Реклама
Реклама
Реклама

Зберігання велосипеда в квартирі

  1. Зберігання велосипеда в квартирі. Перший досвід
  2. В підвішеному стані
  3. Немає межі досконалості

Люди часто відмовляються від велосипеда тільки через те, що не уявляють, де його можна зберігати. Володарі гаражів, великих комор, зайвих кімнат, засклених балконів і сараїв зіштовхуються з проблемою розміщення велосипеда. Але кому-то не так щастить з житлоплощею. Тоді доводиться знаходити нові способи зберігання велосипеда в домашніх умовах.

Зберігання велосипеда в квартирі. Перший досвід

У 2009 році, коли в нашому будинку з'явився другий велосипед, постала проблема розміщення двох улюбленців в межах квартири. Зберігати на незаскленого балконі, на мою думку - блюзнірство, а в підвалі - небезпечно, так як «улюблені» неблагополучні сусіди регулярно обкрадають все приміщення. Комори у нас ніколи не було, а коридор настільки вузький, що дві людини не можуть пройти одночасно.

Велосипеди весь цей час жили в нашій спальні. Мене по початку це не сильно турбувало, але поступові покупки різного туристичного інвентарю, сноубордів, штучної ялинки та інших суперпотрібні предметів почали перетворювати нашу кімнату в склад. А де, питається, мені фарбувати губи і бігуді крутити ?! І на 8 березня від свого улюбленого я отримала в подарунок саморобний кріплення для велосипедів. Це був металевий довгий прут-гак, обмотаний синьою ізоляційною стрічкою, який кріпився до стіни дерев'яною платформою. Велосипеди колесами «нанизувалися» на нього вольт. Розраховувалося, що вони будуть висіти, але так як вся ця конструкція не витримувала ваги наших улюбленців і провисала, ми підпирали колеса старим підсідельним штирем.

Люди часто відмовляються від велосипеда тільки через те, що не уявляють, де його можна зберігати

саморобний гак

Цей спортивний куточок знаходився поруч з нашою ліжком, і тому ми часто могли чути прекрасний аромат мастила ланцюга або запах нових покришок. Романтика!

Знімав велосипеди і вішав їх на місце виключно чоловік. Мій велосипед висів першим, щоб в разі необхідності і відсутності чоловіка вдома, я могла його швидко зняти.

Крюк небезпечно продовжував стирчати, а двері в кімнату погано відкривалися. Так ми прожили 2 роки. Крюк небезпечно продовжував стирчати, а двері в кімнату погано відкривалися

В підвішеному стані

І настав момент, коли мені все це набридло. Набридло відчувати сором у власній кімнаті, тим більше що мені завжди хочеться якихось змін.

І тут випадково в інтернеті я побачила, як один канадський розумна людина запатентував ціле пристрій кріплення велосипеда до стелі. Вся конструкція влаштована за принципом лебідки, де за вилку, перо і раму велосипеда чіпляється 3 гачка, а потім за допомогою тросів плавно піднімається до стелі і фіксується на потрібній висоті.

Вся конструкція влаштована за принципом лебідки, де за вилку, перо і раму велосипеда чіпляється 3 гачка, а потім за допомогою тросів плавно піднімається до стелі і фіксується на потрібній висоті

Після побаченого я загорілася цією ідеєю. Спасибі товаришу Сталіну і інженерам того часу за високі стелі, де відстань від підлоги до стелі становить 290 см, що дало можливість розмістити одночасно два велосипеди. Тому ми спробували створити що-небудь подібне своїми руками.

Обміркувавши всю конструкцію кріплення і підрахувавши витрати на деталі, вийшло, що такий варіант зберігання велосипеда обійдеться в 300-400 гривень. Така сума нас не влаштувала, і ми вирішили спростити всю систему до 6 металевих гачків довгою 140 мм, 6 дюбелів і пачки пластикових стяжок.

В цей же вечір два наших улюблених велосипеда вирушили на «ПМЖ» під стелю. Підвісивши спочатку один, ми зрозуміли, що розміщення під ним другого ускладнить процес зняття з гачка і одягання. Тому вони були роз'єднані: Trek переїхав в коридор, Author залишився в спальні.

TREK чітко вписався в розміри коридору TREK чітко вписався в розміри коридору   Тепер велосипед нікому не заважає Тепер велосипед нікому не заважає

Три гачка, засверленние в стелю, знаходяться на рівні пера, верхньої труби рами і вилки. У цих трьох місцях велосипеда зафіксовані хомути, які і чіпляються за гачки. Три гачка, засверленние в стелю, знаходяться на рівні пера, верхньої труби рами і вилки

Бюджет нашої конструкції склав 78 грн, з яких 21 грн - гачки, 7 грн - дюбеля, 50 грн - пачка пластикових стяжок.

Мінус цієї конструкції в тому, що одній людині зняти або підвісити велосипед майже нереально. Але так як ми завжди їздимо разом, проблеми в цьому немає. Також, для зручності, були повернені керма, щоб вони не упиралися в стелю.

Немає межі досконалості

Місця в кімнаті стало набагато більше, а велосипеди не довелося виносити на холод і залишати напризволяще в підвалі. Мені здається, це ідеальне місце зберігання велосипеда в домашніх умовах, по крайней мере, в зимовий період, коли виїзди трапляються не так часто.

На цьому ми не збираємося зупинятися і хочемо продовжувати удосконалити систему зберігання велосипедів в домашніх умовах. Спробуємо застосувати принцип лебідки і придумати, як без праці і за недорого, легким рухом руки перетворювати стелю в стоянку.

Олександра Сіренко , тільки для Dnipro.Bike

PP.S. Відео ролик. В продовження теми, дивимося, як працює пристрій для зберігання велосипеда в квартирі на практиці. А ще не забудьте натиснути «Мені подобається», якщо вам сподобався розповідь Олександри.

А де, питається, мені фарбувати губи і бігуді крутити ?