Реклама
Реклама
Реклама

Кредит безробітним і працюючим неофіційно

  1. Як взяти кредит безробітному, без довідки про доходи, а також копії трудової книжки?
  2. Якщо ж застави немає, або немає бажання, або можливості оформляти передачу прав власності, варто пошукати...
  3. Кредитний ліміт
  4. Якщо пристрій на роботу офіційне, а зарплата - ні?
  5. Проблеми з кредитом

У сучасному світі безліч офіційно непрацюючих потенційних позичальників. Чому вони не працюють?

  • одні живуть за рахунок інших (дружина, родичів);
  • інші працюють неофіційно, тобто без відповідного оформлення;
  • треті - отримують достатній дохід від різних пенсій, минулих вкладень. Наприклад, дивіденди, відсотки, прибуток від здачі в оренду житла. Або від існуючого бізнесу, не оформленого належним чином;
  • четвертим просто лінь бігати, збирати папери, довідки, щоб отримати позику.

Як взяти кредит безробітному, без довідки про доходи, а також копії трудової книжки?

Ні для кого не секрет (а тим більше для співробітників   банку   ), Що більшість людей в змозі платити по кредиту, не маючи офіційних доходів Ні для кого не секрет (а тим більше для співробітників банку ), Що більшість людей в змозі платити по кредиту, не маючи офіційних доходів. Неважливо, до якої з перерахованих вище категорій відноситься позичальник . Якщо людина має гроші на прожиття, це вже означає, що він зможе платити за позичкою. Питається тільки яку суму щомісяця?

У разі, якщо прийнято рішення взяти позику, забезпечивши її досить цінним запорукою, проблем не виникне. А якщо виникне - безліч приватних інвесторів будуть раді бачити позичальника серед клієнтів і підберуть індивідуальний варіант позики, не звертаючи уваги на зіпсовану кредитну історію , Інші недоліки, головне, щоб заставу окупав кредит і інші витрати. Після оцінки об'єкта застави, попросять надати два документи. Зазвичай паспорт з ідентифікаційним кодом, і права, студентський, військовий квиток на вибір. Після цього потрібно вибрати, який кредит потрібен - короткостроковий або довгостроковий . Вибравши термін, запропонують оплачувати диференційованими платежами (більш вигідний спосіб), або аннуїтетнимі (більш зручний). Після оформлення належним способом застави, видаються гроші і стає відомо, коли, де, скільки оплачувати по кредиту. Після повної виплати, можна забрати предмет застави, якщо він на момент кредитування перебуває у кредитора .

Якщо заставу є прикрасою, мобільний телефон, або дорогоцінний метал (наприклад, срібні ложки), можливо, ломбардний кредит - кращий варіант.

Якщо ж застави немає, або немає бажання, або можливості оформляти передачу прав власності, варто пошукати кредит без застави, що видається:
  • банками (невеликі споживчі кредити , З сумою до 2000-5000 у.о., під 25-80% річних);
  • банками (пластикові карти з відкритими кредитними лініями (50-3000 у.о., з пільговим періодом));
  • мікрофінансовими організаціями (мікроссуди, до 500-1000 у.о., під 50-500% річних).

кредит без застави від банку більший і вигідний, однак, часом потрібні додаткові гарантії повернення, наприклад, поручитель або гарант. Якщо робота неофіційна, і є тому підтвердження - банківський співробітник може запропонувати банківську папір передати директору для ідентифікації позичальника як співробітника фірми. Або ж попросять, щоб директор надав від підприємства відповідний папір. Однак це зараз не часто потрібно, а результат рідко стоїть таких махінацій. Як будь-який інший незабезпечений позику, дана позика невигідна за умовами, хоч і має завищену максимальну суму кредитування. У взятті беззаставного споживчого кредиту може істотно допомогти кредитний брокер. Він підбере найбільш прийнятний варіант, правда не безкоштовно. Часом, їхні послуги коштують грошей, які вони просять, але, в більшості випадків, люди звертаються за допомогою в отриманні кредиту тільки тоді, коли вже нікуди піти, скрізь відмова або грабіжницькі умови. Для постійних клієнтів банку зустрічаються поліпшені умови кредитування.

Кредитний ліміт

Відкрита кредитна лінія на пластиковій картці - доступний, зручний варіант кредитування, в тому числі безробітним або працюють неофіційно. Маючи пільговий період (протягом 1-3 міс. Після витрат безвідсотковий), ліміт більш вигідний, особливо для покупок. При знятті готівки, часом, стягується комісія (1-5% за зняття коштів «в мінус»). Кредитна лінія відновлювальна, максимальна сума зазвичай збільшується після успішних повернень. Видається така карта будь-якому охочому, функція кредитного ліміту може бути активована навіть безробітному. Недоліком є ​​досить обмежена максимальна сума догляду «в мінус» на перших порах.

Сума по короткостроковому мікрокредитів від МФО часто становить 100-500 у.о., рідко перевищує 1000. І це при відповідність певним умовам: вік (25-50 років), громадянство та наявність реєстрації, хороша кредитна історія.

Для отримання такого кредиту вимагають 1-2 документа:

  • паспорт з ІПН (обов'язково);
  • на вибір: водійське посвідчення, військовий квиток, студентський квиток (не завжди).

Якщо пристрій на роботу офіційне, а зарплата - ні?

Потенційний дебітор отримує «мінімалку» офіційно, а залишок - «в конверті», у вигляді авансу, премії. Як отримати гідний кредит безробітним і працюючим неофіційно? Адже, якщо вважати по банківськими мірками, що він зможе віддавати 20-50% від офіційної зарплати, сума виходить смішна. Більш того, деякі кредитні організації не видають позику людям з такими доходами.

Вирішувати, оголошувати чи ні фактичний дохід співробітнику банку, звичайно, позичальникові. Банківський співробітник - не податкова агент, останніх банки самі недолюблюють. Більш того, навіть податкова часто в курсі таких махінацій з неофіційними зарплатами. І, прийшовши до місця роботи, може дізнатися від колег більше, ніж ссудополучатель скаже в банку. Частина роботодавців грамотно оформляє «конверти», інші - доплачують податківцям.

Безперечно, сума буде запропонована нижче, ніж якби фактичний дохід виплачувався офіційно. Однак, він може в кілька разів перевищувати ту суму, яка була б запропонована на офіційну зарплату, і може значно перевищувати розмір мікрокредиту.
Позитивна кредитна історія, як уже говорилося, може значно збільшити суму позики, навіть трохи поліпшити умови по кредиту.

Проблеми з кредитом

Якщо звільнили з роботи, і боржник тепер безробітний з поточним кредитом - поки не минув час платежу, що не зіпсована КІ, потрібно піти в банк і просити про реструктуризацію кредиту, зменшення щомісячних виплат. Ймовірно, що вдасться взяти в борг у знайомих або родичів для виплати зменшених платежів по кредиту. У деяких кредитних організацій в довгостроковому договорі є пункт «Кредитний відпустку». Інакше кажучи, якщо виникли проблеми з доходом, варто просити активувати даний пункт і протягом 1-12 місяців не сплачувати позику, а тільки платити відсотки на залишок.

Якщо відповіли, що єдиний вихід - розірвання кредиту (У випадку з забезпеченим кредитом), ймовірно, варто пошукати банки, які можуть рефінансувати заборгованість. Іншими словами, новий банк укладає кредитний договір , Що покриває наявний, на більш зручних ссудополучателю умовах.
А при малому залишку заборгованості, можливо, не варто навіть заглиблюватися в рефінансування, реструктуризацію. Можна просто позичити на погашення позики у рідних або знайомих. Або взяти невеликий споживчий кредит в банку (по мінімальним пакетом документів), або отримати мікрокредит. Мікрокредит, хоч найзручніший, але самий невигідний варіант. Він підходить тільки в разі, якщо гроші більше взяти ніде.

На питання «чи можна отримати автокредит або іпотеку безробітному? »відповідь очевидна - звичайно, так! Однак початковий внесок складе не менше 30%, а буває до 50%. При такому початковому внеску, можуть видати позику за двома документами в багатьох банках. Якщо немає або не вистачає грошей на початковий внесок, великий кредит взяти не вийде, тому що вони видаються тільки з повним пакетом документів, куди входять і довідки з місця роботи.

Як взяти кредит безробітному, без довідки про доходи, а також копії трудової книжки?
Чому вони не працюють?
Як взяти кредит безробітному, без довідки про доходи, а також копії трудової книжки?
Питається тільки яку суму щомісяця?
Якщо пристрій на роботу офіційне, а зарплата - ні?
Як отримати гідний кредит безробітним і працюючим неофіційно?