Реклама
Реклама
Реклама

Автомобільні довіреності будуть скасовані 24 листопада

Фото: ІТАР-ТАСС

Автомобільні довіреності в Росії будуть скасовані з 24 листопада. Документ уряду вступить в силу через сім днів після офіційного опублікування.

РІА Новини повідомляє, що постанова уряду про скасування довіреностей буде опубліковано в "Российской газете" 16 листопада. Таким чином, закон про скасування довіреностей вступить в силу 24 листопада.

"Доручення перетворилася в абсолютну формальність, яка ні на що не впливала, і найголовніше, що ми все-таки потихеньку йдемо по шляху меншою бюрократизації процесу, - вважає координатор товариства" Сині відерця "Петро Шкуматов. - В ідеалі у водія повинен бути тільки страховий поліс, водійське посвідчення і документи на машину ".

Представник Федерації автовласників Дмитро Самарін також підтримав скасування довіреностей. "Я вважаю, що це позитивна міра, - вважає Самарін. - Наскільки я розумію, правомочність перебування водія за кермом того чи іншого автомобіля визначатиме те, вписаний ця людина в страховку, в ОСАГО".

Зараз для передачі керування автомобілем, власник повинен оформити довіреність і вписати в поліс ОСАГО особа, якій він довіряє машину.

Раніше повідомлялося, що довіреність на керування автомобілем скасують з січня 2013 року.

Скасування довіреності: трохи історії

Ідея про внесення поправок до правил дорожнього руху обговорюється в суспільстві вже досить довгий час. Експертна портал "Пробок.нет" навіть почав збирати підписи за скасування довіреності. За короткий час вдалося зібрати 100 тисяч підписів. В цілому під пропозицією скасувати довіреності підписалося понад мільйон чоловік.

МВС запропонувало свій варіант поправок до закону. Перший пункт постанови уряду свідчить, що водієві для підтвердження права на керування автомобілем достатньо мати при собі права, свідоцтво про реєстрацію автомобіля та поліс ОСАГО, а другий дає можливість тільки що купили машину поставити її на облік протягом 10 днів (раніше термін обмежувався п'ятьма днями ).

Основною перешкодою для прийняття поправок було припущення, що після скасування довіреності збільшиться кількість викрадень. Але в ГИБДД відзначили, що викрадені автомобілі перевіряються не за документами власників, а по базах даних і, таким чином, ніякого сенсу залишати довіреності немає.

За попередніми даними, понад 60% водіїв час від часу сідають за кермо чужого автомобіля.