Реклама
Реклама
Реклама

Як святкуватимуть Новий рік 2019 Петербурзі

Розповідаємо, як Петербург зустріне Новий рік - детальна інформація про святкові гуляння в ніч з 31 грудня на 1 січня в різних районах міста.

Розповідаємо, як Петербург зустріне Новий рік - детальна інформація про святкові гуляння в ніч з 31 грудня на 1 січня в різних районах міста

Новорічні заходи розпочнуться 22 грудня з приїзду до Північної столиці головного чарівника країни - Діда Мороза. У цьому році він опуститься на Двірцеву площу в повітряній кулі, а після - урочисто запалить вогні на головній ялинці міста.

В цей же день 22 грудня Дід Мороз відкриє масовий забіг своїх колег, які стартують від Двірцевій площі. Справжня армія Дідів Морозів пробіжить по Мільйонній вулиці, Аптекарському провулку, набережної річки Мийки і фінішує в Арку Головного Штабу.

ярмарки

На Піонерській площі 22 грудня відкриється найбільша Різдвяний ярмарок , На якій можна буде не тільки придбати тематичні сувеніри, а й взяти участь у повноцінній розважальній програмі та покататися на ковзанах на величезному ковзанці. Крім неї святкові ярмарки розгорнуться в Анненкирхе , На території простору Севкабель Порта , на Єлагіна острові , в нової Голландії . Ще більше місць - в нашому спеціальному розділі "Ярмарки" .

Ще більше місць - в нашому спеціальному розділі   Ярмарки

Звичайно ж, найголовніші новорічні заходи розгорнуться на Двірцевій площі з вечора 31 грудня. За кілька годин до опівночі буде перекрито автомобільний рух по Невському проспекту. Основні святкові гуляння розпочнуться о 23:00 і триватимуть до 4:00 1 січня. Крім Двірцевій площі майданчиками для гулянь стануть Великий Гостинний Двір і Мала Стаєнна вулиця.

Крім Двірцевій площі майданчиками для гулянь стануть Великий Гостинний Двір і Мала Стаєнна вулиця

Яке свято без феєрверку? Рівно о 3 годині ночі петербуржців і гостей міста запрошують насолодитися традиційним масштабним піротехнічним шоу над акваторією Неви. Феєрверк стане своєрідним завершенням офіційних масових гулянь в новорічну ніч і символічно позначить наступ нового 2019 року.

Однак не обов'язково їхати в самий центр міста, щоб зануритися в атмосферу новорічних гулянь і веселощів.

Виборзький район

У будинку культури "Суздальський" (Суздальський проспект д.3.к1) 1 січня 0:30 почнуться новорічні гуляння "Поки годинник 12 б'ють", організовані адміністрацією району. А в 2 ночі тут пролунає святковий феєрверк.

Калінінський район

Жителів Калінінського району чекають 31 грудня в 22.00 на майданчику поруч з ТРК "Родео Драйв". Тут заплановані виступи групи "Рандеву", Едуарда Хиля-молодшого, поп-групи "Діскомафія", показ фолк-шоу групи "Колесо" та піротехнічне шоу.

Колпинский район

Святкові народні гуляння в Колпінском районі пройдуть на площі в сел. Металлострой, в міському саду Колпіно, на вулиці Товлеко сел. Понтонного і на вуличній площадці біля Будинку культури "Саперний" однойменного селища. За інформацією сайту Адміністрації міста, початок заходів о 1:00 1 січня.

Красногвардійський район

Жителів Красногвардійського району чекає вуличний святковий концерт під назвою "Новорічний калейдоскоп". Гуляння пройдуть на дитячому майданчику в арці кварталу №49 і в парку "Малинівка" навпроти д.22-1 по пр. Ентузіастів. Час проведення: з 23:30 до 4:00.

Кронштадтський район

Розпочнеться святкова програма в Кронштадті ще 22 грудня, в цей день на головної новорічної ялинки на якірній площі будуть запалені вогні. В новорічну ніч вуличні гуляння тут продовжаться. Початок заходів о 23:00, закінчення (святковий феєрверк) - 03:00.

Початок заходів о 23:00, закінчення (святковий феєрверк) - 03:00

курортний район

У Сестрорецком парку "Дубки" 23 грудня відбудеться свято новорічної ялинки з розважальною програмою для дітей. Початок о 12:00. А в саму новорічну ніч в 0:30 на Майдані Свободи перед будівлею адміністрації розгорнуться вуличні масові гуляння. Аналогічна програма запланована і в Зеленогорську на Банковій площі і в сел. Пісочний, ВМГ, 8 квартал, д.140.

Невський район

У Невському районі готуватися до зустрічі нового 2019 року почнуть вже 29 грудня. О 12:00 на майданчику за адресою Далекосхідний пр. Будинок 6к1 пройде вуличний свято "Скоро-скоро Новий рік!". Аналогічний захід проведуть о 14:30 в парку Бойового Братства.

Петродворцовий район

У Стрельні 1 січня 0:30 почнуться новорічні вуличні гуляння зі святковим феєрверком. Місце проведення - Санкт-Петербурзьке шосе, відкритий майданчик у д. 67/2.

67/2

У Петергофі нічні гуляння пройдуть на декількох майданчиках: на Самсоніевской площі, на Ропшинских шосе (поруч з будинком №3к9) і на Ботанічній вулиці (майданчик між ГОУ №567 і ГОУ №419).

Пушкінський район

У Пушкіна святкову програму організовують з 0:00 до 04:00 за адресою ул.Магазейная д.40, в цей же час гуляння пройде в Павловську (Піщаний пров. Д.11 / 16). Жителів сел. Олександрівська чекають, щоб відсвяткувати настання Нового року на майдані біля будівлі Олександрівського будинку культури з 0:30 до 3:00.

Олександрівська чекають, щоб відсвяткувати настання Нового року на майдані біля будівлі Олександрівського будинку культури з 0:30 до 3:00

Приморський район

Жителів Приморського району запрошують на святкову програму в парк "Озеро Довгий", де пройде концерт. У розкладі, опублікованому на сайті Смольного, початок заходу о 0:30.

Жителів Дев'яткіна також чекає новорічна програма. Так, наприклад, в Муріно (Західний мікрорайон) на перетині бульвару Менделєєва і вулиці Шувалова з 26 грудня по 9 січня розгорнеться новорічний ярмарок, буде працювати дитяче містечко (каруселі, батути, конкурсні намети) і пройдуть концертні розважальні програми. У зв'язку з цим частину вулиці Шувалова буде перекрита для руху автотранспорту.

У зв'язку з цим частину вулиці Шувалова буде перекрита для руху автотранспорту

Де вже "ловити" новорічний настрій?

Крім ярмарків одним з головних зимових розваг в місті можна вважати льодові катки. Сьогодні вони все частіше працюють навіть в плюсову температуру, тому раптове потепління не затьмарить святкового настрою. У нашому недавньому огляді ділимося адресами самих атмосферних катів міста і передмість: каток на останньому поверсі ДЛТ або прямо в центрі Нової Голландії, з видом на затоку і вогненні заходи, з палацовими декораціями або з чарівною підсвіткою серед сосен.

Всі новорічні та різдвяні події Санкт-Петербурга і передмість можна знайти в нашому спеціальному розділі на сайті, де зібрано найбільша підбірка заходів.

Яке свято без феєрверку?
Де вже "ловити" новорічний настрій?