Реклама
Реклама
Реклама

Пристрій альтанки, павільйони, альтанка із зелені

  1. Зелені альтанки і павільйони
  2. Проста альтанка із зелені для саду
  3. Декоративні рослини для садової альтанки
  4. Пристрій садової альтанки із зелені

Головна Планування саду • Пристрій альтанки, павільйони, альтанка із зелені Звичайними альтанками, павільйонами і альтанками

із зелені називають групу садових споруд, в яких з тим чи іншим ступенем комфорту можна посидіти на лавці і помилуватися садом.

Основні відмінності між типами альтанок полягають в ступені захисту від погодних умов. Власне альтанки - це переважно невеликі, повністю закриті, засклені садові споруди з дверима, що вкривають від будь-якої негоди, в той час як такі ж за розміром, але з відкритими сторонами, з дахом або без неї павільйони і альтанки із зелені забезпечують лише обмежену ступінь захисту .

Всі три види альтанок виготовляють з найрізноманітніших матеріалів, включаючи деревину, цегла, метал, природний або штучний камінь.

Павільйони і зелені альтанки можна придбати у вигляді готових комплектів різноманітних стилів і форм, а змонтувати їх, як правило, легше, ніж закриті альтанки. Якщо ви любите майструвати, вам буде зовсім нескладно побудувати один з цих простих, але ефектних і незвичайних елементів садового інтер'єру.

Зелені альтанки і павільйони

Зелена альтанка

може оточувати невелику лавку в якомусь відокремленому, затишному місці, відділеному від іншої частини саду стінами, огорожею або густою рослинністю. Павільйон зазвичай розташовується на більш відкритому місці, щоб з нього відкривався гарний вид за межами або всередині саду.

Проста альтанка із зелені для саду

Ця прямокутна альтанка із зелені (рис. 1) є по суті простий перголой, спорудженої з дощок, до якої з трьох сторін додані стандартні гратчасті панелі. Усередині альтанки встановлена ​​кована лавка з дерев'яним сидінням.

Мал. 1 Вид простої альтанки із зелені

Декоративні рослини для садової альтанки

Для оформлення альтанки із зелені (рис. 1) використовуються наступні декоративні рослини:

1. Lonicera periclymenum 'Graham Thomas'
2. Clematis 'Ville de Lyon'
3. Rosa 'Paul's Scarlet Climber'

Пристрій садової альтанки із зелені

Мал. 2 Варіант виконання альтанки в саду

Повернутися в зміст - Елементи планування саду

Повернутися в зміст - Головна сторінка Повернутися в зміст -   Головна сторінка