Реклама
Реклама
Реклама

Якого числа день матері 2017 Росії і Україні. Дата, історія і традиції святкування

  1. Історія
  2. Коли і як проводять торжество за кордоном
  3. Австралія
  4. США
  5. Бразилія
  6. Канада
  7. Австрія
  8. Японія

У колишніх країнах СРСР традицію святкувати День Матері ввели недавно і він не такий популярний, як всіма улюблене 8 березня. Дуже шкода, адже у кожного з нас є мати і більшість любить своїх матусь. Багатьох цікавить, якого числа день матері в 2019 році в Росії? Зі статті ви дізнаєтеся цю інформацію.

Зі статті ви дізнаєтеся цю інформацію

Становлення цього свята, як данину поваги материнській праці, почалося давно. У різних країнах День матері відзначають з великим задоволенням. Розповімо докладніше, як в Америці і Європі відзначають його і історію цього торжества. День матері 2019, число щороку може бути різним, але в Європі це 2-е Вс. травня.

Зміст статті:

Історія

Початок свято бере ще до XX століття. В античні часи було прийнято зустрічати весну, яка уособлювала жіноче начало, ще поклонялися Реї, вважаючи її прародителькою всього великого, божественного. У англійців з XVII в. Материнський день відзначають у Великий піст, а конкретно останнім його воскресіння.

Християнство поступово поширилося по всій Європі і стало основною релігією. У зв'язку з цим заснували День Матері Церкви. У ньому оспівується віра і любов до Бога і прославляється церква з усіма її традиціями, різними переказами. Незабаром в свідомості народу, а потім і реально, ці 2 свята злилися і День Матері, їм стали надавати ще й релігійний відтінок.

Схожі свята насправді дуже поширені по всьому світу у різних народів, так як мати для більшості - це свята жінка, яка народила і виховала, навчила жити і взаємодіяти з людьми в цьому світі. У різних народів були такі особливі дні, в які так чи інакше, вітали матір і дарували їй подарунки. Анна Джарвіс, яка була американкою постаралася і в 1910 р в США заснували офіційно це свято. Розповімо трохи про те, як святкуватимуть день матері в 2019 році в Україні та інших країнах.

Коли і як проводять торжество за кордоном

Після I Світової війни це свято почали поширювати по Європі. Зробити державним і повсюдно святкується День Матері в Україні активісти намагалися ще на початку XX ст., Але ніякого успіху в цьому не досягли. У 2019 року всі бажаючі українці можуть від душі привітати своїх матерів у 2-е Вс. травня і це буде 14 число. У наступному 2018 р ви теж зможете порадувати улюблену маму подарунком і душевним привітання у 2-е Вс. травня - це і буде День Матері в Україні.

Коли день матері в 2019 році в Росії? Його святкування затвердили в країні в 1998 р Тепер ви можете його відзначати кожної останньої Вс. в листопаді. Загляньте в кишеньковий календарик або подивіться на великий календар і побачите, що в 2019 році він потрапляє на 26 листопада. У Росії і Україні діти в ці дні готують сюрприз і подарунок улюбленій матусі. Це може бути подібно, як на 8 березня, малюки накриють стіл, щось просте приготують і вручать сувеніри, зроблені своїми руками або якщо збирали гроші і допоможе батько, то вручать більш істотний подарунок.

Тепер ви знаєте, коли і як буде відзначатися День Матері 2019 цих 2-х країнах. В інших державах святкування призначають на 2-е воскресіння травня, як і почав його відзначати, взявши приклад, Україна. А дата дня матері в Росії інша, його відзначають в кінці листопада. Північний народ загартований.

Австралія

Діти в цей день красиво одягаються і прикрашають свій одяг квітами. Якщо мати ще жива, то червоними, що символізує подяку малюків за турботу і душевне тепло, а коли мати помирає, в пам'ять про неї, вони пристебнутий білі квіти. Зберуться в сімейному колі з рідним братом або сестрою, декількома якщо сім'я багатодітна. Як і всюди, смачно пообідають або повечеряють і згадають дитинство, різні кумедні історії і який мама була суворою, але справедливою.

США

У США цей день дуже популярний. Діти прагнуть приїхати в гості до батьків і провести його поруч з мамою. Подарунки дарують найрізноманітніші. Залежить від захоплень і смаків мами. А можливості у них хороші, вони можуть презентувати, як щось для будинку, наприклад, побутову техніку, комод, люстру і т. Д., Так і особисто матері: прикраса, духи, речі і т. Д.

Бразилія

У Бразилії цей день є одночасно і жіночим. Всі події розгортаються за схожим сценарієм. Так відбувається тому, що ми всі люди і щиро любимо своїх матерів, прагнемо їм зробити приємне хоча б 2-3 рази за рік. По всій країні магазини влаштовують грандіозні розпродажі, особливо для жінок - це просто свято душі.

Кращий подарунок для багатьох шопінг. Жінки з задоволенням години проводять в пошуку відповідних речей, прикрас, косметики. Звичайно, не всі, але багато хто не встоять перед спокусою придбати фірмову річ з 10-40% знижкою. Гроші на такі покупки можна відкласти заздалегідь. А коли жіноча половина сім'ї задоволена, то і чоловікам на душі спокійніше.

Канада

Канадці підходять до свята відповідально і починають підшукувати подарунок коханій мамі ще за пару місяців до торжества. Намагаються вгадати її мрію і вибрати те, що вона любить, як з речей або прикрас, так і зі солодощів. Втім, для дітей не секрет, що любить і мати: шоколадні цукерки або зефір з мармеладом, тортики або тістечка і т. Д. Адже ціле дитинство батьки періодично пригощали цим малюків, намагалися, щоб ті росли досить міцними і на все життя здоровими.

У мами в цей день почесні обов'язки зустрічати гостей, саджати їх за стіл і приймати різні подарунки. Якщо діти виросли і десь в коледжі, живуть окремо або у них вже своя сім'я, в цей день вони постараються провідати матір з батьком і привітати її серцево зі святом. Вважається відмінним подарунком, коли вся сім'я вирушає в подорож на спеціальному поїзді по чудовою прерії країни.

Крім цього вітають і тещ зі свекрухами, адже вони теж вважаються мамами, хай не рідними, але виховали вам другу половинку. Діти бувають вдячні їм за турботу, любов і ласку, приємні спогади дитинства. Дитинства щаслива пора швидко походить і нам залишається зберігати в пам'яті спогади про матір, спільних святах, вихідних, поїздках на екскурсію, на дачу, повсякденне життя. Тоді все було просто і зрозуміло, адже мати з батьком дбали про нас.

Австрія

Ви не повірите, але свято день матері в 2019 році в Росії буде дуже схожим на австрійський. Прийнято вітати улюблену матусю прямо з ранку. Сюрпризи діти готують заздалегідь. Багато дарують квіти, ті, які вона любить більше за інших. Мати порадує, як виріб, сувенір, так і уявлення від улюблених чад. Насправді нашим рідним важлива увага, яку ми, як діти їм надаємо, кращий подарунок для них, проведене разом час. Це може бути, як барбекю на природі, так і похід в ресторан з продовженням святкування вдома.

Японія

Японці прив'язані і ніжно ставляться до матерів, адже найчастіше батьки працюють до 20 год. Щоб забезпечити сім'ю, а мати бере або робочий час до обіду або зовсім, займається тільки сім'єю, дитиною або дітьми. У неї достатньо часу, щоб зробити в школу молодших класів бенто з кумедними звірятами. Там буде омлет, сосиска в вигляді восьминога або будь-який інший забавною звірятка, живильний рис та овочі. У японців прийнято красиво прикрашати їжу. Порції у них не великі, все свіже і корисне. Вони їдять свіжі морепродукти скільки хочеться, вчені розповідають, що тут ховається секрет довголіття, коли чоловіки в Японії в середньому живуть 82 м, а жінки 85 і більше.

Саме з Японії йде ця традиція, приколювати на День Матері квіти до одягу. Крім цього син або дочка до подарунка, який підбирають ретельно, враховуючи переваги мами, дарують і гвоздику. Так прийнято, а жінці завжди приємно отримати квітка, тим більше від улюбленої дочки або сина.

Тепер ви знаєте, що європейці святкую у 2-е Вс. травня і це буде 14-е число в 2019 г. А якого числа день матері в 2019 році в Росії? Він потрапляє на 26 листопада. Швидше за все буде вже холодно і добре б купити м'яса і вина до столу.

Багатьох цікавить, якого числа день матері в 2019 році в Росії?
Коли день матері в 2019 році в Росії?
А якого числа день матері в 2019 році в Росії?