Реклама
Реклама
Реклама

Яку валюту брати в Єгипет: обмін валюти і її курс.

у статті «Єгипетські гроші» ми вже познайомили вас з національною валютою Єгипту, якою є єгипетський фунт, а також звернули вашу увагу на основні види шахрайства з грошима. Але якщо перед поїздкою в країну пірамід у вас виникло цілком правомірне запитання: «Яку валюту брати з собою в Єгипет? », То саме ця стаття допоможе вам знайти на нього правильну відповідь. у статті   «Єгипетські гроші»   ми вже познайомили вас з національною валютою Єгипту, якою є єгипетський фунт, а також звернули вашу увагу на основні види шахрайства з грошима

Євро або долари: яку валюту взяти в Єгипет?


Отже, спробуємо розібратися, з якою валютою доцільно летіти в Єгипет? Рекомендуємо брати з собою американські долари, причому не зайвим буде частина з них перед від'їздом розміняти на дрібні купюри.
Саме долари найлегше обміняти на валюту Єгипту - американські гроші беруть всі банки і обмінні пункти. Курс американського долара до валюти Єгипту становить приблизно 1: 6 (за станом на 26.04.2011), тобто за 100 доларів ви зможете отримати приблизно 600 єгипетських фунтів. У банках обмінювати валюту найвигідніше і безпечно, але багато хто з них працюють за досить незручному графіку - приблизно з 10-00 до 14-00 і після перерви з 18-00 до 21-00. При цьому найчастіше вони мають вихідні дні в п'ятницю і суботу, а іноді і в неділю.

Банк в Єгипті

Якщо з обміном валюти в Єгипті у вас виникнуть труднощі, наприклад, ви не знайдете обмінного пункту або найближчий банк виявиться закритим, тоді вам знадобляться дрібні доларові купюри. Долари беруть практично скрізь - в магазинах і на ринках, в маршрутних таксі та кафе, - проте здачу вам дадуть неодмінно в єгипетських фунтах, причому за курсом, який буде явно не на вашу користь. Саме з дрібними американськими купюрами ваші матеріальні втрати на коливанні курсу будуть мінімальними.

Дрібні доларові купюри припадуть до речі

Яка валюта приймається в Єгипті крім доларів? Останнім часом європейська валюта (євро) також набирає в країні популярності, але її курс часто менш вигідний при обміні, та й єгиптяни беруть її з меншим ентузіазмом. За 100 євро ви отримаєте приблизно 870 єгипетських фунтів (виходячи з курсу на 26.04.2011).
Без особливих труднощів ви зможете скористатися банківськими картами. Банкомати в Єгипті можна знайти в готелях, торгових центрах і в банківських відділеннях, тому зняти готівку при необхідності не складе труднощів.

Європейська валюта та банківські картки не будуть зайвими в Єгипті

При обміні валюти на єгипетські фунти завжди беріть касові чеки і зберігайте їх - вони зможуть стати в нагоді вам при обміні надлишку єгипетських грошей в аеропорту при відльоті, особливо якщо цей надлишок виявиться великою сумою.

З валюто розібралися. Тепер можемо поговорити про те, що можна купити в Єгипті і що краще там купувати.

Читайте також:

Євро або долари: яку валюту взяти в Єгипет?