Реклама
Реклама
Реклама

До якого віку (до скількох років) дають іпотеку на житло

  1. Значення віку для іпотечного кредитування
  2. Іпотечний кредит пенсіонерам в Ощадбанку
  3. Причина встановлення максимального віку

До якого віку дають іпотеку на житло, коли вже пізно приступати до оформлення паперів для подачі заявки в банк? Всі фінансові організації, які надають позики, в тому числі і іпотечні, завжди зацікавлені в поверненні коштів. А громадяни, які вже є пенсіонерами або дуже близькі до такого віку, не завжди в змозі надати гарантії повернення грошей. Але все одно банки намагаються розробляти пропозиції для таких категорій громадян.

Але все одно банки намагаються розробляти пропозиції для таких категорій громадян

Значення віку для іпотечного кредитування

До якого віку дають іпотеку на житло, і які є винятки До якого віку дають іпотеку на житло, і які є винятки? Видається позика тільки на підставі документальних доказів того, що платежі по ньому будуть вчасно виплачуватися. Цими паперами можуть служити довідки про доходи, а також довідки з місця роботи.

Доходи, які може мати людина похилого віку:

  • пенсія (для доказу її отримання необхідно звернутися до Пенсійного фонду);
  • заробітна плата (в разі, якщо літній громадянин працює);
  • інші доходи (наприклад, коли він отримує якийсь дохід з оренди квартири, він має право надати договір оренди приміщення та ін.).

Взяти іпотеку пенсіонер може з урахуванням часу його повернення:

  • чоловіки - до 60 років;
  • жінки - до 55 років.

Це стандартний максимальна межа при видачі іпотечного кредитування громадянам, який буде вирахуваний при поводженні з заявкою громадянина. Тобто, це та межа максимальної межі віку, на момент настання якого, він повинен оплатити іпотечний кредит з усіма відсотками.

Відразу можна припустити, що якщо ви жінка, то без проблем візьмете кредит в 30-35 років з урахуванням двадцятирічного терміну його повернення. Якщо взяти іпотеку вирішив чоловік, на даний момент якому в межах до 40 років, то йому її також дадуть.

Можна оформити іпотечний позику і пізніше, але тоді термін його повернення буде скорочений. Наприклад, жінкам, які вирішили подати заявку в 45 років, він буде скорочений до 10 років. Але якщо в момент, коли вона його бере, представляє документи про свою високу платоспроможність, термін може бути трохи збільшений.

Дающий кошти банк, щоб клієнт міг придбати нерухомість, ніколи не може бути впевненим у повній гарантії виплати йому боргу. Встановлена ​​планка, до якого віку можна оформити іпотеку, придумана не просто так, ніхто не може гарантувати, що якщо я можу без проблем виплачувати її в 45 років, то також буде тривати і при виконанні пенсійного віку.

Взяв позику громадянина можуть звільнити, коли він досягне похилого віку, в силу того, що роботодавець вважав, що він вже не зможе, як раніше виконувати свою трудову функцію. Так само як і у самого особи може погіршитися здоров'я, і ​​йому доведеться піти на пенсію.

Іпотечний кредит пенсіонерам в Ощадбанку

До досягнення скількох років дають іпотеку на житло в ощадбанку літнім людям До досягнення скількох років дають іпотеку на житло в ощадбанку літнім людям? За статистикою, оформити іпотеку на квартиру в ощадбанку для літніх осіб найпростіше. Це зв'язано з тим що:

  • гранична межа віку оплати боргу може бути піднята до 75 років;
  • він видає кредит громадянам, які вже є пенсіонерами.

Чи може пенсіонер взяти іпотеку в 60 років? Практично ніде це зробити не вийде, але можна оформити іпотеку в Ощадбанку строком до 15 років. Щоб пенсіонерам схвалили заявку на кредит, потрібно:

  • уявити довідки і документи про доходи;
  • краще мати додаткове джерело доходу (оренда житлового приміщення).

Пенсіонерам, які працюють, взяти іпотечний кредит стає набагато легше, в цьому випадку треба приготувати довідку про доходи з організації.

Важливо! Як взяти іпотеку, якщо доходом є тільки пенсія? Для громадян, які не зможуть довести, що, крім пенсії, у них є ще дохід, оформити іпотеку в Ощадбанку вони зможуть тільки до 65 років. Іпотека буде видана також за умови того, що чоловік або дружина літньої людини стане созаемщиком. Якщо немає такої можливості, як можна взяти іпотеку, тоді созаемщиками можуть стати працездатні родичі.

Серед них:

  • діти пенсіонера;
  • його внуки (якщо вони досягли необхідного віку для оформлення такої позики).

Зі скількох років можна брати іпотеку? Її можна оформити з 21 року, але деякі банки піднімають такий поріг до 23 років.

Созаємщиков може бути троє, їх дохід при розгляді заявки буде підсумовані, виходячи з цієї суми, співробітники будуть аналізувати їх загальну платоспроможність, в разі якщо сам позичальник не зможе оплачувати борг. Якщо особа, якій був виданий займ, помре, то також відповідальність його повертати перекладається на відповідальних осіб.

Чи дають пенсіонерам іпотеку на велику суму? Непрацюючі пенсіонери зможуть розраховувати на отримання, максимум, 300 000 рублей, для працюючих громадян сума може бути збільшена, залежно від кожної індивідуальної ситуації.

Причина встановлення максимального віку

Підстави встановлення стандартного максимального віку для громадян при отриманні іпотеки досить зрозумілі Підстави встановлення стандартного максимального віку для громадян при отриманні іпотеки досить зрозумілі. Згодом здоров'я людини може погіршитися. Саме тому, коли дається займ, завжди аналізують також і здоров'я людини.

Чи можна сильно хворіє пенсіонеру взяти іпотеку? Ні, ймовірно, у видачі грошових коштів йому буде відмовлено. Може бути затребувана також і довідка з медичної установи про стан здоров'я особи.

Але кожен випадок індивідуальний, і якщо хтось до 60 років вже відчуває себе погано, постійно хворіє і вже не працює, то хтось в цьому віці активно займається спортом і до сих пір працевлаштований. У цих двох людей абсолютно різні шанси отримати іпотеку.

Найпоширеніші страхи банку при оформленні кредиту пенсіонеру:

  • невисокий рівень пенсійних виплат;
  • з підвищенням віку клієнта підвищується ризик появи захворювань різного характеру;
  • у працюючого громадянина в разі досягнення нею пенсійного віку з'являється ризик бути звільненим з роботи.

І найголовніше побоювання - це смерть позичальника, в цьому випадку є созаемщики, але раптом виникнуть якісь проблеми, банку це не вигідно.

При бажанні взяти іпотечний кредит, пенсіонер завжди повинен пам'ятати, до скількох років дають іпотеку на квартиру, і розраховувати свої фінансові та інші можливості. За статистикою, кредит пенсіонер бере в найскладніших життєвих ситуаціях, і варто подумати перш, ніж йти на такий крок. Але якщо гроші дуже потрібні, то краще відвідати кілька банківських установ і вибрати більш підходящу пропозицію.

Чи може пенсіонер взяти іпотеку в 60 років?
Як взяти іпотеку, якщо доходом є тільки пенсія?
Зі скількох років можна брати іпотеку?
Чи дають пенсіонерам іпотеку на велику суму?
Чи можна сильно хворіє пенсіонеру взяти іпотеку?