Реклама
Реклама
Реклама

У Криму дозволили працювати з відходами I-IV класів небезпеки без ліцензії до 2018 року

У Криму продовжено перехідний період, відведений на отримання ліцензії суб'єктам підприємни господарювання, що здійснюють діяльність у сфері поводження з відходами на території Республіки Крим та м.Севастополя.

Нагадаємо, Федеральним законом від 29.12.2015 N 404-ФЗ «Про внесення змін до Федерального закону« Про охорону навколишнього середовища »і окремі законодавчі акти Російської Федерації» термін вступу в силу вимоги про отримання організаціями нових ліцензій у сфері поводження з відходами було перенесено на 01.07.2016 року. До цього дня всі господарюючі суб'єкти, які здійснюють роботи по збору, транспортуванню, оброблення, утилізації відходів I - IV класів небезпеки, були зобов'язані отримати ліцензію на здійснення цієї діяльності .

Однак у кримчан виявилися проблеми. В ході виїзного засідання Ради міністрів Криму, яка відбулася в травні в смт Чорноморське, глава Республіки Сергій Аксьонов пригрозив звільненням з посади глав адміністрацій за несвоєчасне ліцензування операторів, які здійснюють діяльність щодо поводження з відходами. Ця заява стала реакцією на дані, які, озвучив у своїй доповіді міністр екології та природних ресурсів республіки Геннадій Нараїв. За його словами, суб'єкти господарювання в районі здійснюють свою діяльність щодо поводження з відходами I-IV класів небезпеки без ліцензії. Після почутого Сергій Аксьонов доручив міністру підготувати список глав адміністрацій, які ігнорують доручення уряду про проведення ліцензування операторів, які здійснюють діяльність щодо поводження з відходами I-IV класів небезпеки, і скласти пропозиції про заходи покарання за невиконання.

«Всіх глав адміністрацій попередьте: якщо хтось не виконав доручення в термін, а об'єктивних причин невиконання немає, кажу відразу, буду розглядати питання про звільнення їх від займаної посади», - сказав глава Криму, передає Управління інформації та прес-служби Глави Республіки .

Проте, відставок не відбулося. Замість цього для суб'єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність на території Республіки Крим, були введені в дію послаблення. Постановою Уряду Російської Федерації від 27 червня 2016 р N 586 «Про внесення зміни до переліку видів діяльності з числа зазначених у частині 1 статті 12 ФЗ« Про ліцензування окремих видів діяльності », здійснення яких на територіях Республіки Крим та м.Севастополя допускається з 1.06 .2015 без отримання ліцензії ... »юридичним особам і індивідуальним підприємцям до 1 січня 2018 року дозволено здійснювати діяльність по збору, транспортуванню, оброблення, утилізації та знешкодження та розміщення відходів I-IV класів опасн ості без ліцензії.

Разом з тим, як розповів Заступник Сімферопольського міжрайонного природоохоронного прокурора Я.І. Дем'яненко, юридичні особи та індивідуальні підприємці зобов'язані повідомити уповноважений орган державної влади, який здійснює державний контроль (нагляд) за дотриманням обов'язкових вимог, про здійснення ними зазначеної діяльності. Він додав, що за здійснення діяльності без надання повідомлення або з поданням повідомлення, що містить недостовірні відомості передбачена відповідальність за ст. 171 КК РФ «Незаконне підприємництво», а також ст.14.1 КоАП РФ «Здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації або без спеціального дозволу (ліцензії)».

Прес-служба Фінансово-юридичної компанії ВАТ «РІНФІН» Спеціально для Фінансово-юридичної компанії АТ "РІНФІН"
Теги: У Криму продовжено перехідний період , отримання ліцензії суб'єктам підприємни господарювання , діяльність у сфері поводження з відходами , на території Республіки Крим та м.Севастополя , Про ліцензування окремих видів діяльності , отриманні організаціями нових ліцензій , відходів I - IV класів небезпеки , зобов'язані отримати ліцензію , ліцензію на здійснення цієї діяльності , несвоєчасне ліцензування операторів , без отримання ліцензії