Реклама
Реклама
Реклама

Які батареї змінюються в Києві

У квартирах з центральним опаленням в типових проектах радянських часів були закладені застарілі на сьогоднішній день батареї. У Києві встановлювалися, в основному, три види батарей опалення:

У Києві встановлювалися, в основному, три види батарей опалення:

  • конвектори, що представляють собою вигнуту трубу з металевим пластинами (таких основна маса на Харківському масиві, Троєщині, Борщагівці, Виноградарі);
  • чавунні батареї МС-140 і т.п. ( «Хрущовки», інші малоповерхові будинки).
  • панельні батареї вітчизняного виробництва (в основному, Оболонь).

спосіб   заміни батарей в Києві   залежить саме від тих опалювальних приладів, які встановлені спочатку
спосіб заміни батарей в Києві залежить саме від тих опалювальних приладів, які встановлені спочатку. Відомо, що основний розмір міжцентрової відстані сучасних алюмінієвих і біметалічних радіаторів опалення - це 500 мм. Таким чином, під цю висоту доведеться підганяти старі висновки труб. З чавунними батареями питання зрозуміле. Їх відстань теж 500 мм, і нові батареї можна теж встановити на ті ж висновки. У випадку з чавунними батареями нестиковка полягає в наступному. Вони мають велику глибину, і новий радіатор часто дуже далеко відступає від стіни.

Сталеві панельні батареї вітчизняного виробництва також можуть мати 500 мм між центрами труб, але частіше цей розмір коливається від 400 до 510 мм. Так що в 50% випадків необхідний підгін труб.

У випадку зі старими конвекторами заміна підведень необхідна, оскільки відведення та труби у них розташовані не вертикальною, а в горизонтальній площині.

У випадку зі старими конвекторами заміна підведень необхідна, оскільки відведення та труби у них розташовані не вертикальною, а в горизонтальній площині