Реклама
Реклама
Реклама

АШАН в Кунцево Плаза у метро Молодіжна. Найгірший в Москві.

У Західному адміністративному окрузі Москви все дуже погано з торгово-розважальними центрами. Ті, що є - невеликі і винесені за межі МКАД. А інших просто немає, за винятком окраєць і об'єктів поруч. Саме тому все так чекали відкриття ТЦ Кунцево ПЛАЗА у метро молодіжна ...

Торговий центр будувався на базі старого ТЦ, в якому якірним магазином був Ашан Сіті, плюс був боулінг від Космік і фудкорт. І це було вже хоч «щось». Але років 5 назад ТЦ знесли, на його місці почали будувати новий, великий комплекс. Будівництво комплексу затягнулася, але ось нарешті в кінці січня він почав поступово відкриватися. На сьогодні відкрита невелика частина торгово-розважального центру Кунцево ПЛАЗА, де працюють десяток маленьких крамничок, а також Ельдорадо, двоповерховий АШАН і починає відкриватися Космік (правда поки тільки сектором для дітей, боулінг ще в процесі підготовки до відкриття, на жаль).

Щоб було зрозуміло, райони від метро Молодіжна до метро Багратионовская - дуже густонаселені, але абсолютно обділені якимись розважальними закладами. Цілковитий мізер ресторанів і кафе (особливо мережевих загальнодоступних), кінотеатрів, боулінгів, спортивного клубу з басейном, інших розваг. Просто провал.

Просто провал

У майбутньому в ТЦ Кунцево Плаза очікується відкриття багатозального кінотеатру (зараз треба їздити або за МКАД, або на Філі), фудкорту, ресторанів, мережевих магазинів, боулінг-більярду, в загальному, повноцінний нормальний великий торговий центр в межах міста і в крокової доступності. Передати, як про нього мріяло з мільйон жителів Західного Округу - нічого не сказати. І надії на цей ТЦ просто неймовірні у жителів .Вони його хочуть, жадають і чекають. Не забуваючи, скільки університетів і гуртожитків знаходиться в районі метро Молодіжна ... Тобто торговий центр просто приречений на неймовірну відвідуваність покупцями.

Але відкриття нових магазинів йде вкрай неактивно, за місяць роботи тлумачних точок так і не відкрилося. Однак мій пост сьогодні про магазин АШАН, який знову став якірним.

Вперше прийшовши в цей АШАН десь на третій день після відкриття ТЦ, в кінці січня, а даний АШАН позиціонується саме як повноцінний, не як «Сіті», був здивований багатьом нововведенням цього Ашана, про них нижче. Порожні полиці цілих секцій списати можна було на те, що магазин тільки відкрився і ще не все встигли викласти і заповнити. Черги до кас нового типу - просто самим нововведенням, до якого треба звикати. Але ось пройшов місяць, а віз і нині там ...

Але ось пройшов місяць, а віз і нині там

Сьогодні вже 4 раз за місяць забіг в цей Ашан за продуктами, потрібно було тортик серед іншого прикупити. Ось такі полки з тортами я застав ... Чумової вибір, так? Хліба було не набагато більше (особливо свіжоспеченого). Також в цьому АШАН дуже мало фруктів-овочів. І, найпрекрасніше, біля магазину досі немає ліцензії на продаж алкоголю, так що випити тут крім пива нічого не купиш.

Але сама жерсть - це ідіотський, абсолютно тупий і даремний процес оплати покупок. Даний АШАН 2-поверховий. На першому і -1 рівні торгового центру соотв. Заходимо ми в перший рівень, де в своїй основі не продукти (іграшки, канцелярія та інше), спускаємося вже всередині магазину на мінус перший поверх, і там вже продукти. Логічно завершуємо покупки на -1 поверсі, і йдемо намагатися їх оплачувати. А тут нас зустрічає до ідіотизму дурна система.

Щоб оплатити покупку на -1 поверсі, ти повинен вистояти чергу в касу або експрес-касу (не важливо), де касир тобі як зазвичай просканує всі твої покупки і видасть чек на оплату. Оплатити касиру не можна! Йдемо до терміналів оплати, де треба відсканувати чек (вгадаєте, з якого разу сканер зловить код?), Слідуючи інструкціям на екрані, вибрати метод і спосіб оплати (2 або 3 екрану треба для цього читати і жати кнопки), почекати, поки термінал довантажити дані про покупку (не миттєво), ще раз натиснути кнопочку, після цього приступити до оплати готівкою або банківською картою. Якщо картою платите - обов'язково потрібен PIN, навіть якщо зазвичай карткою оплачуєте без пін-коду. Якщо готівкою - вводимо купюри і монети в термінал.

Здавалося б, зроблено це, щоб швидше оплачувати покупки? Так хрін там! Те, що термінал не кожен раз прожевивает купюри і часто їх виштовхує назад, якщо наліком плачу, думаю, не треба пояснювати? Те, що я повинен лізти кудись, де у мене записаний пін-код від банківської карти, щоб оплатити замовлення, прискорює процес оплати? Все це ШВИДШЕ, ніж просто віддати грошей касирові або при касира ж провести paypass-карту банківську по терміналу і розписатися? Дик ні ж, це раз в 5, а то й в 10 - довше, якщо ви ще не зрозуміли.

Здавалося б, оплатив свою покупку через ці глючащие жорстко термінали, і вільний? ДУЛЯ! Як би не так! Термінал вибиває тобі новий чек (не дай бог тобі його ще зі старим сплутати), на якому новий штрих-код, по використанню якого на сканері біля виходу тобі відкриється прохід геть з магазину через турнікети. Тільки ось .... ТАК ТАК!!! Ці сканери штрих-код читають пощастить, якщо рази з п'ятого. Бідний охоронець, який приставлений біля виходу для того, щоб хто через турнікет НЕ проскочив без оплати, мало не матом кричить вже на турнікети глючащие, ну і на невинних покупців заодно теж. Покупці, втім, теж захоплення від того, що «трахкали» з терміналом півгодини, а тепер ще й вийти не можуть спокійно, не відчувають. При тому це настільки прекрасна картина, що думав навіть днями скататися і записати на відео, як бездарно організований метод оплати покупок в магазині, як на нього реагують співробітники магазину, і, головне, покупці.

Є інший спосіб. Піднятися назад на поверх вище, де і входив за покупками - там касирів вже немає, виставлені термінали самообслуговування. Це де треба самостійно сканувати штрих-коди товарів, потім самостійно оплачувати. Думаю, не варто пояснювати, наскільки цей метод зручніше, зрозуміліше і швидше, а особливо для бабульок.

Ви мені заперечите: всі ці термінали поставлені, щоб знизити витрати на оплату праці зайвого персоналу. Так як заперечити, що це зроблено для більшої зручності покупця або для прискорення процесу оплати вийде, вище я докладно пояснив чому. Так ні ж, і витрат тут менше не стало. Особливо на мінус першому поверсі. Де всі ті ж касири сидять і пробивають покупки, вибивають вам потім чек. Тільки чомусь не можна ось відразу їм оплатити. Мабуть, адміністрація магазину вважає, що витратити 10-30 секунд на оплату на місці - довше, ніж витрачати 3-8 хвилин на публічний секс з терміналами і сканерами штрих-кодів.

Я б з великим задоволенням взяв дирекцію російського АШАН, привів їх в цей магазин в суботу або неділю ввечері, і сходив за покупками. Щоб вони своїми очима побачили, яку херню вони накрутили.

У всьому цьому поганому є і промінчик гарного. Відносно недалеко від АШАН-МОЛОДІЖНА є ще 2 АШАН, правда вже на МКАД: це на Рубльовці і у Можайсько-Мінського шосе (Марфино). Своїм ходом туди їхати незручно, на машині без особливих проблем. Є й АШАН у метро Філі, як варіант міського. І знаєте, там і вибір з продуктами нормальний, і каси нормальні. Чи піду я ще в АШАН на Молодіжку? Неееееееееееееееееееее, ні за які пряники. І не дай бог експеримент в АШАН Молодіжна визнають успішним і поширять на інші магазини мережі ...

Дуже сумно, що перший якірний магазин нового ТЦ Кунцево Плаза виявився таким потворним і непродуманим. Все ж плекаємо надії, що до літа відкриються кінотеатр, боулінг-більярд, фудкорт, ресторанні дворики, мережеві ресторани, спортклуб та багато брендові мережеві магазини. Але щось поки зрушень теж немає, і це дуже засмучує.

І PS У зв'язку із збільшенням потоком людей, що йдуть від метро в бік ТЦ, з'явилася і логістична проблема з пропускною спроможністю вузького тротуару уздовж проїжджої частини. Реально людські пробки, так як по шляху від метро до ТЦ є ще і пересадочний вузол на автобуси і маршрутки, дуже популярний. І пройти від Молодіжної повз кінотеатр БРЕСТ до ТЦ - дуже складно. Хоча тротуар там можна розширити дуже істотно, просто «знісши» кущі і газончик біля кінотеатру (ну газону там немає, просто пустир занедбаний) і зробивши там нормальну пішохідну зону. Цікаво, буде це втілено чи ні? Але це вже питання до Управі районі.

17309 Total Views 4 Views Today

Чумової вибір, так?
Вгадаєте, з якого разу сканер зловить код?
Здавалося б, зроблено це, щоб швидше оплачувати покупки?
Те, що термінал не кожен раз прожевивает купюри і часто їх виштовхує назад, якщо наліком плачу, думаю, не треба пояснювати?
Те, що я повинен лізти кудись, де у мене записаний пін-код від банківської карти, щоб оплатити замовлення, прискорює процес оплати?
Все це ШВИДШЕ, ніж просто віддати грошей касирові або при касира ж провести paypass-карту банківську по терміналу і розписатися?
Здавалося б, оплатив свою покупку через ці глючащие жорстко термінали, і вільний?
Чи піду я ще в АШАН на Молодіжку?
Цікаво, буде це втілено чи ні?