Реклама
Реклама
Реклама

Будівельні бригади. Важливі моменти, які потрібно знати, запрошуючи будівельну бригаду

  1. Самостійний ремонт або послуги будівельної бригади
  2. Комплексна бригада: Що це таке?
  3. Замовник і виконавець: «нічого особистого»

1. Самостійний ремонт або послуги будівельної бригади

2. Комплексна бригада: Що це таке?

3. Замовник і виконавець: «нічого особистого»

«Час - гроші», - говорить відома приказка. Суть її прозора, як вимите «містером мускулом» віконне Скло . Або у тебе є гроші, або є час, щоб їх заробити. На жаль, але існує в нашій метушливим життя одне неминуче захід, здатне спростувати будь-яку життєву мудрість. Ім'я йому - ремонт житлового приміщення. І безробітний володар залишилася від бабусі кімнати в комуналці, і власник фешенебельного котеджу в престижному приміському селищі рано чи пізно стикаються з ремонтом: як мінімум - «підфарбувати і підмазати», як максимум - втілити в життя сміливі задуми щодо поліпшення умов існування. Хто б не займався ремонтом , Всім хочеться: а) відремонтувати якісно, ​​як варіант - «не гірше, ніж у людей», б) відремонтувати швидко, в) відремонтувати дешево, щонайменше - уникнути зайвих витрат. Різниця між людьми з різним фінансовим достатком лише в розстановці пріоритетів. «Чи є на світі мужність - кожен вирішує сам», - співалося в колись популярній патріотичної пісні. Точно так же кожному, хто приступає до ремонту свого безцінного оселі, неминуче доведеться самому визначатися, що йому важливіше. Чи можна досягти розумного компромісу між пов'язаними, але суперечливими бажаннями? Безумовно, ось тільки як ... Щоб розібратися в цьому, редакція першого будівельного звернулася до фахівців дизайн-студії «ART Nouveau» .

Самостійний ремонт або послуги будівельної бригади

Якщо маєте вільний час, руки «ростуть, звідки треба» і здоров'я дозволяє працювати «не за страх, а за совість», гасіть цю сторінку і вимикайте комп'ютер. Не втрачайте часу на те, щоб прочитати статтю до кінця. Вам пряма дорога на будівельний ринок за матеріалами і інструментом . Поступово подібним чином, ви збережете свої нервові клітини і минете знайомства (вельми пізнавального, до слова) з безліччю проблем, пов'язаних з вибором виконавців. Одна біда - на ділі рада застосуємо лише до обмеженого переліку спеціалізованих робіт незначний обсяг, наприклад, коли ремонт зводиться виключно до переклеюванні шпалер . «Підняти» своїми руками всю квартиру або будинок мало хто здатний, тому пошук фахівців - практично неминуча складова серйозного ремонту. «Скупий платить двічі», як відомо. Бувають випадки, коли ремонтуючи нову квартиру, платять за шпаклівку стін не двічі, а тричі. Ось послухайте випадок з життя, зі слів реальну людину. За критерієм мінімальної ціни був запрошений «спец», який почав роботу, і навіть майже її завершив, але раптово випарувався разом з грошима, невеликими, скажімо прямо, якщо судити за кількістю квадратних метрів. Якість послуг першого «майстри» в загальному і цілому відповідало виплаченого винагороди. Довелося шукати другого умільця. Той взяв трохи дорожче, сумлінно «переробив шлюб» і довів справу до кінця. Але і його робота не задовольнила господаря. Лише третій майстер вирівняв стіни на диво. Економити замовник більше не намагався. Про казус він тепер з посмішкою згадує принагідно під чарочку і добру закуску.

Приклад - не заклик смітити грошима, а лише ілюстрація складності правильного вибору. Подумаємо, скільки разів доведеться вибирати виконавців для окремих робіт під час ремонту? І адже кожен вибір як поворот рулетки, червоне або чорне, пощастить - не пощастить.

Не менш складно вибирати комплексну ремонтну бригаду «під чуйним керівництвом» виконроба. Однак вибирати доведеться лише один раз. Залишимо поки осторонь питання пошуку гарної бригади, це тема для окремої розмови. Зупинимося на перевагах комплексного підходу.

Комплексна бригада: Що це таке?

1

Професіонали стверджують: «Перевага найму будівельних бригад, на відміну від окремо найнятих фахівців, полягає в тому, що Ви, як замовник, ведете діалог тільки з виконробом, і попит за якість і за терміни тільки з нього. У кожної такої бригади є свої вузькопрофільні фахівці, тому Вам не потрібно буде самому шукати сантехніка або маляра, вибудовувати послідовність робіт, і займатися багатьма справами, які зможе вирішити виконроб будівельної бригади ».
Друга перевага - закупівля матеріалів. За допомогою освіченого фахівця їх куди легше підібрати, купити і доставити. Думаєте це просто? А як щодо квартири в новобудові на 12 поверсі, та ще в той період, коли ліфт обіцяють «включити найближчим часом»? Важлива складова будь-яких будівельних та ремонтних робіт - контроль правильності і якості виконання завдань. Непідготовлений замовник навряд чи помітить, що гіпсокартонна перегородка «завалена» на сантиметр. Однак огріх обов'язково «вилізе назовні», якщо буде потрібно облицювання плиткою . Будьте впевнені, досвідчений виконроб помітить все! По крайней мере, зобов'язаний помітити, якщо взявся за справу і уклав договір.

Нарешті, якщо щось пішло не так, то завжди легше вирішити проблему з однією людиною, з виконробом, ніж розбиратися з декількома потенційними винуватцями, кожен з яких «тягне ковдру на себе» і стверджує, що вже він-то все зробив правильно.

Ступінь комплексності підходу залежить від складності робіт. Мабуть, можна виділити три рівні: будівельна компанія, дизайнер зі своїм колективом виконавців і ремонтна бригада.

При сумлінному підході, будівельна компанія вирішує всі проблеми, замовнику залишається лише «платити і радіти». Як показує практика, це найдорожчий варіант ремонту, і в більшості випадків замовник дивується, за що він заплатив гроші фірмі, якщо працювали на його об'єкті 3-5 чоловік, зарплата яких помітно відрізняється від кошторисної вартості робіт.

Комплексний підхід до ремонту - як удар кулаком. Він куди ефективніше метушливої ​​і клопіткою метушні з декількома вузькими спеціалістами, яку можна порівняти з «пальцями врастопирку». Але не слід спокушатися і чекати від будівельної бригади дива. У будь-якому випадку, перш, ніж зупинити свій вибір на фахівцях конкретної будівельної бригади, рекомендується, «наочно побачити об'єкт, який вони робили і, звичайно ж, ознайомитися з відгуками їх клієнтів».

Замовник і виконавець: «нічого особистого»

Проблеми замовника починаються з вибору сумлінних фахівців, які не тільки хочуть заробити, але ще і працювати вміють, проте на труднощі вибору не закінчуються. Практично всім власникам нерухомості доводиться стикатися з двома явищами: з затягуванням термінів ремонту і з перевищенням кошторисної вартості.

Перевищення кошторисної вартості в умовах нестабільності цін цілком реальне явище. З витратами, мабуть, можна змиритися, якщо в процесі робіт з'ясовується, що вони обійдуться замовнику відсотків на 5 дорожче. Але нерідко спритні будівельники «недбайливо» відносяться до матеріалів, часом списуючи на «відходи» звичайне злодійство. Найбільш хитрі з них відвертим крадіжок воліють підміну, закуповують дешевші матеріали, користуючись некомпетентністю замовника.

Справедливо буде відзначити, що і замовники не всі «білі і пухнасті». Їх вимоги і бажання часом суперечливі і мінливі, як прогнози метеорологів. У міру просування робіт від перших успіхів до фінішу іскорки привітності в очах замовників поступово перетворюються на крижинки недовіри. Показного співчуття «важкою долі роботяги», вколюють «на дядю» за «сущі копійки», приходить на зміну холодна розважливість покинутої коханки і підкреслена меркантильність.

Проблеми з оплатою лідирують у списку претензій будівельників до замовників. За право на гідну винагороду за свою працю робітники борються своїми простими, але ефективними способами.

Розвіваються на вітрі під вікном новобудови штани спецівки - сигнал всьому світу, що господар цієї квартири не виконує зобов'язань і ображає робітників. Після такого попередження шукати підрядників для завершення роботи замовнику доведеться дуже довго.

Акуратно проколене голкою яйце, заховане за гіпсокартонної перегородкою, перетворить на справжні тортури перебування в приміщенні самого невибагливі і стійкого людини. Позбутися від всепроникного запаху тухлятини можна одним способом, видаливши джерело. Але як його знайти? Рано чи пізно «проштрафився» замовник йде «на поклон» до будівельників, які після врегулювання фінансової суперечки милостиво усувають «недоробки». Серед інших «витівок» забита вентиляція, або «випадково забута» в каналізації залізяка, яка з часом геть перекриє стояк настільки, що доведеться перебирати всю систему.

Може здатися, що за дверима ремонтованих квартир розгортається справжня будівельна війна. Насправді все не так похмуро, якщо дотримуватися певних правил поведінки. Головне серед них - «нічого особистого». В ідеальному варіанті ні замовник, ні виконавці не повинні проявляти один до одного ніяких емоцій, ні позитивних, ні негативних. Суто товарно-грошові відносини полегшують життя обох сторін.

«Два ремонту - одна пожежа», стверджує прислів'я. Справитися з «вогнем» легше і простіше, якщо кожен з «пожежних» чітко уявляє, за що він несе відповідальність, що він повинен зробити, і що за це отримає.

Красиві фотографії інтер'єрів дивіться в фотогалереї порталу:
фото

красивих спалень
фото дизайну і ремонту в Алмати
фото незвичайних інтер'єрів
фото красивих вітальнях
фото дитячих кімнат
фото красивих кухонь
фото красивих ванних кімнат
фото красивих інтер'єрів будинків, особняків, котеджів, дач і т.д.


Успішного ремонту!

Матеріал підготовлений редакцією порталу http://www.1stroitelny.kz .Всі питання і пропозиції надсилайте на адресу редакції [email protected]

Розміщення матеріалу на інших інтернет-джерелах, дозволено тільки із посиланням на www.1stroitelny. kz
Плагіат перевіряється за допомогою http://content-watch.ru/
Кількість переглядів з 06.09.2016 Розміщення матеріалу на інших інтернет-джерелах, дозволено тільки із посиланням на   www

2. Комплексна бригада: Що це таке?
Чи можна досягти розумного компромісу між пов'язаними, але суперечливими бажаннями?
Подумаємо, скільки разів доведеться вибирати виконавців для окремих робіт під час ремонту?
Комплексна бригада: Що це таке?
Думаєте це просто?
Але як його знайти?