Реклама
Реклама
Реклама

Mobile-review.com Знайомство з інтерактивною іграшкою Furby 2012

  1. Комплект поставки: іграшка Інструкція Furby - це дітище якогось Девіда Томпсона, який продав...
  2. Дизайн
  3. досвід експлуатації
  4. висновок

Комплект поставки:
  • іграшка
  • Інструкція

Furby - це дітище якогось Девіда Томпсона, який продав розробку компанії Tiger Electronics. І вже ця компанія продала всі права на Furby компанії Hasbro, яка випустила другу і третю (про яку піде мова) версії іграшки. Перша версія, до речі, вийшла аж в 1998 році.

Перша версія, до речі, вийшла аж в 1998 році

Зліва - Furby 2012 праворуч - Furby 2005

Відрізняється Furby від звичайних іграшок тим, що реагує на те, що ви з ним (нею?) Робите. Звичайно, є і більш просунуті штуковини, але коштують вони помітно дорожче. А ось Furby в США коштує близько 50 доларів.

У Росії, втім, ситуація звичайна - на «сірому» ринку ціни починаються тисяч від 5 і йдуть в стратосферу (перед Новим роком були «птахи» і по 12 тисяч рублів), а офіційні поставки будуть тільки в лютому (з 23 числа), ціна буде 4 300 рублів. Так що можна починати писати гнівні листи в Hasbro, вони і будуть постачати іграшки на наш ринок.

Упаковка і комплектація

Коробка, як мінімум, прикольна, виглядає незвично. Виконано все якісно, ​​тут і тиснення, і навіть зверху є приклад «хутра» іграшки. Коротше кажучи, приємно подарувати і отримати в подарунок.

Всередині - сама іграшка і інструкція англійською мовою, все зрозуміло і прозоро. Немає батарейок - на мій погляд, це якась дивна економія. Рекомендується використовувати батарейки Duracell, про це трохи пізніше.

Дизайн

Виглядає Furby 2012 цікаво, іграшка виконана в шести кольорах, незабаром повинні з'явитися ще чотири.

Виглядає Furby 2012 цікаво, іграшка виконана в шести кольорах, незабаром повинні з'явитися ще чотири

Різноманіття кольорів Furby 2012

Мені особисто найбільше подобається біла іграшка, ну і, може бути, чорна. На тесті був фіолетовий варіант, вживу іграшка виглядає трохи не так, як на рекламних фотографіях - майте це на увазі при виборі забарвлення.

У будь-якому випадку, основні моменти однакові: знизу - відсік для чотирьох пальчикових батарей і кнопка перезавантаження, також у кожного Furby є «лапи» (внизу з відсіку для батарей виїжджають спеціальні напрямні), є пластикові вуха, очі (два ЖК-екрану) і хвіст. Десь всередині заховані мікрофон і динамік, навіщо все це треба - розповім далі.

Десь всередині заховані мікрофон і динамік, навіщо все це треба - розповім далі

досвід експлуатації

Коротенько про Furby можна дізнатися із знятих мною роликів, я постарався в мінімум хронометражу «впихнути» максимум інформації. Знімав я їх помітно раніше написання огляду, так що якісь оцінки цілком можуть відрізнятися.


Почнемо з того, на що реагує Furby.

  1. Мова. Не настільки важливо, що ви говорите - головне, щоб Furby «зрозумів», що це саме мова. Тоді іграшка буде невпопад щось відповідати на своїй мові, Furbish.
  2. Музика. Якщо Furby розпізнає музику - почнеться ціле шоу з пританцьовування, морганням очима, іноді іграшка навіть захоче підспівувати.
  3. Погладжування по спині - є вбудований сенсор.
  4. Лоскіт (пузика і боків) - туди також вбудовані сенсори.
  5. Перевертання - є акселерометр, можна трясти іграшку, перевертати і так далі.
  6. Смикання за хвіст - є спеціальний сенсор, спрацьовує з відчутним клацанням.
  7. Годівля - в дзьобик Furby помістили кнопку у вигляді язичка, можна на неї натиснути, і тоді іграшка «їсть».
  8. Інші Furby - як я розумію, справа в наявності ІК-сенсора і ІЧ-випромінювача на лобі іграшки, і динаміка з мікрофоном. Якщо двоє Furby «бачать» одне одного, вони починають спілкуватися, наприклад, ось так:

В принципі, це все - іграшка практично нездібних, за винятком двох пунктів.

  • Можливо змінити «особистість», є шість характерів. Для отримання одного з них потрібно дуже багато годувати Furby, для отримання іншого - довго гладити по спині, для третього - багато говорити, четвертого - довго грати музику, і так далі. Процес зміни характеру відбувається забавно, я його зняти ніяк не встигав. У цьому відео можете подивитися і характери, і процес їх зміни:
  • З плином часу в «мови» Furby все частіше і частіше проскакують англійські слова (в локалізованої версії будуть, ймовірно, російські). Тобто, створюється враження, що іграшка «вчиться» мови, якщо з нею розмовляти.

Що можна сказати саме в плані того, наскільки цікаво грати з Furby. Все вкрай неоднозначно, перше враження чудове, але за пару днів однотипність реакцій набридає. Потім ще пара-трійка вечорів піде на те, щоб подивитися всі характери - і на цьому, на жаль, все. Якщо ж говорити про дитину - думаю, «вистачить» Furby максимум на місяць.

При цьому за цей місяць доведеться замінити не один комплект батарейок - я використовував не найгірші Panasonic, вистачало дня на три. Процедура заміни не найзручніша, потрібно відкручувати два гвинти.

Є ще момент, у мене іграшка періодично підвисала, доводилося знову-таки відкручувати два гвинти, щоб отримати доступ до кнопки перезавантаження. Вважаю, справа теж в батареях - і з тими ж Duracell могло бути краще. Але при покупці та даруванні дитині варто заздалегідь подумати, що ви будете говорити, якщо іграшка почне «вмирати» кожні 2-3 дні.

Також варто відзначити додаток для iOS / Android, вміє воно трохи - годувати іграшку різними способами і «переводити» те, що вона говорить. Як я зрозумів, при проголошенні фрази перед нею йде високочастотний маркер, і саме по ньому програма (та інші Furby) розуміють, що саме було сказано. Фінт цікавий, проте працює лише поблизу від іграшки і при відсутності фонового шуму.

висновок

В цілому, іграшка цікава, і мені вона сподобалася. Однак мені її дали на тест - а ось за 4-5 тисяч рублів (не кажучи вже про більших сумах) я б купувати її не став. Ті 50 баксів, які вона стоїть в США - цілком адекватна ціна за можливості, які надає Furby. Можна і переплатити, з доставкою в Росію виходить тисячі 2.5, цих грошей вона (зі скрипом) теж варто.

Однак які перспективи продажів офіційних, локалізованих Furby за ціною 4 300 рублів в кінці лютого - сказати важко. Здоровий глузд підказує, що покупців буде небагато, і основним двигуном продажів буде вау-фактор. А то, що іграшка через тиждень-два набридне - ну так це нічого, в порядку речей.

Себе я зловив на тій думці, що мені швидше подобається показувати функціонал Furby, ніж самому грати з іграшкою. Цим також можуть бути викликані додаткові продажу. Але ось чи зрозуміють російські діти «фішку» дивного птаха - не знаю. Все-таки 4 300 рублів - гроші чималі.

Обговорення на форумі >>>

Ілля Тараканов ( [email protected] )
Ілля Тараканов (   i Twitter
Опубліковано - 18 грудень 2013 р

Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Нею?