Реклама
Реклама
Реклама

Пам'ятки Москви: Топ-31 (БАГАТО ФОТО)

  1. Що подивитися в Москві в першу чергу?
  2. 1. Московський Кремль і Червона площа
  3. 2. Храм Василя Блаженного
  4. 3. Москва-Сіті
  5. 4. Храм Христа Спасителя
  6. 5. Новодівочий монастир
  7. 6. Церква Вознесіння в Коломенському
  8. 7. Собор Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії
  9. 8. Коломенський палац
  10. 9. Музей-заповідник Царицино
  11. 10. Кремль в Ізмайлово
  12. 11. Крутицький подвір'я
  13. 12. Садиба Кусково
  14. 13. Великий театр
  15. 14. Державна Третьяковська галерея
  16. 15. Державний історичний музей
  17. 16. Музей образотворчих мистецтв імені Пушкіна
  18. 17. Московський цирк Нікуліна на Цвітному бульварі
  19. 18. Бункер 42 на Таганці
  20. 19. Останкінська телевежа
  21. 20. Воробйови гори
  22. Пам'ятки Москви: що ще відвідати в Москві?
  23. 21. Парк Перемоги на Поклонній горі
  24. 22. ВДНГ (ВВЦ)
  25. 23. Тріумфальні ворота
  26. 24. Сталінські Висотки
  27. 25. Вулиця Старий Арбат
  28. 26. Державний універсальний магазин (ГУМ)
  29. 27. Сад Ермітаж
  30. 28. Парк мистецтв Музеон
  31. 29. Московський зоопарк
  32. 30. Арт-кластер «Червоний Жовтень»
  33. 31. Парк Горького

Говорити про те, що подивитися в Москві слід обов'язково, можна нескінченно довго. Прочитайте наш огляд, і ви дізнаєтеся про головні визначні пам'ятки Москви, без огляду яких ваша подорож по столиці буде неповним.

Що подивитися в Москві в першу чергу?

Складаючи свій рейтинг «цікаві місця Москви», ми враховували відгуки туристів і рекомендації досвідчених гідів. Приїхавши до столиці, вам неодмінно варто побачити:

1. Московський Кремль і Червона площа

Говорити про те, що подивитися в Москві слід обов'язково, можна нескінченно довго

Спаська вежа Московського Кремля на Красній площі і літній захід з хмарами

Найвідоміші і відвідувані визначні пам'ятки Москви. Вежі Кремля, прикрашені курантами і п'ятикутними зірками-рубінами, вважаються символом мегаполісу. Будівництво Кремля, як об'єкта для оборони міста, почалося ще в 12 столітті. Надалі його безліч разів реконструювали і добудовували. Якщо ви не знаєте, куди сходити в Москві в дні державних свят, неодмінно приїжджайте на Красну площу. Тут організовуються культурно-масові гуляння, різноманітні ярмарки та урочисті події.

Офіційний сайт: https://www.kreml.ru

2. Храм Василя Блаженного

Храм Василя Блаженного на Красній площі

Споруда храмового комплексу почалася в честь взяття Казані за наказом І. Грозного. Спочатку фасадна частина була виконана в біло-червоних кольорах, а купол був позолоченим. Однак після пожежі, що сталася в 13 столітті, храм «обзавівся» нинішніми чудовими кольоровими куполами.

Офіційний сайт: http: //www.patriarchia

3. Москва-Сіті

Вид на хмарочоси Московського міжнародного бізнес-центру

Діловий центр міста, представлений футуристичними сучасними висотками. Проект кварталу є унікальним не тільки для нашої країни, але і для всіх країн Східної Європи. Він замислювався як вітчизняний аналог бізнес-районів Нью-Йорка і Лондона. У числі інших тут ви побачите будівлю, висотою в 235 метрів. До речі, у кожної багатоповерхівки є своя назва.

Офіційний сайт: http://citymoscow.ru/

4. Храм Христа Спасителя

Храм Христа Спасителя - кафедральний собор Москви

Православний кафедральний храм, подарований місту в пам'ять про перемогу у Вітчизняній Війні. Будівельні роботи тривали понад 40 років, реалізацією ідеї займався відомий зодчий К. Тон. У пору радянського уряду храм був практично повністю знищений. Однак в 1994-1997 роки його реконструювали, зробивши однією з головних історичних пам'яток столиці.

Офіційний сайт: http://new.xxc.ru/

5. Новодівочий монастир

Новодівочий жіночий монастир в закруті Москви-ріки

Найбільш древній монастир Москви для представниць слабкої статі. За легендою, він височить на майданчику, на якій в дні влади Золотої Орди відбирали жінок, яких відправляли в рабство. Храм був побудований більше 500 років тому за вказівкою Василя Третього. Надалі в Новодівочому монастирі перебувало чимало осіб царської родини, жінки боярських і княжих кровей. Деяких тут заточували по чужій волі. На ділі будівля являє собою надійну фортецю з високими стінами.

Офіційний сайт: http://novodev.msk.ru/

Подивіться красиві місця Москви в цьому чудовому відео!

Подивіться красиві місця Москви в цьому чудовому відео

6. Церква Вознесіння в Коломенському

Вид з боку Москви-ріки на церкву Вознесіння в Коломенському

Також як багато інших кращі пам'ятки Москви, ця знаходиться на узбережжі столичної річки. Вважається, що церква звів зодчий П. Малий (італієць за походженням). Будівля, хрестоподібної форми з променями, стало одним з перших кам'яних архітектурних шедеврів на Русі. Висота дзвіниці складає 62 метри.

Офіційний сайт: http://www.mgomz.ru/

7. Собор Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії

Фасад собору Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії в Москві

Один з основних храмів католиків в Москві. Архітектурний стиль - неоготика. Легендарна споруда прикрашена кольоровими вітражами-вікнами, які прагнуть вгору декоративними фігурними вежами і стрілчастими арками. Крім огляду екстер'єру і інтер'єрів, а також церковних служб, ви можете заглянути сюди заради концертів органу.

Офіційний сайт: http://www.catedra.ru/

8. Коломенський палац

Дерев'яний палац царя Олексія Михайловича в Коломенському після реконструкції

Будівля 17 століття, виконане з деревини, розташовується в Коломенському Парку. Інтер'єри вражають численних гостей розкішним і дорогим видом. Під час правління Катерини Другої, будова було вирішено розібрати. Однак завдяки детальним кресленням будівлі, в подальшому його заново відновили в первозданному вигляді. Сьогодні цей палац входить в будь-які огляди « найкращі пам'ятки Росії »- відвідати його повинен кожен турист.

Офіційний сайт: http: //www.mgomz.

9. Музей-заповідник Царицино

Великий палац на території музею-заповідника Царицино

Не знаєте, що подивитися в Москві за 1 день всією сім'єю? Приїжджайте до цього палацово-паркового комплексу, що розмістився на площу в сотню гектар. Всі головні споруди на території були створені в стилях псевдоготика і готика ще в 18 столітті. Свого часу нинішній музей був резиденцією для царської сім'ї. Зараз тут організовується концерти фольклорної та класичної музики, фестивалі та виставки. Багато гостей і жителі мегаполісу приїжджають сюди заради спокійного відпочинку на свіжому повітрі, знайомства з дивовижною архітектурою і ландшафтами Царицино.

Офіційний сайт: http://tsaritsyno-museum.ru/

10. Кремль в Ізмайлово

Панорамний вид на Вернісаж в Ізмайлово

Якщо ваша поїздка в столицю на увазі знайомство з російською архітектурою, вирушайте на огляд цієї пам'ятки 17 століття. Нинішня будівля була зведена за древнім кресленнями і ескізами того часу як атракціону для мандрівників. Сьогодні на території Ізмайловського Кремля відкритий храм, кілька трактирів, музей і лавки ремісників.

Офіційний сайт: http: //www.kremlin-

11. Крутицький подвір'я

Крутицький Патріарше подвір'я в Москві Ludvig14

Зразок архітектури 17 століття на Таганці. Спочатку тут знаходився храм, після нього - резиденція для вищого духовенства. Візит в патріарше подвір'я дозволить вам зрозуміти, яким було місто кілька століть назад.

Офіційний сайт: http://krutitsy.ru

12. Садиба Кусково

Садиба Кусково XVIII століття, оточена ландшафтним парком Marina Lystseva

Красива будівля, оточене не менше прекрасним парком. Раніше в садибному комплексі сімейством Шереметьєвих влаштовувалися театральні прем'єри і світські бали. Зараз тут знаходиться музей, експонати якого виконані з кераміки. Крім того, тут проводяться музичні вистави і всілякі виставки.

Офіційний сайт: http://kuskovo.ru/

13. Великий театр

Державний академічний Великий театр Росії на Театральній площі в Москві

Ключова балетна і оперна сцени нашої країни в різні епохи. Дата побудови першого будівлі театру - 1825 рік. Згодом його кілька разів відновлювали і перебудовували. Ідеальне місце для тих, кого цікавлять екскурсії в Москві , Присвячені світу мистецтва.

Офіційний сайт: https://www.bolshoi.ru/

14. Державна Третьяковська галерея

Зал мистецтва 18 століття в державній Третьяковській галереї user: shakko

Музей прославився завдяки своїм численним експонатів (в середньому близько 180 000 зразків) - іконам, гравюрах і картинах найбільших художників різних років. Понад 150 років тому Третяківка отримала в подарунок колекцію полотен, що належала родині П. Третьякова. Галерея є одним з найяскравіших прикладів того, що відвідати в Москві повинна людина будь-якого віку та інтересів.

Офіційний сайт: http: //www.tretyakovgallery.

15. Державний історичний музей

Державний історичний музей на Червоній площі Москви Marcin Konsek

У виставковому комплексі 1872 роки, побудованому за наказом Олександра Другого, до уваги гостей пропонуються численні колекції з артефактами різних століть - від старовинних часів до початку 20 століття.

Офіційний сайт: http://www.shm.ru/#

16. Музей образотворчих мистецтв імені Пушкіна

Головна будівля ГМИИ ім. А.С. Пушкіна в Москві

Дата створення - 1913 рік. В експозиціях знаходиться приблизно 700 предметів - унікальні давньоєгипетські зразки, вироби із зібрань Московського університету і Кабінету витончених мистецтв.

Офіційний сайт: https: // pushkinmuseum.

17. Московський цирк Нікуліна на Цвітному бульварі

Артисти на арені московського цирку Нікуліна на Цвітному бульварі El Pantera

У всі часи в цьому легендарному цирку виступали лише найзнаменитіші і талановиті циркові артисти і трупи. Тому заклад процвітає досі. У 1980 році його цілком перебудували, залишивши без змін тільки фасадну частину колишньої будівлі.

Офіційний сайт: http: //www.circusnikuli

18. Бункер 42 на Таганці

Екскурсія в підземній частині музею холодної війни або бункера 42 на Таганці Kate Brady

Зразок минулого століття, що знаходиться на 65 м. Під землею. Його будували як автономного пункту командування, на випадок ядерного удару по Радянському Союзу. Зараз тут облаштовано музей, по експозиціям якого кращі гіди в Москві проводять свої захоплюючі екскурсії. Також тут відкрито ресторан.

Офіційний сайт: http://bunker42.com/

19. Останкінська телевежа

Останкінський ставок і Останкінська телевежа в Москві

540-метрову телевежу можна назвати одним з найбільш впізнаваних символів мегаполісу. Вона веде трансляцію по всій території нашої країни. Усередині знаходяться офіси та студії головних російських телеканалів. Гостям пропонується купити квиток на екскурсію. В ході програми можна піднятися на оглядовий майданчик, і насолодитися видами всього міста.

Офіційний сайт: http://www.tvtower.ru/

20. Воробйови гори

Вид на Воробйови гори з Лужнецкой набережній E. Roman

Розповідаючи про головні визначні пам'ятки Москви, коротко можна не згадати про ключову оглядовий майданчик столиці. З неї ви можете побачити багатоповерхівки району Москва-Сіті, Сталінські Висотки і Москва-ріку. Тут катаються на велосипедах, влаштовують ранкові пробіжки і просто гуляють. Крім того, це місце для проведення різних урочистих заходів та суспільно-значущих подій.

Офіційний сайт: http://vorobyovy-gory.ru/

Пам'ятки Москви: що ще відвідати в Москві?

Бронювати готелі в Москві слід заздалегідь. В іншому випадку замість огляду історичних та культурних пам'яток ви будете зайняті пошуками житла. Крім вищевказаних пам'яток, вашої уваги в місті заслуговують такі об'єкти, як:

21. Парк Перемоги на Поклонній горі

Панорама паркового комплексу з меморіалами, присвяченого Перемозі у ВВВ 1941-1945 роках

Об'єкт, створений на честь великої перемоги у ВВВ. На території виставкового комплексу працюють музеї, експонати яких розповідають про події страшної війни. Не так давно на парковій площі був відкритий меморіал, присвячений солдатам Першої Світової.

Офіційний сайт: http: //www.poklonnaya

22. ВДНГ (ВВЦ)

Вид згори на арку входу, будівля Будинку народів Росії і павільйони виставки ВДНГ (ВВЦ)

Популярне місце для відпочинку москвичів і туристів з різних країн світу. Цікаві музеї, організовуються культурно-розважальні та ділові події, реконструйовані історичні павільйони, висока якість проведення часу є причинами «буму відвідуваності» сучасного ВДНХ.

Офіційний сайт: http://vdnh.ru/

23. Тріумфальні ворота

Тріумфальні ворота на площі Перемоги в Москві A.Savin

Об'єкт був облаштований в честь успішного завершення Вітчизняної війни. Розробкою проекту арки займався зодчий Бове. Місцезнаходження архітектурного шедевра - Кутузовський проспект.

24. Сталінські Висотки

Житловий будинок на Котельнической набережній - одна з Сталінських Висоток в Москві

Сімка висоток, зведена в 20 столітті в стилі «радянського монументального класицизму» або пишного «сталінського ампіру». За задумом самого Сталіна, оригінальні багатоповерхівки повинні були стати символами величі і могутності столиці і Радянського Союзу. У роки існування СРСР квартири в таких престижних будинках могли отримати лише найбільші і великі діячі науки і політики. Втім, вартість нерухомості в цих елітних будинках і сьогодні неймовірно висока навіть за московськими мірками.

25. Вулиця Старий Арбат

Пішохідна зона, де мнoжecтво cyвeніpниx лaвoк, мaгaзінчікoв, кaфeшeк і музеїв Florstein

Складно уявити собі росіянина, який не знав би про головній пішохідній вулиці столиці. Тут знаходиться безліч сувенірних магазинів, кафе і музеїв різної спрямованості. Ви можете замовити власний портрет у вуличного художника або послухати виступи музикантів, провести час за оглядом місцевих архітектурних цінностей.

26. Державний універсальний магазин (ГУМ)

Вид на Державний універсальний магазин (ГУМ) з боку Червоної площі

Одна з основних визначних пам'яток Червоній Площі. Велична будівля 19 століття зустріне вас численними торговими рядами. У сучасному ГУМі є авторські шоу- руми, історичні магазини і дорогі бутіки найвідоміших брендів Землі. Якщо ви націлені на висококласний шопінг, і можете дозволити собі по-справжньому дорогі покупки, прогулянка по універсальному магазину доставить вам масу задоволення.

Офіційний сайт: https://gum.ru/

27. Сад Ермітаж

Старий фонтан в саду Ермітаж у Москві Павло Котов

Масштабна паркова зона, яку місцеві жителі найчастіше вибирають для піших прогулянок. Дата заснування комплексу - 19 століття. Зараз тут є літній концертний естрада і кілька театрів. Рекомендується для відвідування в будь-який час року.

Офіційний сайт: http://www.mosgorsad.ru/

28. Парк мистецтв Музеон

Вхід в парк мистецтв Музеон в Москві Dima41

Велика майданчик, що складається з пішохідних стежок, арт-об'єктів сучасності, озеленених зон, виставок на свіжому повітрі. Парк облаштований на барвистій Кримській набережній.

Офіційний сайт: http: // park-gorkogo

29. Московський зоопарк

Будівля головного входу Московського зоопарку A.Savin

Столичний «звіринець» був створений для того, щоб вести просвітницьку і дослідницьку діяльність, зберігати різні види тварин. На даний момент кількість мешканців становить близько 1100 видів і приблизно 8 000 представників фауни з усього світу. Відвідати буде однаково цікаво і дітям, і дорослим.

Офіційний сайт: http://www.moscowzoo.ru/

30. Арт-кластер «Червоний Жовтень»

Будівлі з червоної цегли фабрики «Червоний Жовтень» - масштабний арт-кластер Uladzimir Filipau

Центр для богеми Москви, що знаходиться в цегляному будинку прославленого кондитерського заводу. Тут збираються найвідоміші персони і наймодніша публіка міста. У центрі є безліч виставкових залів, дизайнерських студій, арт-галерей і майстерень.

Офіційний сайт: http://www.redok.ru/

31. Парк Горького

Фонтан в розарії парку Горького на набережній Москви-ріки Valeri Pizhanski

Паркова зона розташовується на березі річки Москва. Останнім часом майданчик є одним з головних місць для розваги місцевих жителів і гостей мегаполісу - в холодну пору року тут відкрито ковзанку, влітку організовуються великомасштабні святкування, змагання скейтбордистів, виступи захисників навколишнього середовища, фестивалі вегетаріанства, інші цікаві і часом незвичайні події.

Офіційний сайт: http://park-gorkogo.com/

Ми сподіваємося, що ті пам'ятки Москви, фото з назвами і описом яких ви зараз побачили, викликали ваш інтерес. Приїхавши до столиці, обов'язково знайдіть час для їх відвідування.

Що подивитися в Москві в першу чергу?
Що подивитися в Москві в першу чергу?