Реклама
Реклама
Реклама

Зацени - тут «Реальні пацани»

Другий тиждень на каналі ТНТ йде серіал «Реальні пацани». Багато чітінцев відразу ж помітили - манера спілкування героїв серіалу явно нагадує «свою, рідну». Як виявилося - не дарма. Автор сценарію серіалу - чітінец Олександр Сінегузов. Він в числі творчої групи, в якій зібралися зірки КВН, показав звичайне життя молоді провінційного містечка - з їх «че» і «ммм», любов'ю до халяви, радістю покататися на крутій тачці, помріяти про свою; міцними сімейними узами, де поруч і скандали, і один за всіх.


В інтерв'ю ІА «Чіта.Ру» Олександр розповів, як життя в Забайкаллі вплинула на сценарій серіалу, і чому Москва не хоче дивитися «Реальних пацанів».

- На кого ти вчився? Як вдавалося поєднувати КВН з навчанням?

- Я вчився в інституті Дружби народів на економіста-міжнародника. Поєднувати виходило важко, тому що КВН щільно увійшов в моє життя на третьому курсі, а познайомився з ним на першому. Звичайно, це заважало навчанню. Але це було судилося. Дуже багато ігор було - ми їздили в інші міста, виступали і в Москві, і в Сочі. Вся квн-івської життя було прожито від початку до кінця - вдалося пограти у всіх лігах: і у вищій, і в самому нижчому.

- КВН вплинув на сьогоднішню роботу?

- Так звісно . Творці серіалу - квн-щики: актори, продюсери. КВН - це велика і дуже гарна школа.

- Кажуть, що серіал спочатку був знятий на любительську камеру. Потім його показали керівництву каналу ТНТ, і ті виділили гроші на професійну зйомку. Чи так це? І як сформувалася робоча група серіалу?

- Знятий він був, звичайно, не на любительську камеру. Дійсно, на першу пілотну серію було витрачено не надто велика кількість грошей, але ТНТ відразу цей продукт сподобався. Були люди, які придумали цей серіал - Жанна Кадникова, Антон Зайцев, Антон Щукін і Юрій Овчинников. Ці люди придумали ідею і відзняли першу серію, показали на ТНТ. Там вирішили зібрати команду і відправити всіх до Пермі. Сказали, що потрібно з'їздити на місяць. Всі погодилися. А в підсумку прожили там півроку. Формування команди пройшло дуже швидко.

- Як тобі запропонували писати сценарій серіалу?

- Уже була готова ідея. Хлопці поїхали до Пермі. Один із продюсерів серіалу Антон Щукін сказав мені: «Ти ж як Коля, ви однакові. Тобі буде явно легко писати. Поїхали! »Я сказав:« Поїхали ». Все було дуже просто.

- Розкажи детальніше про серіал? Скільки серій вже зняли, скільки їх буде?

- Поки буде 50 серій, зараз готове 35. Атмосфера на майданчику, звичайно ж, робоча, але в той же час не напружена. Хлопці все жартують, допомагають цим іншим. Всі серії будуть відзняті в Пермі.

- Чому зйомки пройшли саме в Пермі? Не було бажання запросити знімальну групу в Читу?

- Щоб була натуральність, повна реальність. У Москві ніде не знайдеш таких місць, таких будинків, тієї периферії, в якій живе вся Росія. А привезти в Читу ... Ось ти відзначаєш, що в Читі говорять такою мовою - так у нас вся Росія говорить подібним чином. Тому в кожному місті помічають, що серіал - про них: я так спілкуюся, а так друзі кажуть. Тому що цей серіал про життя 80% всього населення нашої країни, про нас з вами. А про Читі ми ще що-небудь знімемо. У Забайкаллі багато талантів.

- Як ти береш участь в зйомках? Буваєш на знімальному майданчику?

- Звичайно, я був на знімальному майданчику, і не раз в той час, коли жив в Пермі. Це була наша робота - дивитися, допомагати, коригувати, розуміти, що далі писати. А так - ми більшу частину часу сиділи в кабінетах, писали сценарій. Зараз я перебуваю в Москві, продовжую писати діалоги.

- Правда, що всі діалоги допрацьовуються під час зйомок, і хлопці можуть імпровізувати?

- 90% так. Ми пишемо діалоги для того, щоб показати конкретну жарт, яка обов'язково потрібна. Хлопці отримують сценарій і на майданчику кожен під себе, під то, як каже герой, перебудовують, дописують і виходить справжній життєвий діалог.

- Чи вплинула життя в Читі на образи героїв?

- Звичайно ж, прямо відбилася. Дуже багато моїх справжніх історій лягло в основу деяких серій, які будуть далі. Але про них я не можу розповісти.

- Твої друзі дізнаються ці історії?

- Може бути ... Все одно історії додумався, зроблені під формат. Але я думаю, деякі можуть дізнатися себе.

- З ким із героїв і творців серіалу ти спілкуєшся?

- Я дуже близько спілкуюся з усіма героями серіалу, це мої друзі. Микола Наумов, який грає Коляна, - один з найкращих моїх друзів, він мені як старший брат, який завжди допомагає, спрямовує в життя. Дівчата ... Головна героїня Зоя (Зоя Бербер - виконавиця ролі Лери - авт.), Людина, яка багато в чому мені допомагає духовно. Вова, Антон ... Взагалі, всі мої найближчі друзі. Жанна Кадникова, режисер серіалу, мені як старша сестра. Продюсери ... Ми дуже давно спілкуємося і завжди були друзями. Наші шляхи в житті розходилися і сходилися, але чим би ми не займалися - одним проектом або різними, нас завжди зв'язувала дружба. І ми завжди допомагаємо один одному.

- Не хотілося створити в серіалі образ ідеального героя, з якого треба брати приклад? Деякі люди відзначають, що серіал дивитися сумно - він показує те, що нас оточує кожен день ...

- Так, він показує те, що нас оточує кожен день, щоб дивилися і розуміли: ось, подивіться на себе, посмійтеся над собою і зробіть висновки. У серіалі головний герой намагається змінюватися, і у нього це виходить. Він намагається вирватися з цього оточення, з цього життя і стати нормальним дорослою людиною з душею реального пацана. Хіба це не приклад для наслідування?

- У тебе не було бажання показати в цьому серіалі читинський пацанів?

- (сміється) Показати ксковскіх, і північних? Показати ?! Так, там будуть показані ксковскіе і північні, тільки імена інші, та райони по-іншому називаються, а суть та ж. Деякі імена моїх друзів там вписані.

- У героїв серіалу є прототипи або це збірний образ?

- Коля - це, скоріше за все, збірний образ. У житті він розумний, начитаний. Коля Наумов - це не Колян. Але в душі у Колі сидить Колян і іноді з'являється. Тому що він сам жив таким життям, все це знає так само, як інші пацани. Схожий Вова, але не всім, а своєю простотою. Він дуже розумний, насправді. Все одно все перевищено. А так герої списані з акторів спочатку.

- З яким настроєм чекали перший день ефіру?

- Звичайно, хвилювалися. Приблизно за тиждень було повне спокій і очікування радості. А за два дні до ефіру почався мандраж і боязнь. Стали дуже сильно переживати. Чому переживали? Проект дуже незвичайний, нестандартний. Ми боялися, що серіал може когось налякати, його не сприймуть люди. Але начебто нічого - сприйняли.

- І сприйняли дуже добре ...

- Якщо брати рейтинг, то серіал добре дивляться в Росії, але його поки погано дивляться в Москві. Гламурний місто не сприйняв ту реальність, якої живе наша країна. Нас більше дивляться ті, хто живе в цьому, ніж ті, хто жив ... Можливо, вони пішли від цього в Москву. А тут побачили і не стали дивитися - їм нагадують. Немає відповіді . Ми самі ламаємо голову, чому Москва не дивиться.

- Очікували такої реакції?

- Ми сподівалися, що його будуть дивитися скрізь. Але ... Росія дивиться, дай бог, і Москва одумається.

- А як оцінили серіал твої друзі з Чити?

- Є у мене в Читі один з, так би мовити, реальних пацанів - Вова Шмельов, який подзвонив мені і сказав: «Саня, рівне кіно! »Це похвала.

- Чим ти займаєшся крім серіалу?

- Це моя основна діяльність. До серіалу я писав сценарії до програм - «Відео Битва», «Даєш молодь» і іншим.

- Ти готувався стати одним фахівцем, а став зовсім іншим. Чи не збираєшся вчитися на сценариста?

- Освіта в цьому напрямку я не хочу отримувати. Тут мене вчать старші хлопці, які давно займаються, які підказують, як краще робити. Тут - політ думок, творчості, що не загнаного в рамки. Є освіту економіста, і поки цього вистачає.

- Які плани на майбутнє? Вже є чим зайнятися після закінчення роботи над серіалом?

- Є. Ми цим займаємося паралельно з тією ж творчою групою.

- У Читі багато реальних пацанів? Чим вони відрізняються від московських? І що в твоєму розумінні «реальний пацан»?

- У Читі дуже багато реальних пацанів. Реальний пацан в моєму розумінні - це не гопник. Ні в якому разі . Це звичайний пацан, який живе у дворі і навколо нього - сіре життя, коли ніхто нікому не потрібен. І він сам, власними силами, бажанням, домагається поваги, любові, роботи і багато чого іншого.

Юлія Золотуева 2010-11-21 10:24 21 листопада 2010На кого ти вчився?
Як вдавалося поєднувати КВН з навчанням?
КВН вплинув на сьогоднішню роботу?
Чи так це?
І як сформувалася робоча група серіалу?
Як тобі запропонували писати сценарій серіалу?
Розкажи детальніше про серіал?
Скільки серій вже зняли, скільки їх буде?
Чому зйомки пройшли саме в Пермі?
Не було бажання запросити знімальну групу в Читу?