Реклама
Реклама
Реклама

Посібники і виплати за третю дитину в 2017 році

  1. Материнський капітал в 2017 році
  2. Продовження виплат маткапіталу на 2017 рік
  3. Умови виплати маткапіталу
  4. Інші види виплат при народженні третьої дитини
  5. пільги

На сьогоднішній день материнський капітал, а також одноразові і щомісячні виплати сім'ям з дітьми - це дуже суттєва підтримка для молодих батьків. У потенційних адресатів державної допомоги накопичилося багато питань, адже списки доступних виплат і пільг з кожним роком змінюються, а соціальна програма з надання маткапіталу за кілька днів має завершити свою дію. Давайте з'ясуємо, як зміняться умови отримання виплат за третю дитину в 2017 році!

Материнський капітал в 2017 році

За інформацією Міністерства праці, з 2007 року в РФ почала діяти програма надання фінансової допомоги багатодітним сім'ям. Цей захід матеріальної підтримки надається після народження і усиновлення дітей. За дев'ять років учасниками програми стали більш 5 млн російських сімей. З 2007 року на виплати в цілому пішло 720 млрд рублів.

Зараз сертифікат на отримання материнського капіталу отримують при народженні чи усиновленні другої дитини. Ця система буде дійсна до 31 грудня 2016 року. Зауважимо, що посібник є цільовим. Кошти можна витрачати на поліпшення умов проживання (вибір 95% одержувачів), освіту дітей або пенсійні накопичення матері.

На сьогоднішній день материнський капітал, а також одноразові і щомісячні виплати сім'ям з дітьми - це дуже суттєва підтримка для молодих батьків

Понад 5 мільйонів російських сімей вже отримали фінансову підтримку

Продовження виплат маткапіталу на 2017 рік

Керівництво країни планує продовжити програму, адже саме на державу покладено відповідальність за надання соціальної фінансової підтримки. Молоді батьки можуть розраховувати, що незабаром вступлять в силу нормативні документи, які дозволять батькам двох і більше дітей (так само як і усиновителям) отримати цільові кошти.

На розгляд Держдуми був внесений законопроект, в рамках якого розглянуто питання про продовження дії соціальної програми з надання сертифікатів на материнський капітал до 2026 року. Його розмір може скласти до 1.5 млн рублів. Російські парламентарії стверджують: матеріальна підтримка молодих сімей - це дієвий стимул до підвищення народжуваності і вирішення проблеми сирітства в РФ.

Умови виплати маткапіталу

Нова система виплат повинна запрацювати з 2017 року. Вона передбачає отримання материнського капіталу тільки багатодітними сім'ями. Сертифікат буде надаватися тільки жінкам, які стали матерями третього або подальшого малюка з 1 січня 2017 року по 31 грудня 2026 року. Також право на додаткову державну підтримку отримають чоловіки, які є єдиним усиновлювачем третю дитину. При цьому рішення суду про усиновлення повинно бути прийнято в зазначений період.

При цьому рішення суду про усиновлення повинно бути прийнято в зазначений період

З 2017 року материнський капітал отримуватимуть сім'ї з трьома і більше дітей

Депутати Держдуми зазначають, що якщо цей законопроект буде введений в дію, то в 2017 році на виплати по материнському капіталу буде потрібно 408.9 млрд рублів. У 2018-му ця сума складе 433.7 млрд, а в 2019-м - 458 млрд рублів. Незважаючи на можливі труднощі, пов'язані з великими сумами витрат на держдопомогу, уряд гарантує прийняття цих законів, адже їх мета - підвищити народжуваність і підтримати багатодітні сім'ї.

Інші види виплат при народженні третьої дитини

  • Одноразові виплати. Фінансова допомога цій категорії виплачується протягом усієї відпустки по догляду за дитиною. Посібник одно заробітку для працюючих мам. При розрахунку виплат враховується середня зарплата за два попередніх календарних року. Платежі призначаються протягом 10 днів після оформлення пакету документів. Гроші виплачуються за місцем роботи жінки до виходу в декрет. Для студентів і жінок, які перебувають на обліку Центру зайнятості, виплати відбуваються в мінімальному розмірі.
  • Одноразова допомога. Допомога при народженні третьої дитини може отримати один з батьків. Сума допомоги в поточному році становить 14 497, 80 рублів. Виплати проводяться за місцем роботи батька, який подав до організації заяву і пакет документів. Чи буде проіндексована ця сума до 2017 року, поки невідомо.
  • Допомога по догляду за дитиною до 1,5 років. Розмір щомісячної допомоги по догляду за третьою дитиною становить 40% від середнього місячного окладу за два попередні роки. Зараз мінімальний розмір допомоги дорівнює 5 436, 67 рублів. Цей вид виплат можуть отримати і інші родичі, які здійснюють догляд за дитиною. Платежі надається за місцем роботи заявника.
  • Щомісячні виплати за дітей до 3-х років. Для багатодітних сімей встановлюються індивідуальні виплати в кожному регіоні Росії. В основному їх сума дорівнює розміру прожиткового мінімуму, прийнятому в цьому суб'єкті РФ на поточний фінансовий рік. У 53 регіонах країни допомога нараховується з коштів федерального бюджету, в 16 - за рахунок власних доходів. Решта регіонів не бачать необхідності в таких виплатах. Перелік суб'єктів встановлює уряд РФ.

Детальніше про доступні посібниках можна дізнатися в органах місцевої соцзахисту

У деяких районах країни існують додаткові одноразові допомоги для підтримки сімей з дітьми. Таку допомогу виплачують органи соцзахисту. Щоб прояснити ситуацію щодо цих посібників, потрібно звернутися в місцеві органи соцзахисту.

пільги

Народження третьої дитини дає родині статус багатодітної і право на певні привілеї:

  • безкоштовні медичні препарати для дитини до 6 років.
  • вільний проїзд для школярів.
  • прийом в дитячий сад без черги.
  • безкоштовне харчування в школах і училищах.
  • забезпечення шкільною формою.
  • зменшення вартості комунальних послуг на 30%.
  • отримання земельного наділу для будівництва будинку.
  • в деяких регіонах діють пільги при оплаті транспортного податку.

(2 голосів, середнє: 3 (2 голосів, середнє: 3.00 з 5)

00 з 5)

Loading ...