цього потрібно зайти на сайт Flightradars24.ru , Ввести в віконце пошуку номер цікавить рейсу або назви пунктів вильоту / прильоту. На моніторі з'явиться карта польотів.

На карті все літаки, які перебувають в даний момент в повітряному просторі, зображені піктограмами. Авіалайнер, знайдений за запитом, виділяється окремим кольором, а таблиця, яка стає доступна, містить наступну інформацію:

  • бортовий номер;
  • назва авіакомпанії, що здійснює перевезення;
  • назва аеропорту вильоту і аеропорту прибуття лайнера;
  • тип лайнера, реєстраційний номер;
  • фотографію судна;
  • висоту польоту;
  • відстань в кілометрах, скільки пролетів / залишилося;
  • час борта в дорозі і залишок часу до посадки.

Крім того, на карті видно весь маршрут судна: як він долає відстань, по якій траєкторії.

Натиснувши на піктограму, можна дізнатися дані про будь-який рейс. Але через величезної кількості повітряних суден візуально відшукати потрібний борт навряд чи вдасться, тому для оперативності краще користуватися функцією пошуку.

Але через величезної кількості повітряних суден візуально відшукати потрібний борт навряд чи вдасться, тому для оперативності краще користуватися функцією пошуку

Сайти для відстеження рейсів

Отримати повну інформацію про борті і простежити за його польотом можна на спеціалізованих сайтах. Ось найпопулярніші:

    • Flightradar24. Відкрився в 2007 році ресурс зручний в користуванні, дає повну інформацію про літаки. Користувачі безкоштовних акаунтів мають можливість спостерігати за ситуацією в протягом 30 хвилин, отримуючи всі основні дані про пересування авіалайнерів. Власникам платних аккаунтів доступні додаткові можливості, наприклад, карта переміщення суден певної авіакомпанії, показ погоди в будь-якому куточку світу і т.д. Для користувачів з Росії і країн СНД є російськомовна веб-і мобільна версія. Також є додаток для мобільних пристроїв, що працюють на ОС Android.
  • FlightAware. Приватна американська компанія з 2005 року надає безкоштовні послуги з відстеження авіарейсів. Інтуїтивно зрозумілий інтерфейс дозволяє швидко знаходити потрібний борт по номеру або пунктам відправлення і прибуття. Карта зовні схожа з розробками інших спеціалізованих веб-ресурсів, перелік можливостей аналогічний. Користувачам доступна інформація про аеропорти, затримують і скасовують вильоти, про погоду в поточний момент.
  • RadarBox24. Тут стежити за рухом повітряного судна в режимі реального часу можна безкоштовно, але є і преміум акаунти, що надають широкий спектр послуг. Компанія постійно розвивається і планує в 2019 році покрити наземними станціями 80% територій Австралії, Азії та Африки.

Компанія постійно розвивається і планує в 2019 році покрити наземними станціями 80% територій Австралії, Азії та Африки

Онлайн-спостереження за летять літаком - не просто цікавий і захоплюючий процес, а й корисний. Адже так ми точно знаємо, що відбувається з лайнером, на якому подорожує близька нам людина.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями:

Як стежити за польотом в режимі реального часу?
Як стежити за польотом в режимі реального часу?
Сподобалася стаття?