Реклама
Реклама
Реклама

Все про керамічних блоках: особливості, переваги, ціна. вивчаємо відгуки

  1. Що таке керамічні блоки?
  2. Керамоблоки: зважуємо «за» і «проти». Відгуки
  3. Керамічні блоки Поротерм (Porotherm): особливості та ціна

Керамічні блоки, незважаючи на свою недавню появу в будівельній сфері, вже встигли зарекомендувати себе як дуже перспективний, високотехнологічний стіновий матеріал складної порожнистими форми, що забезпечує низьку теплопровідність і дозволяє застосувати до сировини термін «тепла кераміка» Керамічні блоки, незважаючи на свою недавню появу в будівельній сфері, вже встигли зарекомендувати себе як дуже перспективний, високотехнологічний стіновий матеріал складної порожнистими форми, що забезпечує низьку теплопровідність і дозволяє застосувати до сировини термін «тепла кераміка».

Що таке керамічні блоки?

Завдяки унікальній технології виготовлення, повністю виключає можливість кустарного виробництва, в структурі керамічного блоку Поротерм (Porotherm) чітко виділяються наскрізні канали, а по зовнішній блокової поверхні проходять численні поздовжні поглиблення і виступи. В якості базового сировинного ресурсу виступає високоякісна глина. Саме вона задає виняткові експлуатаційні властивості, екологічну безпеку і доступну цінову політику щодо готових виробів.

Сьогодні можна зустріти величезну кількість палких суперечок і гучних висловлювань щодо якості та економічної доцільності застосування керамоблоков, серед яких як позитивні відгуки, так і негативні.

Отже, спробуємо аргументовано розібратися в ефективності застосування настільки нового будівельного ресурсу для зведення об'єктів.

Керамоблоки: зважуємо «за» і «проти». Відгуки

Керамоблоки - високоміцний стіновий матеріал.

Як стверджують виробники, марочна міцність матеріалу досягає середньої позначки, але не нижче М100, що дає можливість успішно зводити багатоповерхові конструкції, не використовуючи додаткове армування. Однак на практиці, судячи з відгуків забудовників, міцність керамічних блоків в три рази менші, ніж заявлена, до того ж вони не проходять випробування на вигин, а при деформації фундаменту утворюються тріщини і навіть руйнування.

Керамоблоки не потребують утеплення.

Вивчаючи сайти заводів-виготовлювачів і їх дилерів, можна зустріти інформацію про те, що блоки, товщина яких не перевищує 38 см, можна сміливо використовувати без додаткового утеплення. Однак все залежить від кліматичних умов Вашого регіону і проведених теплотехнічних розрахунків. Наприклад, згідно з відгуками забудовників, керамоблочная стіна не потребує утеплення лише при використанні виробів шириною не менше 51 см.

В іншому випадку, щоб уникнути теплових втрат доцільно скористатися теплою штукатуркою або облицювальною цегляним матеріалом.

Використання традиційного цементного розчину для укладання.

Заводи-виробники рекомендують використовувати спеціальну фірмову теплу суміш, але зовсім не виключають можливість застосування звичайного цементного розчину . Втім, з цього приводу існує безліч відгуків і думок, серед яких судження про те, що з-за високої теплопровідності цементної суміші всі достоїнства теплої кераміки зводяться на «ні». Цей факт обов'язково потрібно враховувати при розрахунку основних теплотехнічних показників.

Застосування з'єднань паз-гребінь дозволить домогтися максимальної герметичності швів.

Подібне з'єднання забезпечує щільне прилягання блоків один до одного, дозволяє знизити витрату будівельного розчину, час на зведення об'єкта і забезпечує належний рівень теплоеффектівності. Однак тут не враховуються можливі дефекти в геометрії доступного за ціною керамічного блоку, а якщо ще приплюсувати дефекти в безпосередній кладці матеріалу, то вкрай складно розмірковувати про герметичності вертикальних швів. Все ж краще скористатися додатковою обробкою швів, інакше вони будуть пропускати холодне повітря.

Висока швидкість кладки.

Вивчивши відгуки людей, які вже мають раніше певний досвід роботи з керамічними блоками, Ви зрозумієте, що швидке зведення стін з їх можливо завдяки великим габаритам і легкій вазі стінового матеріалу. А з урахуванням того, що цементний розчин наноситься лише на горизонтальну поверхню, стає зрозуміло і те, чому всі виробники в один голос запевняють в раціональності використання керамоблоков. Однак не варто забувати, що на практиці важливі досвід і навички в роботі з будь-яким стінових матеріалом, і цей ресурс - далеко не виняток. Робота з тендітною керамікою і специфічним розчином вимагає від виконавця високої кваліфікації і акуратності, наявності будівельного інвентарю та знання технології процесу укладання.

Висока ціна керамічних блоків.

Що стосується вартості, то вона, безумовно, трохи вище розцінок на аналогічні будівельні продукти. Так, наприклад, ціна 1 блоку в залежності від маси, розмірів і міцності варіюється в межах 75 - 170 рублів (2-5 доларів США). Якщо враховувати ще необхідність придбання спеціального розчину, добірних виробів, то ціна будови з керамічних блоків перетворюється в досить відчутну суму, яка не перевищує вартість будови з інших сучасних будматеріалів. При цьому використання такої сировини дозволить забудовнику в подальшому значно заощадити на теплоізоляційних заходах.

Керамічні блоки Поротерм (Porotherm): особливості та ціна

Керамоблоки Поротерм (Porotherm) - це високоміцний будівельний матеріал нового покоління, розроблений на базі застосування інноваційних технологічних рішень і унікальних, вікових традицій керамічної промисловості. Поєднання виняткової якості великоформатних виробів, відмінних характеристик міцності і можливості надійного з'єднання в паз-гребінь визначають легкість і неперевершену зручність зведення багатоповерхових конструкцій за допомогою керамічних блоків Поротерм (Porotherm).

Серед інших параметрів, прекрасно характеризують такий неординарний стіновий матеріал, можна виділити:

  • високі звукоізоляційні властивості,
  • здатність зберігати тепло і пропускати пар;
  • економічна витрата будівельного розчину (менше на 30-35%);
  • відмінний рівень термічного опору;
  • можливість створення сприятливого та здорового мікроклімату в будинку;
  • різноманіття габаритів, що сприяють розробці та втіленню абсолютно несподіваних архітектурних деталей і стилів;
  • ціна керамічних блоків Поротерм (Porotherm) конкурентоспроможна і демократична: в середньому 100 рублів за 1 штуку (3 долари США);
  • завдяки можливості комбінування різних видів будівельно-оздоблювальних матеріалів, блоки успішно використовуються для комплексного будівництва (зовнішні стіни, міжкімнатні перегородки, напівкруглі вікна, башточки і дугоподібні стіни). Все це дає передумови для реалізації незвичайних будівельних проектів, заснованих на індивідуальних кресленнях з використанням сучасних архітектурних конфігурацій.

Що таке керамічні блоки?
Що таке керамічні блоки?