Реклама
Реклама
Реклама

Земельний податок у 2017 році

  1. Земельний податок у 2017 році: база
  2. Земельний податок за 2 квартал 2017 року: термін сплати
  3. Розрахунок земельного податку у 2017 році
  4. Податкова ставка земельного податку за 2016 рік
  5. Декларація по земельному податку: терміни здачі та порядок заповнення
  6. Термін сплати земельного податку в 2017 році

Розберемося, хто платить і як рахувати земельний податок у 2017 році. Земельний податок є місцевим податком. Це означає, що в Податковому кодексі встановлені тільки основні поняття. А точні ставки встановлюють місцеві влади. Про те, які ставки земельного податку діють в 2017 році, як розрахувати і сплатити земельний податок у 2017 році і за 2 квартал 2017 року, ми розповіли нижче.

Завантажити:

Земельний податок у 2017 році: база

Земельний податок встановлюється нормативними правовими актами представницьких органів муніципальних утворень, вводиться в дію і обов'язковий до сплати на територіях цих муніципальних утворень (п. 1. ст. 387 НК РФ). У містах федерального значення, Москва і Санкт-Петербург, земельний податок встановлюється Податковим кодексом РФ і законами зазначених суб'єктів РФ.

Представницькі органи суб'єктів РФ мають право встановлювати податкові ставки в межах, встановлених главою 31 НК РФ, визначати порядок і терміни сплати, а також вводити пільги і звільнення від податку для окремих категорій громадян.

Земельні ділянки, які перебувають у власності фізичних осіб або належать їм на праві постійного користування, право довічного успадкованого володіння, обкладаються земельним податком.

Кадастрова вартість земельної ділянки на 1 січня кожного року це податкова база для розрахунку податку. Відомостями про таку вартість володіють органи Федеральної служби державної реєстрації, кадастру і картографії - Росреестр.

До омпания вправі в середині року зменшити податок на землю, якщо у ділянки змінилася кадастрова вартість. Перевірте, чи є у вас підстави, щоб знизити податок, в статті " Три пояснення, щоб обгрунтувати зниження авансів по землі ".

Податковим періодом для земельного податку визнається календарний рік (п. 1 ст. 393 НК РФ).

Земельний податок за 2 квартал 2017 року: термін сплати

Зараз бухгалтерів цікавить, який встановлений термін сплати земельного податку за 2 квартал 2017 роки? Відповідаємо - в Податковому кодексі квартальний терміни сплати авансових платежів не прописані. Їх встановлюють місцеві влади. Щоб дізнатися, який термін сплати земельного податку за 2 квартал встановлений в вашому регіоні, зайдіть на офіційний сайт ФНС Росії, виберіть свій регіон і перевірте, чи потрібно вам платити аванси і коли. Сервіс знаходиться в розділі "Електронні сервіси", "Довідкова інформація про ставки і пільги з майнових податків".

Наприклад, в Чукотському автономному окрузі земельний податок за 2 квартал потрібно заплатити до 15 липня 2017 року, а в Москві - до 31 липня.

Ці матеріали обов'язково стануть в нагоді в роботі бухгалтера:

Корисні сервіси:

- зразок платіжного доручення ви знайдете в сервісі довідник платежек`2017 ,

- а актуальний КБК - в Довіднику КБК.

Розрахунок земельного податку у 2017 році

Сам податок для фізичної особи розраховується податковою інспекцією за формулою:

розмір земельного податку

=

розмір ділянки (в кв. м)

х

кадастрова вартість 1 кв. м (руб.)

х

податкова ставка (%)

Податкова ставка земельного податку за 2016 рік

Вона становить 0,3% по відношенню до земельних ділянок:

  • віднесених до земель сільськогосподарського призначення або до земель у складі зон сільськогосподарського використання в населених пунктах і використовуваних для сільськогосподарського виробництва;
  • зайнятих житловим фондом та об'єктами інженерної інфраструктури житлово-комунального комплексу (за винятком частки у праві на земельну ділянку, що припадає на об'єкт, що не належить до житлового фонду і до об'єктів інженерної інфраструктури житлово-комунального комплексу) або придбаних (наданих) для житлового будівництва;
  • придбаних (наданих) для особистого підсобного господарства, садівництва, городництва чи тваринництва, а також дачного господарства;
  • обмежених в обороті відповідно до законодавства Російської Федерації, наданих для забезпечення оборони, безпеки та митних потреб (ст. 27 Земельного Кодексу Російської Федерації);

і 1,5% по відношенню до інших земельних ділянок.

Відомості про податок і його сума вказуються в податковому повідомленні, яке отримують всі платники податків, не пізніше 30 днів, до терміну сплати податку.

У повідомленні відображаються наступні дані:

  • рік, за який розрахований податок;
  • кадастровий номер земельної ділянки, його місцезнаходження;
  • кадастрова вартість землі;
  • податкова ставка;
  • податкові пільги;
  • сума податку.

Декларація по земельному податку: терміни здачі та порядок заповнення

Якщо юридична особа володіє земельною власністю, на ньому лежить обов'язок сплачувати земельний податок і надати в термін декларацію по земельному податку. Важливо не пропустити термін здачі декларації із земельного податку за 2016 рік, так як за запізнення компанію оштрафують.

Хто зобов'язаний надати декларацію по земельному податку, куди сплачувати податок і кому надавати декларацію. А також, в які терміни необхідно здати декларацію по земельному податку в 2017 році, бланк декларації та зразок її заповнення - все це ви знайдете в окремій статті >>>

Термін сплати земельного податку в 2017 році

Податок і авансові платежі з податку підлягають сплаті платниками податків-організаціями в порядку і строки, які встановлені нормативно-правовими актами представницьких органів муніципальних утворень (законами міст федерального значення Москви, Санкт-Петербурга і Севастополя). При цьому термін сплати податку для платників податків-організацій не може бути встановлений раніше терміну, здачі декларації із земельного податку. Податкові декларації із земельного податку представляються платниками податків не пізніше 1 лютого року, що настає після закінчення податковим періодом.

Термін сплати фізособами земельного податку передбачено безпосередньо в Податковому кодексі РФ, а саме не пізніше 1 грудня року, що настає після закінчення (абз.3 п. 1 ст. 397 НК РФ).