Реклама
Реклама
Реклама

У Борисполі затримали банду чорних ріелторів

Під Києвом правоохоронці викрили схему "віджиму" квартир у одиноких пенсіонерів. Затримано трьох учасників організованої злочинної групи "чорних ріелторів", які відбирають майно у людей похилого віку, які вже встигли привласнити 2 квартири, що належать літній киянці і жителю Борисполя.

Про це повідомила прес-служба поліції Київської області.

За словами начальника обласної поліції Дмитра Ценова, з початку 2017 зловмисники підшукували самотніх пенсіонерів, в разі зникнення яких, ніхто нічого не запідозрить.

За словами начальника обласної поліції Дмитра Ценова, з початку 2017 зловмисники підшукували самотніх пенсіонерів, в разі зникнення яких, ніхто нічого не запідозрить

Фото: kv.npu.gov.ua

"Псевдоблаготворітелі входили в довіру до старими, поїли їх невстановленими речовинами і алкоголем, після чого обманом примушували віддавати документи і ставити підписи під дорученнями на квартири. Для запобігання зриву угод на право заволодіння квартирами, аферисти викрадали людей похилого віку і незаконно утримували в сусідній Чернігівській області" , - розповів він.

Підозрюваними виявилися жителі Бориспільського району Київської області. Серед них двоє чоловіків 31 і 36 років і жінка 50 років.

Під час проведення санкціонованих обшуків у їхніх домоволодіннях вилучені документи, що підтверджують факти незаконного заволодіння правами на нерухоме майно.

Встановлено два факти, коли у пенсіонерів відібрали квартири. Слідчим управлінням поліції Київської області проводиться досудове розслідування. Порушено кримінальні виробництва за статтями 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та стаття 190 (Шахрайство) КК України. Зловмисникам загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше "Країна", в Києві подружжя-шахраї намагалися продати чужу квартиру за фальшивими документами.

Ми писали, нерухомість стрімко дешевшає, але стає все більш ризикованим вкладенням.

підписуйся на Країну в Twitter . Дізнавайся першим найважливіші та найцікавіші новини!