Реклама
Реклама
Реклама

Опубліковано топ-30 найбагатших жінок Росії - Wonderzine

Журнал Forbes склав список 30 найбагатших жінок Росії. На відміну від списку ста найвпливовіших жінок світу, який щорічно становить американський Forbes, в російській версії журналу увага приділялася лише фінансового стану увійшли до нього жінок. Крім того, в списку також наводяться дані про вік героїнь (їх середній вік - 50,5 років) і кількості їхніх дітей.

Перше місце в списку Forbes зайняла президент компанії Inteco Management Олена Батурина, чий статок оцінюється в мільярд доларів. У першу п'ятірку також увійшли Ольга Белявцева - член ради директорів і співвласниця «Прогрес Капітал» (компанія контролює 35% акцій заводу «Прогрес», що виробляє дитяче харчування і мінеральну воду), Тетяна Бакальчук - генеральний директор інтернет-магазину Wildberries, Наталя Луценко - співвласниця групи компаній «Співдружність», що займається логістичним бізнесом і виробництвом олії, і Мусліма Латипова, яка заснувала мережу продуктових магазинів «Бахетле».

Наймолодша учасниця списку - 27-річна Каміля Шаймієва, міноритарний акціонер групи компаній «ТАИФ» і внучка першого президента Татарстану Мінтімера Шаймієва. Згідно з інформацією Forbes, Каміля Шаймієва закінчила МДІМВ, а в 2013-2014 роках входила до ради директорів «ТАИФ». Найстарші учасниці списку - 68-річні Тетяна Чалих (cовладеліца ЗАТ «Мосстроймеханизация-5») і Надія Мартьянова (генеральний директор страхової компанії «Макс»).

У самому списку Forbes не вказується освіту його героїнь і їх наукові ступені. Більш того, ці відомості наводяться не в усіх досьє на учасниць списку. Зате в списку Forbes вказується кількість дітей його героїнь - очевидно, щоб показати, що вони успішні не тільки в професійній сфері. Так, у Наталії Касперський, генерального директора групи компаній InfoWatch і засновниці «Лабораторії Касперського» (вона заснувала компанію в 1997 році разом зі своїм колишнім чоловіком Євгеном Касперського), п'ятеро дітей.

Окремо варто відзначити обкладинку номера з виносом «Пані прес-секретар». Очевидно, авторам журналу здається, що «Пані прес-секретарка» звучить образливо, і фемінізація мови до Forbes поки не добралася.

Очевидно, авторам журналу здається, що «Пані прес-секретарка» звучить образливо, і   фемінізація   мови до Forbes поки не добралася

Детальніше ознайомитися зі списком Forbes можна на сайті журналу.