Реклама
Реклама
Реклама

Собянін оглянув хід будівництва медичного комплексу в Комунарка

Фото: портал мера і уряду Москви / Денис Грицьків

Сергій Собянін оглянув хід будівництва багатопрофільного клінічної лікарні з пологовим будинком в Комунарка.

"Вперше за останні десятиліття в чистому полі зводиться найбільший лікарняний комплекс в складі дитячої лікарні, дорослої лікарні, пологові будинки, діагностичного та амбулаторного центрів. Перша черга - лікарняний і діагностичний комплекс - буде введена вже в наступному році, друга черга - пологовий будинок, амбулаторний центр і дитяча лікарня будуть введені в 2020 році ", - цитує мера Агентство "Москва" .

За словами Собяніна, проект зроблений за найсучаснішими технологіями, з найсучаснішим обладнанням. "Буде одним з кращих медичних комплексів не тільки в Москві, але і в країні", - зазначив мер. Перших пацієнтів лікарня прийме вже в 2019 році.

Будівництво Медичного центру "Новомосковський", що складається з дев'яти корпусів і розрахованого на 1016 місць, в селищі Комунарка почалося в листопаді 2016 року.

Будівництво установи загальною площею 156,1 тисячі квадратних метрів ведеться в два етапи. В рамках першого етапу з листопада 2016 року по березень 2019 року триває будівництво палатного корпусу на 606 ліжок, лікувально-діагностичного корпусу, допоміжного корпусу; патологоанатомічного корпусу, а також інженерно-технічні споруди.

В рамках другого етапу з квітня 2016 року по березень 2020 року ведеться будівництво амбулаторного корпусу, дитячого корпусу на 180 міс, пологового будинку, розрахованого для 130 породіль, а також інфекційного корпусу, підстанції швидкої допомоги та різні інженерно-технічні споруди.

Загальна будівельна готовність об'єкта на сьогодні становить 43%. Лікарняний комплекс, включаючи реанімаційні відділення і 30 операційних блоків, буде оснащений найсучаснішим медичним обладнанням відповідно до світових стандартів. У свою чергу, вертолітний майданчик на даху центру дозволить приймати екстрених хворих, що доставляються санітарною авіацією.

Поділитися в соціальних мережах: