Реклама
Реклама
Реклама

Химки - місто-будівництво, де можна обійтися без Москви

  1. Купити квартиру тут можна більш ніж в 20 новобудовах, найбільш бюджетну пропозицію зажадає 2,3 млн...
  2. Екологічна обстановка: далеко не курорт
  3. Інфраструктура не встигає за темпами будівництва
  4. Що пропонується на первинному ринку житла

Купити квартиру тут можна більш ніж в 20 новобудовах, найбільш бюджетну пропозицію зажадає 2,3 млн рублів.

Купити квартиру тут можна більш ніж в 20 новобудовах, найбільш бюджетну пропозицію зажадає 2,3 млн рублів

Джерело зображення: Фотобанк Лорі

Підмосковний місто Химки, розташований з північного заходу від столиці, в 3 км від МКАД, - класичний приклад московського міста-супутника, практично злився з містом. Близькість до столиці і розвинена інфраструктура зробили його одним з найпопулярніших у покупців первинного житла. І тут є, з чого вибрати - будівництво в Хімках йде дуже активно, серед представлених проектів чимало таких, які виділяються цікавою концепцією, архітектурою чи місцем розташування. Але є у Хімок і свої специфічні мінуси, серед яких, наприклад, транспортні проблеми: Москву тут видно з вікна, але дістатися до неї по завантажених дорогах - ціла історія.

Про достоїнства і недоліки найбільшого міста-супутника і про те, що можна купити на первинному ринку сьогодні, портал MetrPrice. ru дізнався у провідних експертів ринку нерухомості.

Популярність Хімок обумовлена ​​декількома факторами. Як розповідає Дмитро Пантелеймонов, директор департаменту маркетингу і продажів ГК «Лідер Груп» Московського регіону, перший - це безпосередня близькість до столиці і хороша транспортна доступність, другий - розвинена соціальна і комерційна інфраструктура і третій - наявність робочих місць в місті.

Вид з оглядового майданчика парку імені Льва Толстого на канал імені Москви
Вид з оглядового майданчика парку імені Льва Толстого на канал імені Москви.

Транспортна доступність: «стоїть» Ленинградка і платні дороги

Місто Хімки розташований відразу за МКАД і фактично вже злився з нею в одну велику агломерацію. До найближчої станції метро «Планерна» або «Річковий вокзал» можна доїхати на автобусі всього за 15-20 хвилин, якщо не буде пробок. На електричці до Ленінградського вокзалу можна дістатися за 35 хвилин, а на швидкісному поїзді і зовсім за 14 хвилин. Дмитро Пантелеймонов, зазначає, що час у дорозі на автомобілі до центру столиці становить в середньому 50 хвилин і при цьому на МКАД виїхати жителі Хімок можуть з трьох різних розв'язок по Ленінградському, Новокуркінскому шосе і вул. Молодіжна.

Однак, як стверджує Рустам Арсланов, директор департаменту продажів ГК Гранель , Транспортна ситуація в Хімках досить напружена, оскільки через місто проходить одна з найбільш завантажених трас - Ленінградське шосе, яке в тому числі веде в аеропорт Шереметьєво.

У Химкинском районі проходить також швидкісна автомобільна дорога М11 «Москва - Санкт-Петербург» (в обхід Хімок), яка є альтернативою завантаженої Ленінградці. З 1 липня 2015 року цю траса є платною.

Наземний транспорт в Хімках розвинений недостатньо, особливо в ряді районів. У місті також розташовано кілька залізничних станцій.

«Транспортна доступність міста суперечлива, - резюмує Георгій Новиков, керівник департаменту аналітики і консалтингу компанії «МІЕЛЬ-Новобудови» . - З одного боку, місто безпосередньо межує з Москвою. Найближчими станціями метро є «Річковий вокзал», «П'ятницьке шосе». Автомобілісти можуть дістатися до міста по Ленінградському або Новосходненському шосе. Що стосується Ленінградського шосе, то воно перевантажено, але владою вже передбачена його реконструкція, а також будівництво нових розв'язок, тому дорожня ситуація може стати трохи простіше ».

Загалом, з транспортною доступністю, якщо добиратися в Хімки наземним транспортом, поки що не все так райдужно. Поліпшити ситуацію в місті може поява легкого метро, ​​яке очікується вже в 2017 р

Екологічна обстановка: далеко не курорт

З точки зору екології Химки - не найсприятливіший район для проживання, так як повітря забруднюють розвинена дорожня і залізнична мережі, а також велика кількість шкідливих викидів від виробництв хімічної, легкої, деревообробної та харчової промисловості. Наприклад, на території Хімок функціонує НВО «Енергомаш», що займається виробництвом двигунів для ракет і літаків, вказує Георгій Новиков.

НВО «Енергомаш» імені академіка В
НВО «Енергомаш» імені академіка В. П. Глушко.

У Лівобережних Хімках з 70-х років існує полігон ТПВ «Лівобережний», площею до 20 га. Це звалище довгі роки отруювала жителів м Химки. У 2011 році було прийнято рішення про призупинення прийому побутових відходів з 1 червня 2012 року. У планах заявлена ​​рекультивація земель.

«При цьому дану локацію можна назвати зеленою, бо є Хімкинський лісопарк, Новогорск парк, парк Дубки і Алешкінскіе ліс. Але навіть така кількість зелених зон не здатне очистити повітря від шкідливих викидів », - розповідає Георгій Новиков.

Барашкінскій ставок
Барашкінскій ставок.

Інфраструктура не встигає за темпами будівництва

На перший погляд, об'єктів інфраструктури в Хімках досить багато: в місті з населенням близько 240 тис. Чоловік працює близько 30 шкіл і 60 дитячих садків, більше десятка поліклінік і лікарень. Тут розташовано досить багато супермаркетів і торгових центрів, включаючи такі великі моли як «Мега», «Ашан», IKEA, «Леруа Мерлен», «Ліга», Hoff, меблевий центр «ГРАНД» та ін. Завдяки цьому мешканці Хімок можуть здійснювати всі необхідні покупки, не виїжджаючи за територію міста, а іноді і власного району, що особливо актуально для тих, хто не має власного автомобіля.

Як розповідає Георгій Новиков, також Химки відомі своєю великою спортивною інфраструктурою, причому відразу в різних сегментах спорту - є академія тенісу, траса лижної гонки, лижний полігон і навіть яхт-клуб і гольф-клуб, ну і, звичайно, перлиною можна назвати футбольний стадіон «Арена Хімки».

Футбольний стадіон Арена Хімки
Футбольний стадіон "Арена Хімки"

«Правда, на сьогоднішній день, забезпеченість міста соціально значущої інфраструктурою не відповідає темпам введення житлової нерухомості, - зазначає Марія Литинецкая, керуючий партнер «Метріум Груп» . - Саме тому з лютого 2016 року було прийнято рішення про обмеження нового житлового будівництва в Хімках. Згідно з рейтингом великих підмосковних міст за ступенем забезпеченості інфраструктурними об'єктами, Химки займають 23 місце з 27 ».

Однак, незважаючи на брак соціальної інфраструктури, у жителів Хімок на відміну від багатьох інших міст Московської області є можливість знайти роботу, не виїжджаючи до Москви. У Хімках знаходяться провідні промислові підприємства в сфері авіа- і ракетобудування, близько десятка великих бізнес-центрів, де розташовані штаб-квартири великих російських і іноземних компаній. Крім того, в декількох кілометрах від міста розташований один з найбільших російських хабів - аеропорт Шереметьєво.

Що пропонується на первинному ринку житла

Химки входять в трійку підмосковних міст, на території яких ведеться масове будівництво житла. На сьогоднішній день в стадії активного будівництва перебувають близько 70% новобудов на території міського округу, відзначає Єлизавета Гудзь, заступник генерального директора по аналітиці та консалтингу компанії «НДВ-Нерухомість» .

Пропозиція первинного ринку міста Химки переважно складають проекти комфорт-класу. За даними «МІЕЛЬ-Новобудови», в активній стадії будівництва і продажів знаходяться 59 корпусів в 24 проектах різних сегментів.

  1. ЖК "Альфа Центавра" (ЖК "Хімки Плаза" г. Химки)
  2. р-н "Новокуркіно", мкр. 7
  3. ЖК "Дві столиці"
  4. ЖК "Сонячна система"
  5. ЖК на вул. Кірова, д. 10
  6. ЖК "Ленінградський"
  7. ЖК "Планерний"
  8. ЖК "Авентін"
  9. мкр. "Лівобережний"
  10. ЖК "Подрезково"
  11. ЖК "Мікояна"
  12. ЖК "На Ленінському проспекті" (ЖК "Nuova Vita", ЖК "Нуова Віта")
  13. ЖК "Маяк"
  14. ЖК "Мишкове"
  15. ЖК "Авіатор"
  16. ЖК "Новогорск Парк" (ЖК "Новогорск")

  17. р-н "Новокуркіно", мкр. 8, корп. 5, 6, 7
  18. ЖК "Журавлик"
  19. ЖК "Будинок біля річки"
  20. ЖК "Східної Парк"
  21. ЖК "Квартал 7"
  22. ЖК "Родіонова"
  23. ЖК "Заміський квартал" , Кв-л Івакін
  24. ЖК "Олімпійська Рів'єра Новогорск"

Джерело: Міель-Новобудови

ЖК «Планерний»
ЖК «Планерний». Березня 2016. Джерело: planerniy.ndv.ru

Середня ціна квадратного метра по локації становить 101,9 тис. Рублів, відзначає Георгій Новиков. За його словами, висока ціна обумовлена ​​близькістю до Москви і соціально-розвиненою інфраструктурою, а також переважанням проектів комфорт-класу з поліпшеною обробкою. Вартість «квадрата» в різних сегментах різна: в економ-класі становить 70,15 тис. Рублів, в комфорті-класі 90,8 тис. Рублів, в бізнес-класі - 139,3 тис. Рублів.

ЖК «Будинок біля річки»
ЖК «Будинок біля річки». Джерело: riverhome.ru

Як розповідає Ірина Кірсанова, директор по маркетингу ЗАТ «Пересвет-Інвест» , На ринку новобудов міста Химки велика частка належить однокімнатних і двокімнатних квартирах:

1-кімн (51,1%), середня ціна кв. м - 95 069 рублів, середня вартість пропозицій - 3,87 млн. рублів.

2-кімн (32,7%), середня ціна кв. м - 91 377 рублів, середня вартість пропозицій - 5,64 млн. рублів.

3-кімн (13,5%), середня ціна кв. м - 90 312 рублів, середня вартість пропозицій - 7,5 млн. рублів.

За даними «Міель-Новобудови», сама бюджетна покупка квартири представлена ​​в ЖК «Будинок біля річки» - вартість квартир починається від 2,3 млн рублів. Максимальна вартість покупки в Хімках становить 38,9 млн рублів в ЖК «Олімпійське селище Новогорск. курорт » .

ЖК «Олімпійське селище Новогорск
ЖК «Олімпійське селище Новогорск. Курорт », грудень 2015. Джерело: kurortnovogorsk. ru

З найбільш цікавих варіантів первинного житла експерти також відзначають ЖК «Новогорск Парк» . Особливістю проекту є оптимальне поєднання ціни та якості, а також близькість Новогорск лісопарку.

Серед пропозицій в масовому сегменті, за словами Марії Литинецкой, варто виділити ЖК «Альфа Центавра» . Це квартал комфорт-класу, розташований в самому центрі Хімок, всього в 2,5 км від МКАД. В рамках проекту зведуть чотири 17-поверхових монолітних будинки на 1080 квартир, три будівлі з апартаментами і комерційними площами, дитячий сад і наземний багаторівневий паркінг. Сьогодні в «Альфа Центаврі» у продажу знаходяться одно-, дво- і трикімнатні квартири площею від 40 до 92,3 кв. м. Мінімальна вартість однокімнатної квартири - 3,5 млн руб. (40 кв. М), двокімнатної - 5,7 млн руб. (72 кв. М) і трикімнатної - 6,9 млн руб. (87,5 кв. М).

ЖК «Альфа Центавра»
ЖК «Альфа Центавра». Грудня 2015. Джерело: www.acentauri.ru

Одним з найбільш відомих житлових комплексів Хімок є ЖК «Сонячна система» - проект з унікальною архітектурою та інфраструктурної концепцією, в якій пішохідні зони знаходяться рівнем вище над проїзною частиною. У проекті реалізуються квартири незвичайних форматів - хайфлети (квартири з високими стелями) і лофти, є можливість придбати комору в цокольних поверхах будівлі. Вартість лофтов компактних площ тут починається від 2,9 млн рублів.

Вартість лофтов компактних площ тут починається від 2,9 млн рублів

ЖК «Сонячна система», будинок 1
ЖК «Сонячна система», будинок 1. березня 2016. Джерело: urbangroup.ru

У високобюджетному сегменті Марія Литинецкая відзначає ЖК «Правий берег» , Розташований в 2 км від МКАД, на березі каналу імені Москви. Для жителів комплексу передбачений власний вихід до води і обладнана парковка для яхт і катерів. Комплекс складається з 13 монолітно-цегляних будинків змінної поверховості від 4 до 24 поверхів, при цьому висотні башти розташовані на деякій відстані від води, а ближче до берега комплекс стає малоповерхових. «Сьогодні в ЖК« Правий берег »виставлені на продаж одно-, дво-, трикімнатні квартири площею 45-119 кв. м. Мінімальна вартість однокімнатної квартири - 6,3 млн руб. (45 кв. М), двокімнатної - 8,5 млн руб. (62,2 кв. М), трикімнатної - 11,95 млн руб. (79,2 кв. М). », - розповідає Марія Литинецкая.

З точки зору розвитку проектів житлового будівництва Химки є перспективним містом, кажуть експерти. До очевидних плюсів цього міста відносяться близькість до Москви і розвинена інфраструктура. Серед мінусів варто відзначити складну транспортну ситуацію і несприятливу екологічну ситуацію.