Реклама
Реклама
Реклама

Балух змушений приймати сильні знеболюючі препарати - адвокат

цею материал Доступний по-русски

Незаконно засуджений український активіст голодує з середини березня.

Незаконно засуджений український активіст голодує з середини березня

Володимир Балух голодує з середини березня / Радіо Свобода

Про це повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на адвоката Ольгу Дінзе, яка відвідала сьогодні свого підзахисного в СІЗО Сімферополя після судового засідання.

«У мого підзахисного хворобливий вигляд, він себе дуже погано почуває. Володимира мучить сильний головний біль, запаморочення, біль у спині і печінки. Він приймає знеболюючі препарати. Ситуація з голодуванням залишається без змін », - зазначила адвокат.

Читайте також Ув'язнений окупантами в Криму Балух з початку голодування втратив близько 30% ваги - правозахисники

Як повідомляв УНІАН, 10 вересня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму не задовольнив апеляційну скаргу адвоката Дінзе на відмову іншого суду в умовно-достроковому звільненні Балуха, який голодує з середини березня.

Балух продовжує безстрокове голодування . Після місяця повної відмови від прийому їжі кримський архієпископ УПЦ КП Климент переконав Балуха вживати мінімальний набір продуктів (дві склянки вівсяного киселю, 50-70 грамів сухарів з чорного хліба і чай з медом), який підтримує «балансування на нульовій позначці».

*** ФСБ РФ затримала Балуха 8 грудня 2016 року, стверджуючи, що нібито на горищі його будинку знайдено 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Підконтрольний Росії «суд» в Криму визнав Балуха винним в зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тис. Рублів (близько 4,6 тис. Грн).

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, встановленого у дворі його будинку.

МЗС України і США наполягають на звільненні українського активіста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter