Реклама
Реклама
Реклама

Установка сушильної машини і підключення своїми руками

  1. варіанти монтажу
  2. способи розміщення
  3. Підключення до комунікацій
  4. вентиляція
  5. каналізація
  6. Електрика

На сьогоднішній день все більшої популярності набирають машинки для сушіння білизни. Дані пристрої можуть за один підхід ретельно висушити весь обсяг попрану речей, в той час як пральній машинці під силу тільки половина всього обсягу. Не знаєте, як виконується установка сушильної машини і підключення до мережі? Далі ми надамо покрокову інструкцію по монтажу і фото найбільш важливих етапів приєднання до комунікацій!

варіанти монтажу

Виробники побутової техніки для будинку мають в своїй лінійці кілька типів машинок для сушки білизни: витяжні, конденсаційні і з тепловим насосом. Підключення сушильної машини кожного з видів має свої особливості, що викликано принципом роботи машинок. Наприклад, витяжні моделі проводять сушку за рахунок відводу повітря з вологою в вентиляційну систему. Конденсаційні вироби працюють таким чином: нагріте повітря надходить в камеру з білизною, збирає вологу і проходить через встановлений теплообмінник. Після цього волога осідає в спеціальному лотку, який потрібно після кожного включення спустошувати. Що стосується машинок з тепловим насосом, вони, по суті, працюють по аналогії з попереднім варіантом. Відмінність лише в тому, що вологе повітря проходить не через теплообмінник, а через випарник.

У приватних будинках і квартирах найчастіше виробляють установку витяжних сушильних машин, які потрібно підключити до вентиляції і електрики. Якщо ж немає можливості вивести повітропровід, рекомендується проводити підключення конденсаційної моделі, у якій відводи води проводитися або в лоток, або в каналізацію. Розглянемо два існуючих варіанти монтажу: до вентиляції і до каналізації, але спочатку поговоримо про те, як можна встановити сушильну машину в кімнаті.

Функціональність даних пристроїв Ви можете побачити на наочному відео прикладі:

Огляд техніки Bosch

способи розміщення

Існує кілька способів установки сушильної машини своїми руками. У квартирах і приватних будинках можуть здійснювати монтаж наступним чином:

  • поверх пральної машинки;
  • поруч зі «пральки»;
  • в спеціальній ніші або шафі;
  • під стільницею.

Найбільш популярний варіант - установка сушильної машини на пральну, який також прийнято називати «в колону». У цьому випадку Ви зможете заощадити вільний простір, що особливо актуально в маленьких однокімнатних квартирах. Для того щоб встановити «сушилку» над пральною машинкою в колону, необхідно використовувати спеціальні кріпильні елементи, які йдуть в комплекті.

Монтаж здійснюється досить просто - на корпусі пральки встановлюються протівоопрокідивающіе кріплення і спеціальні ковпачки Монтаж здійснюється досить просто - на корпусі пральки встановлюються протівоопрокідивающіе кріплення і спеціальні ковпачки. Після цього корпус сушильної машини кріпиться в ковпачки, ніжки викручуються і техніка виставляється за рівнем. Існує також варіант кріплення до стіни за допомогою спеціальних рейок, але його застосовують вкрай рідко. Єдиний важливий момент - пралка не повинна бути вузькою (мається на увазі вже сушарки), інакше стійкість верхнього корпусу буде сумнівною.

До Вашої уваги наочна інструкція по установці сушильної машини на пральну:

Як правильно встановити техніку

Простіший варіант установки - поряд з пральною машинкою. У цьому випадку буде потрібно більше місця, але в той же час техніка буде стійкіше і відпаде ймовірність негативного впливу сушильної машинки на пральну при роботі. Найчастіше такий варіант використовують в просторих будинках і квартирах з великою ванною кімнатою або окремо передбачених приміщенням, наприклад, гардеробом або пральні. Монтаж не представляє нічого складного, необхідно всього лише встановити корпус в потрібному місці і викрутити ніжки, щоб техніка була виставлена ​​строго за рівнем. Простіший варіант установки - поряд з пральною машинкою

Якщо Ви тільки робите ремонт в квартирі і задумалися над установкою сушильної машини, можна завчасно виготовити для неї нішу з гіпсокартону. Більш складний, але зручний варіант - зробити спеціальний шафа для монтажу в колону. І першу і другу ідею рекомендуємо переглянути на фото прикладах: Якщо Ви тільки робите ремонт в квартирі і задумалися над установкою сушильної машини, можна завчасно виготовити для неї нішу з гіпсокартону

Ну і останній варіант установки - під стільницею або раковиною. Якщо габарити техніки невеликі, чому б не зекономити місце і не встановити корпус в кухонному гарнітурі? Така ідея дуже популярна, до того ж якщо Ви вибрали конденсаційну модель, каналізація буде знаходитися поруч, що спростить підключення сушарки до зливу. Ну і останній варіант установки - під стільницею або раковиною

Підключення до комунікацій

Коли Ви закінчите з установкою сушильної машини в колону, потрібно буде перейти до її підключенню до вентиляції або каналізації, в залежності від того, який тип пристрою Ви вибрали.

вентиляція

Що стосується вентиляції, тут все просто. З однієї зі сторін корпусу знаходиться вентиляційний отвір, до якого потрібно підключити гнучкий повітропровід. Кріплення здійснюється спеціальним хомутом, що йде в комплекті. Другий кінець гофри потрібно вивести або в систему центральної вентиляції, або в кватирку, якщо такої системи немає. Звертаємо Вашу увагу на те, що перегинати гофру на 90о не рекомендується, тому що в цьому випадку витяжка буде працювати на порядок гірше. Намагайтеся вивести повітропровід з мінімальними вигинами і поворотами.

каналізація

Якщо Ви купили конденсаційний тип сушильної машини, можна зливати після кожної сушки лоток з водою, а можна полегшити собі життя і підключити техніку до каналізації. Для останнього варіанту монтажу передбачено спеціальний зливний отвір, яке з'єднується з каналізацією звичайним шлангом. Підключення в цьому випадку аналогічно підключенню пральної машинки - необхідно всього лише вивести шланг або відразу в слив, або тимчасово в раковину / унітаз. Якщо Ви купили конденсаційний тип сушильної машини, можна зливати після кожної сушки лоток з водою, а можна полегшити собі життя і підключити техніку до каналізації

Електрика

Ну і остання з комунікацій - домашня електромережу. Для підключення сушильної машини до мережі своїми руками можна вивести окрему лінію від розподільного коробки, а можна використовувати розетку. Останній варіант електромонтажу логічніше використовувати, тому що потужність техніки для дому зазвичай не перевищує 2,5 кВт. Єдиний нюанс, який Вам необхідно враховувати - розетка обов'язково повинна бути із заземленням. Крім цього електричну мережу, яка обслуговує сушилку, необхідно захистити УЗО і автоматичним вимикачем, щоб убезпечити мережу від перевантаження і витоків струму . Як правило, в розподільчому щитку досить підключити УЗО на 16А і такий же автомат. Ну і остання з комунікацій - домашня електромережу

Ось і вся інструкція по якій виконується установка сушильної машини і підключення своїми руками. Рекомендуємо використовувати спосіб монтажу - в колону над пральки, щоб просто не витрачати квадратні метри кімнати! Як Ви бачите, складнощів в монтажі немає, тому все можна зробити самому. У той же час вартість виклику майстра коливається від 1500 до 4000 рублів, залежно від складності робіт. Так навіщо платити таку ціну, якщо все можна зробити самостійно?

Схожі матеріали:

Не знаєте, як виконується установка сушильної машини і підключення до мережі?
Якщо габарити техніки невеликі, чому б не зекономити місце і не встановити корпус в кухонному гарнітурі?
Так навіщо платити таку ціну, якщо все можна зробити самостійно?