Реклама
Реклама
Реклама

Котеджне селище «Чудо-град»: в гостях у казки (с)

Під бездонними небесами, серед димчасто-зеленої рівнини, затопленої високою травою, ароматною і спекотною, як молоде вино, розташувався казковий котеджне селище «Чудо-Град»Під бездонними небесами, серед димчасто-зеленої рівнини, затопленої високою травою, ароматною і спекотною, як молоде вино, розташувався казковий котеджне селище «Чудо-Град».Розташувався в тихому, екологічно чистому районі Підмосков'я - в Чеховському районі, поруч з д. Перхурово, в 55 км від МКАД по Сімферопольському шосе.

сайт

селища докладний, насичений інформацією, пропонує придбати ділянку без підряду під дачне будівництво або вже з готовими будинками, з централізованими комунікаціями. Є генплан і прайс-лист із зазначенням цін, як на окремі ділянки, так і на будинки.

Можна роздрукувати схему проїзду і навіть подивитися невеликий відеоролик.

Хто продавець і кому належить селище, вдалося з'ясувати лише після уважного перегляду документів. Надалі, при особистому відвідуванні «Чудо-Граду» інформація підтвердилася. Приватний власник Десятникова Наталя Михайлівна може представити повний комплекс робіт з освоєння ділянки - від оформлення у власність за 12 тис. Руб. до будівлі і здачі будинку під ключ. Гарантія роботи від 1 року. Є дозвільні документи: ТУ на газопровід, ТУ на електрику, прокладку доріг і очисні споруди. Доступ до Інтернету планується забезпечити за допомогою оптоволокна, швидкість з'єднання до 100 Мбіт / с. Площа ділянок від 10 до 13 соток. Вартість однієї сотки від 160 до 235 тис. Руб. Всього під житлову забудову на загальній площі в 8 га, пропонуються 50 ділянок. У продажу залишилося 11, з них з готовими будинками 4.

Ні відгуків, ні форуму по КП «Чудо-Град» я не знайшла. Ніяких відомостей про власника теж. Після чого, я вирушила в обіцяну казку.

Якщо ви поїдете слідом за мною, то будьте уважні - по Сімферопольському шосе є котеджне селище з однойменною назвою «Чудо Град», тільки його назва пишеться без тире, і знаходиться він в 70 км від МКАД в Серпуховском районі. У цього селища є і свій форум. Не переплутайте!

Від Курського вокзалу електричкою до станції «Чехов» їхати майже півтори години. Або від метро «Південна» автобус №365 довезе вас до автовокзалу міста Чехов. Час в дорозі 1 годину 20 хвилин, вартість проїзду 130 руб. Від міста Чехова автобусом №36 до зупинки «Зелений містечко», їхати хвилин 20. Розклад шукайте в інтернеті. Якщо поїдете на маршрутному таксі №36 (вартість проїзду 44 руб.), Попросіть водія зупинити, не доїжджаючи зупинки «Зелений Городок» і виходите ось тут.

Виразний, величезний покажчик.

Від повороту до КПП йти зовсім недалеко. Дорога до самого селища поки в такому стані. Місцеві корови явно залишають тут по собі добру пам'ять. Майже як у високогірних Альпах.

Помітно, що власник не пошкодував грошей на рекламу і повз ви не проїдете. На банері ліхтарик означає електрику, глечик - водопровід, унітаз - каналізацію, синій факел - газопровід, супутникова тарілка - інтернет, вогнегасник - пожежну охорону, конячка-качалка - дитячий майданчик.

За цим парканом і перебуває, власне, «Чудо-Град», а праворуч вже реалізований проект пані Н. М. Десятникова КП «Зелений Городок». Комерційне представництво знаходиться в «Зеленому Містечку», але в подальшому переїде в «Чудо-Град».

Це «Зелений Городок». Дуже красиво.

Але я, захоплено дивуючись, милувалася яскравими подробицями «Чудо-Граду». Наприклад, красивим огорожею. Витончена кована металева решітка закрита непрозорим полікарбонатом.

Полікарбонат нетоксичний навіть при горінні, удароустойчів, майже не реагує на атмосферні дії, міцний, має високу светопропускной здатністю. Він практично не реагує на перепади температур. Мало важить. Вироби з полікарбонату живуть довго - гарантія до 10 років, а насправді більше 15 років.

Огорожа з полікарбонату легко мити, він відмінно захищає ділянку від вітру і пилу, а також від поглядів сусідів і перехожих. При обов'язковому вимозі власника селища для всіх домоволодінь мати загратоване єдине огорожу, листи полікарбонату є цілком прийнятною і недорогий золотою серединою, тим більше що можна вибрати його щільність і світлопропускну здатність. Власник КП «Чудо-Град» дозволяє використовувати три види прозорості полікарбонату.

В'їзна група теж оформлена незвично. Дві кам'яні вежі, спроектовані в дусі сторожових веж Русі, величні і оригінальні.

Вчений кіт зустрічає біля входу. Неможливо не посміхнутися, дивлячись на це веселе тварина.

До речі, декоративний ставок в «Чудо-Граді» спроектований теж у формі кота, а гарний нашийник - місток. Поки ставка немає, але вежі для охорони казкового звіра вже закладені.

Одна з них буде ігровим майданчиком для дітей, в іншій розміщується водозабірних вузол. Вода в водопровід надходить з артезіанської свердловини глибиною 80 м. Є своя насосна станція. Поки оплата за воду не передбачена. Два великих резервуару-накопичувачу забезпечують стабільний тиск у водопроводі навіть при відключенні електрики. Тобто при наявності центральних комунікацій система водопостачання повністю автономна, що визначає її екологічність і незалежність.

Відповідно до проведених геолого-екологічними дослідженнями, саме на цій глибині знаходиться найкращий водоносний шар в цьому районі, тому воду можна пити прямо з-під крана.


Технічні колодязі (для профілактичних робіт) створюються поруч з ділянками, по 1 криниці на 2 ділянки.

Ці об'єкти, що будуються вежі знаходяться відразу зліва від воріт, а далі мене не пустила пильна охорона. «Приватна власність!» - пояснив охоронець. На мої доводи, що це ж не військовий об'єкт, і я хотіла б подивитися, що і як, а не смажитися на сонці, був категоричний відповідь: «Не положено». Довелося чекати Наталію Михайлівну. Зате сфотографувала трансформаторну підстанцію. Її обіцяно, в подальшому, обгородити деревами.

Потужність на кожен котедж 10 кВт, але можна докупити і збільшити потужність в 2,5 рази, а трифазна електромережу (380 В), дозволяє використовувати будь-яку електротехніку. На час будівництва на ділянку подається 5 кВт.

Власник подбав про максимальну естетичності селища, уклавши всю розводку ліній електропередач під землю. Надземними залишаться тільки електрошафи на чотири домоволодіння. Розцінки на користування електроенергією з тарифів ВАТ «Мосенергосбит».

Вуличне освітлення поки відсутня. За планом єдиний стиль і цілісність архітектурної композиції селища, крім огорожі, будуть підкреслені розташованими вздовж доріг вінтажними ліхтарними стовпами з матовими плафонами світильників. Такими, як над цими в'їзними воротами:

Збір і вивіз сміття сьогодні здійснюються так:

Але за планом надалі тут планується гостьова автостоянка.

Каналізація центральна, чи не септик, проходить уздовж доріг. Колодязі спроектовані поруч з ділянками, по одному на два будинки. Очисні споруди знаходяться на відстані 2 км від селища. Прокладена резервна лінія на випадок непередбачених ситуацій.

Щомісячне обслуговування селища зараз стоїть 2856 руб. Надалі можливе збільшення до 5 000 руб.

Потім приїхав і швець, і жнець і на дуді грець - власник селища, його забудовник, продавець і, за сумісництвом голова правління ДНП пані Десятникова - приємна молода жінка, - і повела мене на екскурсію. Селище невеликий і, власне від КПП, його можна оглянути майже весь, тим більше що вид поки відкривається практично вільний. Багато ділянок ще порожні, на деяких будинки тільки зводяться.

Забудовник пропонує кілька проектів котеджів і готовий побудувати будинок з будь-якого проекту під ключ і дає гарантію на всі види виконаних робіт від 1 року. Якщо ви купуєте ділянку і сам бажає зводити свій теремок, то до вартості ділянки плюсуется сума в 260 тис. Руб. за підведені комунікації (водопровід, каналізацію і електрику). Але якщо ви вносите за ділянку відразу всю суму, то вам видають пряник, т. Е. Роблять знижку в 100 тис. Руб. Після завершення будівництва заклад газу в будинок коштує 300 тис. Руб.

Газорозподільна станція знаходиться поза територією селища.

Готовий котедж «Надія» з газосилікатних блоків площею 190 кв. м. (житлова 95 кв. м.) стоїть від 4 100 тис. руб. Вартість кв. м. приблизно 21 600 руб. Фундамент стрічковий монолітний з залізобетонними палями. Оздоблення клінкерної плиткою, покрівля гнучка бітумна черепиця.

Саме цей котедж зараз бере участь в акції, знаходиться на ділянці № 14 площею 12 соток. Вартість самої ділянки 1 926 тис. Руб. Вартість дома 4 700 тис. Руб. Разом: 6 628 тис. Руб. Дуже демократична ціна.

Пішли подивитися будинок зсередини. Перекриття другого поверху дерев'яне.

Поки я видивлявся по сторонах і відмовлялася від пропозиції злазити з цієї драбині на другий поверх, Надія Михайлівна займалася порятунком красивою метелики, якимось чином залетіла під целофан, що закриває віконний блок. Метелика зловили, відпустили, пішли далі.
Внутрішньоселищних дороги поки в такому стані. Широкі 12-тиметрових, грамотно сплановані вуличні проїзди. На фотографії видно пожежні ворота, їх в селищі два. За цією огорожею, в планах будівництво наступного котеджного селища.

Далеко не в кожному мною побачене селищі була система дренажу, але в «Чудо-Граді» і цю, дуже важливу функцію, не обійшли увагою. Вся територія селища суха, підтоплення ніде не помітно, очерет НЕ колоситься. На задньому плані видно гарний змішаний ліс, де за планом передбачено облаштувати прогулянкову зону.

Надія Михайлівна розповіла, що раніше вона працювала в архітектурному бюро і її знання, і досвід, дозволяють втілювати в життя будь-який проект - свій або індивідуальний, - якісно і швидко. Продумується і прораховується все до дрібниць, підводять і розводять всі комунікації, роблять оздоблювальні роботи будь-якої складності. За бажанням покупця вносяться безкоштовно будь-які коригування. Немає проблем замінити вихідні оздоблювальні матеріали. Забудовник візьметься довести будову до стану «під ключ», а також провести благоустрій та ландшафтні роботи всієї прибудинкової садиби.

Крім споруди власник допомагає зібрати і оформити документацію на будинок: введення в експлуатацію; отримання свідоцтва про право власності на котедж; готує документи на газифікацію.

Передбачаючи деякі фінансові труднощі у рядових клієнтів, забудовник пропонує придбання ділянки з будинком по іпотечному кредиту або просто в розстрочку.

Для нормальної життєдіяльності КП «Чудо-Град» у 2012 році створено юридичну особу - дачне некомерційне партнерство. Власник земельної ділянки приймається в члени ДНП «Чудо-Град». Розроблено Статут, з його повною версією можна ознайомитися тут http://chudo-grad.ru/dnp/

А це лазня.

Ще один котедж, зведений власником селища. Вдосконалений, за бажанням власника, проект «Легенда».

Індивідуальний проект.

Потім Надія Михайлівна відвезла мене в «Зелений Городок», де в офісі пригостила смачною кавою і трохи розповіла про себе. Потім ми погуляли по «Зеленому Городку». Дуже приємний і комфортний селище. Є чим пишатися. Вірю, що «Чудо-Град» буде ще краще.

Хочеться відзначити, що недалеко протікає річка Лопасня (ліва притока Оки).
Потрібно розповісти ще про зовнішню інфраструктуру. Так як селища невеликого формату зазвичай не мають магазин, аптеку та інші блага міського життя, то, бажано хоча б мати можливість доїхати до них. Продукти харчування й товари першої необхідності можна купити в селах Перхурово, Бавикін, Крюково. Є непоганий ринок зі свіжими молочними продуктами, овочами і зеленню.
Звичайно, основне вогнище цивілізації це місто Чехов - одночасно старовинний і сучасний, з розвиненою інфраструктурою, магазинами, кафе і ресторанами. Для занять спортом тут два унікальних у своєму роді об'єкта: Олімпійський комплекс з басейном, тренажерним залом, боулінг клубом, різними спортивними секціями (художня гімнастика, баскетбол, гандбол і багато інших) і льодовий палац «Витязь».
Крім того, поруч з «Чудо-градом» знаходяться два кінноспортивних клубу і знаменитий святе джерело Талеж поблизу старовинного монастиря Свято-Вознесенська Давидова Пустинь.
Раджу з'їздити на екскурсію в Меліхово. Садиба А. П. Чехова перетворена в державний літературно-меморіальний музей-заповідник і знаходиться практично в первозданному вигляді.
переваги:

  1. Селище невеликого формату;
  2. Хороша транспортна доступність, можна доїхати громадським транспортом;
  3. Наявність всіх центральних комунікацій. Інженерні системи прокладені за самими передовими технологіями;
  4. Прокладка електричних мереж під землею;
  5. Цікаве архітектурне рішення;
  6. Пропускний режим, відеоспостереження, цілодобова охорона території;
  7. Хороша екологія;
  8. У проекті спортивний майданчик для дорослих, декоративний ставок, дитячий майданчик, магазин, гостьова парковка;
  9. Широкі внутрішньоселищних дороги;
  10. Радує і естетичний вигляд селища, його єдиний, казковий стиль - зовнішній вигляд в'їзний групи, огорожу, ворота, технічні споруди;
  11. Розвинена зовнішня інфраструктура.
  12. Компетентний, відкритий, уважний власник селища. Надія Михайлівна готова до діалогу і уважно вислухає всі ваші побажання, прохання і поради.

недоліки:

  1. Досить далеко від МКАД;
  2. Немає відомостей про власника і забудовника;
  3. Земля в КП «Чудо Град» призначена для дачного будівництва;
  4. Непрацююча посилання на сайті селища про роботу ЖКГ;
  5. Сторінка «новини» на сайті порожня і «знаходиться в стадії наповнення» з 17 квітня 2014 року. Невже з того часу не сталося нічого цікавого?
  6. Поки селище забудовується ніякої внутрішньої соціальної інфраструктури, крім охорони, немає;
  7. Планується зведення з двох сторін ще двох котеджних селищ.

Вважаю, що котеджне селище «Чудо-град» - зразково-показовий. Це ідеальний варіант, як для тимчасового дачного відпочинку, так і для тривалого проживання. Прекрасно організована комфортне життя поза містом, але з усіма міськими зручностями.
Таблиця 1. Порівняльна, по вартості ділянок без підряду по Сімферопольському шосе

Назва Відстань від МКАД Площа уч-ков, сот. Вартість сот., Руб. Чудо-Град 55 км 10-13 160-235 тис. Олексіївка 50 км 12-25 168-205 тис. Святе джерело 56 км 6-20 140-225 тис. І ...
Таблиця 2. Порівняльна, по вартості ділянок без підряду по інших напрямках
Назва Відстань від МКАД Площа уч-ков, сот. Вартість сот., Руб. Чеховські угіддя Варшавське, 45 км 10-24 90-179 тис. Дмитрівка Village Дмитрівське, 56 км 8-19 250 тис. Москва Річка Новорязанське, 50 15-132 85-300 тис. Наталія Фоміна, спеціально для порталу dompodberem.ru

Шановний читачу! У Вас є можливість познайомитися з оглядовими статями, присвяченими дослідженню Котеджних Селищ.
Статті написані незалежними авторами і містять в собі їхню думку щодо переваг і недоліків конкретного об'єкта, присутнього на ринку житлової нерухомості Підмосков'я.
Підсумкова оцінка за 10-бальною шкалою виводиться із сукупності декількох важливих складових, які враховуються автором статті в комплексі. Вона ні в якому разі не є абсолютним показником. Іншими словами, оцінка 9 балів, дана селищу економ-класу, в якому продаються земельні ділянки без підряду і оцінка 8 балів, отримана селищем бізнес-класу, в якому продаються ділянки з побудованими котеджами, зовсім не означає, що перший селище краще другого. Порівнювати селища і оцінки, отримані ними, слід, виходячи з приналежності їх до тієї чи іншої категорії (від економ до елітного класу), від того, що, власне, пропонується продавцем (ділянки з підрядом або без, будинки, котеджі, таунхауси і т . Д.).
Критерій, тобто істотний, відмітна ознака, на підставі якого проводиться оцінка конкретного селища, включає в себе ряд його особливостей, які можуть бути як перевагами, так і недоліками. Йдеться про розташування (дальність, зручність під'їзду, завантаженість прилеглих доріг, наявність лісових масивів, річок і водойм, загальний екологічний стан місцевості), комунікаціях (наявності або перспективи проведення газу, електрики, водопроводу, каналізації, телефонії і т.п.), внутрішній інфраструктурі (охорона, дитячі майданчики, прогулянкова зона, гостьової парковки і т.п.), зовнішній інфраструктурі (паркові і природоохоронні зони, історичні та культурно-значущі об'єкти архітектури, медичні та соціальні установи, спортивні е і торгово-розважальні комплекси, залізничні станції тощо). Враховуються співвідношення вартості і якості, рівень обслуговування Клієнта відділом продажів, можливі ризики при покупці, репутація Компанії-продавця на ринку.
Опубліковані статті не несуть в собі рекламного або будь-якого іншого замовного характеру. Думка, виражена автором статті може не збігатися з думкою редакції.

Невже з того часу не сталося нічого цікавого?