Реклама
Реклама
Реклама

Тиждень психічного здоров'я з клубним будинком «Калейдоскоп» пройде з 10 по 14 вересня в Бресті

Клубний будинок - це соціальна служба, організована для людей з психічними розладами та їх наслідками. Клубний будинок допомагає організувати життя за межами лікарні, відновити втрачені навички, набути впевненості, відчуття власної значущості і цілеспрямованість, знайти своє місце в суспільстві, визначити нові межі своїх можливостей, повернутися до активного способу життя, а по можливості і працевлаштуватися.

Проект брестський Клубний будинок «Калейдоскоп» реалізується громадськими організаціями «Білоруська асоціація соціальних працівників» та «Білоруська асоціація психотерапевтів» за фінансової підтримки програми малих грантів посольства США в Республіці Білорусь, а також державної установи «Територіальний центр соціального обслуговування населення Ленінського району м Бреста» , розповіла кореспонденту «БГ» Христина Хованская, керівник організації.

КД «Калейдоскоп» існує в місті над Бугом вже близько 10 місяців і є другим в країні (ще один є в Мінську). На даний момент в клубі складаються 28 постійних членів, 2 з яких - співробітники.

Організація працює відразу в декількох напрямках: програма денного перебування, освіту, дозвілля, сприяння в працевлаштуванні та допомога в кризових ситуаціях.

Організація працює відразу в декількох напрямках: програма денного перебування, освіту, дозвілля, сприяння в працевлаштуванні та допомога в кризових ситуаціях

З 10 по 14 жовтня в Бресті пройде Тиждень психічного здоров'я, активними учасниками якої стануть члени Клубного будинку.

10 жовтня з 12.00 до 15.00 на вулиці Радянській пройде інформаційна акція «День психічного здоров'я», в ході якої будуть лунати буклети і наклейки, присвячені психічному здоров'ю. Члени клубу будуть намагатися боротися зі стигматизацією (навішуванням соціальних ярликів).

У вівторок 11 жовтня на базі Клубного будинку буде організована психологічна консультація для людей, які мають розлади психічного характеру, і їх родичів.

У вівторок 11 жовтня на базі Клубного будинку буде організована психологічна консультація для людей, які мають розлади психічного характеру, і їх родичів

На середу запланований круглий стіл в актовому залі територіального центру соцобслуговування населення Ленінського району Бреста. Запрошений гість - лікар-психіатр Брестського обласного психоневрологічного диспансеру Вікторія Грузова.

У четвер Клубний будинок чекає в гості представників ЗМІ. «Нам потрібно донести соціуму, щоб якомога більше людей дізналося про цю проблему, про те, що з нею робити. Ми хочемо дружити, ми такі ж, як суспільство, ми не гірші і не кращі », - поділилася з« БГ »керівник« Калейдоскопа ».

Ми хочемо дружити, ми такі ж, як суспільство, ми не гірші і не кращі », - поділилася з« БГ »керівник« Калейдоскопа »

14 жовтня на базі центру соціального обслуговування населення Ленінського району члени Клубного будинку братимуть участь у святкуванні Дня матері. Вони готують театральну постановку з поздоровленнями. А о 17.00 на набережній біля фонтану відбудеться флешмоб. Що саме підготували хлопці, ви зможете побачити самі, якщо прийдете.

Крім того, з понеділка по п'ятницю з 10.00 до 18.00, в рамках Тижня психічного здоров'я, можна буде отримати юридичну консультацію по телефону. Юрист Віталій Миколайович Павлоградський відповість на питання за номером (+37544) 579-20-15.

Будь-яка людина, який зіткнувся з психічним розладом, може стати членом Клубного будинку. Для цього треба всього лише зателефонувати за номером (+37529) 330-31-61, а потім прийти за адресою м Брест, вул. Радянська, 53, каб. 14. Час роботи КД «Калейдоскоп»: з понеділка по п'ятницю з 09.00 до 17.00.

00

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.