Реклама
Реклама
Реклама

Статті по нерухомості :: Франція :: Купівля нерухомості - етапи і документи :: Купівля нерухомості у Франції з утворенням SCI

  1. ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИ SCI?
  2. БУХГАЛТЕРІЯ SCI

Власники нерухомості у Франції можуть створювати товариства управління нерухомістю, які називаються SCI - Société Civile Immobilière Власники нерухомості у Франції можуть створювати товариства управління нерухомістю, які називаються SCI - Société Civile Immobilière.

SCI використовується власниками нерухомості для спрощення схеми виплати податків і успадкування майна. Це особливо актуально в тих випадках, коли вартість нерухомості перевищує 1.300.000 євро, а також коли мова йде про другий шлюб, про інтереси дітей або про питання спадщини, в разі смерті одного з подружжя. Така форма володіння нерухомістю дає можливість після смерті одного з власників законно передавати його власність на розсуд SCI в інтересах його акціонерів, що допомагає вирішувати спірні питання та уникати складнощів формального підходу французьких законів про спадкування.

Акціонери SCI володіють частками, розмір яких зазначено в статуті компанії. Згідно із законом власниками цих акцій є мінімум два акціонера - як правило, члени однієї сім'ї. SCI - це акціонерне товариство, самостійне по відношенню до акціонерів, тому кожен акціонер сплачує податки тільки зі своєю частини прибутку компанії. Акціонери також несуть відповідальність за борги компанії відповідно до розміру власних часткою. Так, якщо SCI має двох акціонерів, кожен з них несе відповідальність за 50% боргів компанії.

Суспільство SCI має бути зареєстровано на території Франції, при цьому юридичною адресою компанії буде адреса об'єкта нерухомості. Власниками компанії можуть бути як резиденти, так і нерезиденти країни.

Вартість створення SCI становить близько 2.500 євро. Вартість може дещо змінюватись, в залежності від конкретного досьє.

ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИ SCI?

SCI створюється в момент придбання нерухомості. Зазвичай це відбувається після підписання Попереднього угоди і перед підписанням заключного Акту купівлі-продажу. Нерухомість у Франції , Якою володіє SCI, може бути продана в будь-який час без закриття компанії, тим більше, що SCI може володіти відразу декількома об'єктами нерухомості. Суспільство може бути закрито в будь-який момент, зокрема, якщо воно реалізувало свої об'єкти нерухомості і більше не є власником жодного з них.

Процес створення компанії відносно простий і швидкий. Уповноважений юрист або нотаріус несе відповідальність за створення SCI, хоча в більшості випадків даним процесом займаються саме нотаріуси.

  • Акціонери заповнюють і підписують Статут компанії, підготовлений нотаріусами або юристами.

  • Нотаріус готує, а потім представляє Статут на розгляд Торгово-Промислової Палати (Chambre de Commerce et d'Industrie / CCI).

  • Через кілька тижнів нотаріус отримує офіційний реєстраційний документ і відправляє копію суспільству SCI.

  • Після реєстрації компанії за особистої присутності керівника відкривається рахунок компанії

Для створення SCI необхідні наступні документи акціонерів:

  • документи, що підтверджують особу: свідоцтва про народження, свідоцтво про шлюб, копії паспортів (перекладені на французьку мову)

  • документ, що підтверджує місце і країну проживання

Створення SCI має ряд переваг:

  • Якщо вжито всіх необхідних заходів при оформленні SCI, а також в разі грамотного оформлення кредиту оборотні кошти можуть бути оцінені як нульові, таким чином, акціонери не сплачують податок на багатство (ISF).

  • Так як акції вважаються рухомим капіталом, в разі смерті одного з акціонерів така форма володіння допомагає уникнути деяких проблем, пов'язаних з законами спадкування у Франції, згідно з якими спадкове майно має ділитися між чоловіком і дітьми. У разі створення SCI акції можуть перейти в розпорядження партнера померлого акціонера. Схема перерозподілу акцій SCI в таких випадках спрощено, також як і процеси успадкування та передачі власності.

  • Установа SCI не тягне за собою необхідність сплати додаткових податків, тільки обов'язок здавати щорічний звіт (як і будь-яка фізична особа). Поки нерухомість не здана в оренду, SCI показує нульовий прибуток. Керівник підприємства не обтяжений будь-яким фінансовим режимом, сплатою податків соціального забезпечення або пенсійними виплатами.

При цьому необхідно враховувати, що всі рішення по SCI повинні прийматися спільно всіма акціонерами. Також варто відзначити, що іпотечні кредити, які оформляються на SCI, можуть бути трохи дорожче, ніж кредити приватних осіб.

БУХГАЛТЕРІЯ SCI

Так як SCI створюється як підприємство з єдиною метою володіння нерухомістю, то ведення бухгалтерії Так як SCI створюється як підприємство з єдиною метою володіння нерухомістю, то ведення бухгалтерії   досить просте досить просте. Цей процес ускладнюється за рахунок більш детальної декларації про доходи тільки в тому випадку, якщо нерухомість буде здана в оренду.

Будь-який дохід або витрати, пов'язані з суспільством, повинні проводитися через банківський рахунок, який належить компанії. Всі рахунки, які мають відношення до нерухомості, повинні бути виставлені на ім'я суспільства та оплачені через банківський рахунок товариства для подальшої декларації з податку на приріст капіталу. В іншому випадку, при розрахунку податку на приріст капіталу роботи з проведення невіддільних поліпшень не будуть прийняті по увагу.

В обов'язки суспільства входить щорічна подача декларації про доходи SCI (форма 2072). Якщо нерухомість не здавалася в оренду, SCI не вказує дохід і, як і більшість компаній SCI, декларують нульовий дохід.

При прийнятті рішення про створення SCI ми настійно рекомендуємо Вам проконсультуватися з професійним нотаріусом у Франції. Наші французькі партнери допоможуть Вам в організації консультацій на місцях.

Обата увагу, що нотаріус у Франції є офіційним уповноваженою особою при реєстрації всіх угод з нерухомістю. Конкретного нотаріуса ви завжди зможете знайти на офіційному сайті нотаріусів Франції на офіційному сайті //www.notaires.fr/ у відповідному розділі.

ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИ SCI?
ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИ SCI?