Реклама
Реклама
Реклама

5 непробачних жіночих помилок в повторному шлюбі

Повторні шлюби бувають успішніше попередніх.Але тільки в тому випадку, якщо жінка підходить до нових відносин більш тверезо, усвідомивши причини і наслідки минулого невдачі.Часто дівчата пускаються в повторне сімейне плавання, не розібравшись у причинах попереднього краху, запевняючи, що подорож довжиною в життя не склалося тільки тому, що в минулий раз попався поганий капітан.Про те, які помилки минулого тягнуться в нові відносини і змушують спотикатися об них як про граблі, дізналася кореспондент SHE.


Це відбувається автоматично: нові відносини практично завжди викроюються по готової старої викрійці. Хто як звик, так і спілкується c протилежною статтю - навіть не замислюючись про наслідки. І лише коли небажаний розвиток сюжету починає повторюватися з лякаючою частотою, приходить сумнів в правильності лекал.
«Жінка притягує до себе тих чоловіків, які стануть грати в її« гру ». А які правила гри будуть в наступному шлюбі - на 50% залежить від неї », - попереджає сімейний психолог клініки« Аніма »Марина Михеєнко. Важливо побачити свою власну долю помилок, усвідомити її і залишити за порогом нових відносин.
Психолог центру Інни Герасимової Валерій Латоцкій зазначає, що людині властиво бачити не ті помилки, які є ключовими, а ті, які йому зручні. «Дівчина може бути впевнена: шлюб розпався тому, що вона була недостатньо красива. І після розлучення все сили вона кидає на поліпшення зовнішності. Помилки, які дійсно стали причиною розриву, придушуються і залишаються нею непоміченими », - описує психолог.
Фахівці виділили найбільш популярні промахи, усвідомлення яких може попередити «день бабака» в новій сімейного життя.
Помилка № 1: Різкий старт
Як після битви обов'язково настає період затишшя і перев'язки поранених, так і після будь-якого розлучення необхідний етап терапевтичного самотності.
«Для того щоб відновилися душевні сили, потрібно чимало часу. Здорова різниця між першим і другим шлюбом - 5 років, - уточнює Марина Михеєнко. -
Цей період потрібен, щоб залікувати рани, усвідомити причини проблемності попередніх відносин, знайти ресурсне стан в самореалізації. Але буває, що жінка, як естафетна паличка, переходить зі зруйнованої сім'ї в нові відносини, не пройшовши необхідного етапу самотності ».
І тоді в полотно нових відносин вона починає вплітати моделі поведінки з минулих відносин. Психолог зазначає: в 80% поспішних повторних шлюбів чоловік виявляється копією попереднього чоловіка, так як періоду «затишшя» для усвідомлення і аналізу ситуації не відбулося.
«В результаті жінка несвідомо вибирає собі схожих партнерів. Один пив, бив - набридло. Пішла. Вийшла заміж - через якийсь час помітила: новенький теж п'є і б'є. І так може тривати до нескінченності », - ілюструє психолог-сексолог Олена Торчевская.

І так може тривати до нескінченності », - ілюструє психолог-сексолог Олена Торчевская


За спостереженням психолога-консультанта Асі Ніконіщенко, тривалість інтервалу між шлюбами може залежати від того, наскільки партнери щасливі і кохані в нових відносинах: «Якщо в них люди отримують те, чого недоодержували в попередніх відносинах, то інтервал скорочується».
Помилка № 2: Страх розриву
Коли розлучення стає для жінки потрясінням, в нову сім'ю вона може принести з собою страх схожого фіналу. «Цей страх породжує невротичность, - розповідає Олена Торчевская. - Дружина починає ревнувати, підозріло ставитися до висловлювань і вчинків чоловіка, запобігати перед ним, догоджаючи його потребам і зовсім забуваючи про свої. Подумує навіть завагітніти, щоб утримати його ».
Страх накриває жінку щоразу, коли чоловік робить щось не так, як їй хочеться. «Емоційні виплеск, кидки туди і сюди збивають чоловіка з пантелику, - додає Валерій Латоцкій. - Підвищений емоційний фон підігріває конфліктні ситуації ».
Помилка № 3: Заповнення порожнечі
Можна вступити в шлюб і чисто формально: або щоб заповнити душевну порожнечу, або для вирішення матеріальних проблем. «Як правило, так роблять жінки, які вже розчарувалися в любові і в чоловіках , - вони бояться встановлювати довірчі відносини і до шлюбу підходять з точки зору функціональності », - міркує Марина Михеєнко. Але з часом стає зрозуміло: формальний підхід лише примножує душевну порожнечу і накопичує внутрішню агресію, яка рано чи пізно починає вихлюпуватися на оточуючих або витікати в психосоматичні захворювання.
Коли жінка виходить заміж, вона повинна розуміти, що бере в чоловіки не кухонний комбайн, а особистість, з якою необхідно мати душевний контакт і теплі взаємини.
Помилка № 4: Домінування
В сучасних шлюбах дружини часто бувають провідними. Однак розумна жінка робить це грамотно, за принципом: чоловік - мотор, дружина - водій. «Якщо водій правильна - вона зливається з машиною, і все відбувається так, що« мотор »навіть не здогадується, що ним керують: він повністю впевнений, що сам вирішує, в який бік їхати. А бувають водійки, які штовхають «машину» по колесах і обурюються, що вона недостатньо хороша », - роз'яснює Валерій Латоцкій.
Вимога підкоритися завжди викликає бажання чинити опір. Якщо в першому шлюбі жінка придушувала чоловіка, то і в другому вона спробує це зробити. Що неминуче призведе до протесту.

Що неминуче призведе до протесту


Помилка № 5: Дитина завжди правий
Практично в кожному повторному шлюбі фігурують діти від першого. І далеко не завжди тема дітей розкривається гладко. В основному з тієї причини, що жінки вважають за краще ставити дитину на головне місце в нових відносинах.
«Існують і такі випадки: якщо майбутній партнер не сподобався дитині, то відносини навіть не починаються», -
розповідає Марина Михеєнко. Психолог радить набратися терпіння і бажання розібратися в даному дитячо-батьківських трикутнику, навчитися розмовляти і з тієї, і з іншою стороною, щоб ситуація не виливалася в суперництво.
Шлюб на трьох
Успіх повторного шлюбу залежить в рівній мірі від обох. Але головна умова - це повна і беззастережна завершеність колишніх відносин у кожного. Проте зустрітися з минулим все-таки доведеться. «Якщо є діти - присутність минулого дружина неминуче. Цей факт потрібно приймати. Нічого поганого і хворобливого немає в тому, що чоловік піклується про дитину від першого шлюбу, поважає свою колишню дружину і матеріально їй допомагає », - розповідає Ася Ніконіщенко.
Якщо ж дітей немає, то спілкування з попереднім партнером виглядає сумнівно і сигналізує про те, що між колишнім подружжям існують якісь невирішені моменти. «Такого не повинно бути, особливо якщо це напружує нового партнера», - впевнена Ася Ніконіщенко.
У причинах ж розставання взагалі краще не копатися, так як є ризик спроектувати їх на новий союз і себе особисто. Крім того, не факт, що озвучені обставини будуть справжніми. Наприклад, навряд чи чоловік зізнається, що минулий шлюб розпався, тому що він зраджував дружині, так само як і жінка не розповість, що була огидною господинею, яка воліла турботі про сім'ю щоденну листування з віртуальними друзями. Швидше за все, сторони пред'являть один одному політкоректну і нічого не значущу формулювання «не зійшлися характерами».
http://she.ngs.ru/news/more/2051672/