Реклама
Реклама
Реклама

Дерев'яні сходи в дерев'яному будинку

  1. Види дерев'яних лестніциц в будинку з дерева
  2. Перила дерев'яних сходів

Дерев'яні сходи в дерев'яному будинку завжди виглядають гармонійно Дерев'яні сходи в дерев'яному будинку завжди виглядають гармонійно. Коли вся споруда виконана в одному матеріалі це додає певного шарму. Але це не означає, що вибір дизайну буде дуже сильно обмежений. Сучасні оздоблювальні матеріали та виробничі можливості дозволяють створити з дерева практично будь-яку форму.

Дерев'яні сходи в дерев'яному будинку можуть бути різними і вписуватися в дизайн будь-якого багатоповерхового будинку. Сама сходи можуть бути декількох видів:

  • пряма;
  • поворотна;
  • гвинтова;
  • складна.

Важливо! Подбайте про правильне опаленні свого будинку !

Види дерев'яних лестніциц в будинку з дерева

Вид сходи в основному вибирається на етапі проектування. Прямі сходи добре підходить для невеликих підйомів, великих або довгих приміщень, де не потрібно сильно економити простір. Прямий варіант вважається одним з найбільш зручних і безпечних. Плюс до цього, простір під сходами можна використовувати як комору.

Поворотна підходить для більш квадратних приміщень, може бути куди більш компактною ніж пряма Поворотна підходить для більш квадратних приміщень, може бути куди більш компактною ніж пряма. Вона може бути як Лівоповоротні, так і право. Під нею теж можна розташувати комору. Однак сама поворотна частина вважається більш травмоопасной.

Гвинтові сходи, фактично, є підвидом поворотною. Вона володіє особливим шармом. Гвинтові сходи виглядає цікаво і додає родзинку в приміщення. Ще одна перевага такого варіанту - компактність. Але тому страждає і практичність. За таких сходах важко буде занести двоспальне ліжко або шафа.

Складна сходи практично не займає місця і найкраще підходить для обладнання підйому на горище або в рідко використовуються місця.

Перила дерев'яних сходів

Перила також важлива частина сходового прольоту. Вони забезпечують безпеку, особливо важливі для літніх і людей з обмеженими можливостями. Але при цьому перила не обов'язково повинні бути простим і нудним елементом безпеки. За допомогою творчого підходу і сучасних можливостей для обробки матеріалів, перила можуть задати стиль всій кімнаті. Та й самі щаблі можуть бути виконані в оригінальному дизайні. З робочою поверхнею краще надмірно не експериментувати, а ось торцева і нижня частина може яскравим елементом дизайну, завдяки обробних матеріалів, цікавій формі і навіть вбудованою підсвічуванню. Підсвічування може виконувати не тільки декоративну роль, але і чисто практичну, м'яким світлом підсвічуючи ступені в темний час доби або в приміщеннях без доступу природного світла.

Подбайте про все це заздалегідь, перед замовленням дерев'яного будинку , І обов'язково озвучте свої переваги фахівцям компанії Карпати -Будинок при створенні проекту (посилання на розділ проекти) для будинку вашої мрії.